Dengeli olma zamaný, hassas 'terazi'ler tezgah üstüne

23 Eylül 2010 02:12 / 3420 kez okundu!

 


Koç ilkbaharý baþlatmýþtý. Ýlkbahar da, yaz da geçiverdi ve senin sýran bir çýrpýda geldi. Sevgili Terazi, hem yaðmurlu hem de serin havalarla sen de sonbaharý baþlattýn bile.

Böylece Ýlkbahar'ýn zýddý olan Sonbahar'ýn yaný sýra ilk olarak da zýt, yani karþýt burçlarý baþlatmýþ oldun.


Zýtlýklarýn burcu Terazi…

Bizlere zýtlýklarý gösterirken aslýnda her türlü zýtlýðýn sonunda ayný noktada birleþtiðini de gösteriyorsun. Örneðin, çok çok nefret ettiðimiz birisine aþýk olabilir veya çýlgýnlar gibi aþýk olduðumuz bir insandan sonunda öldüresiye nefret edebiliriz. Ya da doðuya en doðuya gitmeye çalýþtýkça batýya ulaþabilir veya tam tersi en batýdan doðuya...

Ayný zamanda denge ve uyumu temsil eden Terazi kardeþ bize, eðer bir konuda çok abartýlý bir tutum içerisindeysek, sonunda o konunun tam tersi olan bir durumla karþýlaþacaðýmýzý gösteriyorsun.

Yani aslýnda bize ayna tutuyorsun.

Gerçi aynaya çoðu zaman kendin de bakýyor ve aynasýz duramýyorsun... Onun için mi bu kadar süslüsün ne?

Ýletiþimi ve iliþkileri baþlatan Sevgili Terazi, karþýt burcun olan ve Mars'ý temsil eden Koç'larýn tersine barýþý ve diplomasiyi temsil ediyorsun. Elde silah her dakika savaþmaya hazýr ve çoðu zaman da yel deðirmenleriyle savaþan Mars'lýlarýn karþýsýnda güzelliði temsil eden Venüs gezegeninden geliyorsun.

Venüs gezegeninden geliyorsun ama aslýnda sen de az deðilsin hani... Yani sen de diðer burçlar gibi temsil ettiðin konuyu çalýþmaya geldiðini unutmamalýsýn. Diplomasi ve DENGE konusunu iyi çalýþmalýsýn ki burcuna layýk gerçek bir Terazi olabilesin!

Mantýklý bir insansýn ancak zaman zaman kendi çýkarlarýndan vazgeçme pahasýna belli standartlara uymayý reddediyorsun.

Evlilik ve ortaklýðýn burcu olduðun için "uzlaþma" senin için büyülü bir sözcük gibi.

Venüs tarafýndan yönetiliyor olman güzellik, sanat ve moda ile olan baðlantýný güçlendiriyor. Bu güçlü baðlantý sana her zaman parlak ve rafine bir görüntü veriyor. Üstelik bunu sadece kendinde deðil çevrendekilerde de görmek istiyor, böyle insanlarla görünmeye ve dolaþmaya bayýlýyorsun.

Bu özelliðini çok fazla abartmamaya çalýþ, çünkü fazlasý yapaylýða düþmene neden oluyor.

Dýþa dönük, sosyal ve ince düþüncelisin, diplomatik tarafýn nedeniyle de haklý olarak saldýrgan tavýrlarý sevmiyorsun.

Aþýrýlýklara olan düþkünlüðün dolayýsýyla iki þey arasýnda tercih yaparken çoðu zaman kararsýzlýklar yaþýyorsun ve seçim yapmakta zorlanýyorsun. Ýyisi mi, bunun yalnýzca bir yanýlsama olduðunu ve aralarýnda belli bir eþitlik olduðunu fark etmeye, bir de çok çabuk karar deðiþtirme konusunda kazandýðýn kötü ünü silmeye çalýþmalýsýn.

Ýletiþimin öncüsü olduðun için çok konuþmaya bayýlýyorsun, bunu çoðu zaman öyle abartýyorsun ki, sadece sana söylenen bir sýrrý, bir çýrpýda üzerinde yaþadýðýn gezegene yayarak, sana sýrrýný açan insanlarý oldukça zor durumda býrakýyorsun.

Güzelim, sana iyilik edip bir Terazi vermiþler ama sen bunu doðru kullanmayý ne zaman öðreneceksin?

Teraziyi bir tek kendine hizmette kullanýyorsun, oysa adalete, kozmik ve evrensel adalete hizmet etmek için de kullanmalýsýn.

Bir kez daha yinelemekte fayda var, üzgünüm...

"Aynayý" sadece kendine bakmak için deðil, hayattaki zýtlýklarýn aslýnda eþit ve dolayýsýyla ayný olduklarýný bizlere öðretmek için tutmalýsýn.

Hemen her tür insanla iyi anlaþan, yumuþak baþlý ve dost canlýsý Sevgili Terazi, doðum gününü kutluyorum.

Yeni yaþýnda her þey istediðin gibi olsun!

Sevgilerimle,


Hürkuþ

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.