ARÞÝVLERDEN KAN DEÐÝL GÜL ÇIKARAN OLALIM!

11 Mart 2022 16:14 / 343 kez okundu!

 

 

“Türkiye'nin ADALET ve EÞÝTLÝK arayýþýný, her ilerleyiþindeki MEÞRU duruþunu, kriz ya da savaþ çýkmýþ alanlardaki BARIÞ YAPICI özelliðini, DENGE ÜLKESÝ konumuna geliþini, USA, RUSYA, ÇÝN'in yaný da ayrý bir 4. GÜÇ olarak kendi EKSENini kurduðunu artýk gözlerden saklamanýn mümkün olmadýðý günlerdeyiz...”

 

 

****

 

 

ARÞÝVLERDEN KAN DEÐÝL GÜL ÇIKARAN OLALIM!

 

Son bir yýlý daha iyi anlamak için arasýra arþivlere dönmek iyidir. Arþivlerden kan da çýkarabilirsiniz, gül de… Biz gül çýkaranlardan olalým 🙂 Ama dikkat edelim ki bu gül, vefasýz çýkmasýn 😉 

 

Bundan tam bir yýl kadar önce, Babacan ve Davutoðlu’nun partilerinin kuruluþuyla, Ak Parti içinde “hain” suçlamalarýnýn yoðunlaþmasý sonrasýnda sosyal medyaya bir not býrakmýþtým: “Bir kýsmý geçmiþte Ak Parti’de görev almýþ kiþilerin parti kurmasý meþrudur. Ak Parti'nin, bu tür meþru partileþme çabalarýna karþý uygun bir üslupla mücadelesi de elbette meþrudur. Ancak ileride kendi alanýný daraltmamak, Ak Parti dýþýndaki partileri de akýllýca yönetebilme þansýný zedelememek için umarým Cumhurbaþkanýmýz bu toplara fazla girmez. 🧐 Kurulan yeni partilerin de CB ile iliþkilerinde dillerine ve üsluplarýna özen göstermeleri hem kendileri hem Türkiye için akýllýca olur. “Sistemi geri çevirme” saçmalýklarý yerine, eksiklerin akýllý önermelerle giderilmesi için her alanda inandýklarý doðru çözümleri dile getirmeleri, göstermeleri, tüm ülke için yararlý sonuçlar getirebilir 🙂 Ne de olsa her durumda rekabet iyidir, terbiye edicidir 😉” 

 

Aradan geçen bir yýlda elbette cumhurbaþkanýmýz bol bol topa girdi ama bu partiler ve liderleri de çok sayýda gollük paslar verdiler, durmadan ofsayta düþtüler hatta kendi kalelerine epeyice gol bile attýlar. 😉

 

“Gençliðe yatýrým yapma” iddiasýndaki bu partiler, süreçte genellikle yerlerinde sayarken; Ak Parti son bir yýlda gençlikle ilgilenmede sýçrama yarattý. Selçuk Bayraktar’ý rol model alan TeknoFest gençliði; Ertuðrul ile, Osman ile, Selçuklu ile harman edilmiþ tarih aþýðý adalet arayan Okçu gençlik; olimpiyatlarda tarihimizin en büyük baþarýlarýna imza atan sporcu gençlik; Nevmekanlardaki kütüphanelerden beslenen alim gençlik; en büyük gençlik kollarýný kurmuþ politik gençlik Ak Parti’nin yoðunlaþtýðý ve baþarý elde ettiði alanlar oldu. Sanat, müzik, digital oyun aþýðý gençler arasýnda biraz aðýr kalmýþ görünse de, muhalefetin bu alandaki sefaleti, hala iktidarýn en büyük þansý durumunda.

 

Muhalefet “Boðaziçi gençliði”ne yeni Gezi Çapulcularýna umut baðlamýþ. O kesimin liderlerinden birinin tweeti ise þöyle: 

 

Gençler olarak üst neslin salaklýklarýndan býkmadýk mý? Bizi niye sürekli üst neslin beyni çalýþmayanlarý yönetiyor? Gençler olarak hükümeti indirecek siyasi bi hareket baþlatmanýn tam zamanlarý deðil mi? Tüm gençler bu sistemi deðiþtirsek barýþ içinde çaðdaþ haklarla yaþasak…” 

 

50 yýl önce ilerici gençlik örgütlerini yönetirken bu Boðaziçili “müthiþ” gençler kadar “entelektüel” deðildik ama bu kadar akýlsýz bir küstahlýk hastalýðýna da kapýlmamýþtýk 😞 Aslýnda “barýþ” derken de, PKK’ye kurban ettikleri kýrmýzý atkýlý gezici kýzý ölüme çekenlerin savaþýný savunmaktalar; “çaðdaþ haklar” derken zavallýca, kozmopolit, ezik bir Batýcýlýðýn peþindeler; “ateistlik”leri ise Hýristiyanlýktan çok Ýslamiyet düþmanlýðýna yaslanýyor. “Hükumeti indirecek bir siyasi hareket baþlatmayý” düþünecek hamlýkta ve saflýktalar. Üstelik onlarýn bu “saf”lýðý Denizlerin, Mahirlerin nispeten sahici saflýðýndan da fersah fersah ötede… Onlarýn deneyimlerini içselleþtiremedikleri için de ayrýca radikal bir aptallýk sýnýrýnda… 

 

Muhalefet partileri, Boðaziçi bahçesinde duran hocalara, onlarý önder kabul eden, yeni gezi hayalleri kuran çapulculuklara bel baðladýkça zamanýn ruhunu gerçekten okumaktan daha da uzaklaþýyorlar. Muhalefet ediþ biçimlerini, muhaliflik üsluplarýný #KategorikMuhalif hastalýðýna bulayanlar için ne yazýk ki hiç umut yok… Aralarýndan küfürbazlarý, casuslarý, FETOcu hainleri bol bol üretiyorlar ama #DoðruyaDoðruYanlýþaYanlýþ demeyi becerebilen sahici politikacýlar çýkaramýyorlar. Eldekiler de iktidarýn her adýmýna kulp takarken, aslýnda batýlý çýkar güçlerinin oyuncaðý durumuna düþtüklerini bile fark edemiyorlar.

 

Bu arada geçen zamanda Cumhurbaþkanýmýz girmemesi keþke hiç ilgilenmese dediðimiz kimi konulara da hala giriyor (en son doktorlar meselesi) ancak sözde “genç muhalefet” meseleyi dünyadan tamamen soyutlayarak, bir yandan elektrik faturalarýnýn tutarýndan yakýnýp bir yandan da HES’ler, GES’ler, RES’ler ve nükleer dahil her türlü enerji elde etme giriþiminin karþýsýna dikilmeye devam ederek, halký, Ak Parti’nin kimi sorunlu hatalarýný görmemeye itiyorlar. Böylece, Paris Ýklim Anlaþmasýna ülkemizin imza atmasýný bile iktidar düþmanlýðýna bulaþtýrýp gerçek anlamda savunamayan sahte Yeþiller Partisi’nden bile beter duruma düþüyorlar. Üstelik “Sistemi Geri Çevirme” saçmalýklarýný da geçen bir yýlda büyüterek geliþtirenler bunu bir de #28ÞubatÝttifaký ile “taçlandýrdýlar”. Burnumuzun dibindeki bu savaþ ortamýnda yapýlan eskiye dönüþ manasýndaki “Güçlendirilmiþ Parlamenter Sistem” arayýþý ile S-400’leri geri vermeyi birbirine baðlarken, konunun “hava savunmamýzý güçsüzleþtirmek” anlamýna geleceðini bile kavramayamadýlar.  

 

Onlar kendilerini tüm bu saçmalýklara bulayýp batýrdýkça; Cumhurbaþkaný, büyüdükçe büyüdü. Saðlýk ve savunma alanýndaki yerli/milli ataklarýyla, dünyanýn bir çok ülkesinin unuttuðu dev yatýrýmlarla (hýzlý trenler, yollar, tüneller, köprüler, barajlar, S/ÝHAlar, füzeler, gemiler) dikkati çekti. Baþkanlýk sisteminin, zamanýn ruhuna uygun hýzlý hareket etme baþarýsý; uzun koalisyon kurma denemelerinden ve kýsa ömürlü hükumetlerden bunalmýþ çok sayýda ülkeye ilham olmaya baþladý. Alev topuna dönen yakýn coðrafyasýnda barýþ, istikrar ve huzur adasý olmayý baþaran Türkiye ile çok sayýda ülke barýþmak ve iþbirliði yapmak için sýraya girdi. Böylesi bir ortamda barýþçý arabuluculuk konusundaki ýsrarlý çabalarýyla, savaþlarda güvenilen taraf olarak Türkiye’yi dünyanýn gündemine oturttu, düþmanlarýnýn bile saygýsýný kazandý. Onlarýn saygýsýný kazandýkça, #KategorikMuhalif tutumu savunanlarýn saygýsýzlýðý arttý. 

 

Geçen bir yýl içinde müthiþ zorluklara raðmen, üstelik ülkemizin yýldýzýnýn nasýl parladýðý bu kadar ortadayken, buna tamamen göz yumarak saðlýklý bir muhalefet olunabilir miydi? Saðlýklý muhalefet olamayanlarýn ise sahici bir iktidar alternatifi oluþturmasý zaten imkansýzdý. Bu yüzden de askeri darbeden, ekonomik krizlerden, doðal felaketlerden, savaþlardan, zorlama ittifaklardan medet umarak; USA/AB liderlerine, FETO, PKK gibi terör örgütlerine (onlarýn legal yapýlarýna) bel baðlýyorlar. Ýnandýrýcý, güven verici, üzerinde sahiden çalýþýlmýþ hiç bir proje ile ortaya çýktýklarýný görmüyoruz.

 

Üstelik Türkiye'nin ADALET ve EÞÝTLÝK arayýþýný, her ilerleyiþindeki MEÞRU duruþunu, kriz ya da savaþ çýkmýþ alanlardaki BARIÞ YAPICI özelliðini, DENGE ÜLKESÝ konumuna geliþini, USA, RUSYA, ÇÝN'in yaný da ayrý bir 4. GÜÇ olarak kendi EKSENini kurduðunu artýk gözlerden saklamanýn mümkün olmadýðý günlerdeyiz... 

 

Bu yolda aslýnda muhalefet; kendi tabanlarýnýn bir kýsmýnýn da kabul ettiði gibi iktidarýn büyük ölçüde baþarýlý olduðunu bir kabul edebilseler; belki ancak böylelikle iktidarýn bu yoldayken yaptýklarý kimi hatalarý, ya da yapamadýklarýný, yapmaktan imtina ettiklerini görüp gösterecek bir muhalefet dili kurulabilirlerdi. 

 

Heyhat! 

 

Bir yýlda deðiþeni görmek için arþivlere göz atmak þart!

 

Gerçeði anlamak ve anlatmak için en azýndan... 

 

Onlar arþivlerden kan çýkarsýn varsýn, biz gül çýkarmaya devam edelim.

 

Bugün deðilse, ne zaman?

 

Vesselam.

 

Ýlhami MISIRLIOÐLU

11.03.2022

 

Son Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2022 13:13

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.