'KELEBEK' ETKÝSÝ

18 Mart 2019 15:20 / 1853 kez okundu!

 

 

16 Mart 2019 Cumartesi 19.30 civarý araba çarpmasý sonucu en fazla 2-3 yaþýnda iken hayata veda etti. Eve gireli yarým saat olmuþtu. Haber geldi, beyaz bir kediye araba çarptý diye. Oysa az önce kapýya geldiðinde onu sevmiþ, sað gözündeki çapaðý silmiþ, 'sen ne güzel kýzsýn' demiþtim. Yolun karþýsýndan kýskanç Tarçýn bizi görüp gelince onu da mýncýklayýp girmiþtim içeriye.

 

****

 

"KELEBEK" ETKÝSÝ

 

 

 

16 Mart 2019 Cumartesi 19.30 civarý araba çarpmasý sonucu en fazla 2-3 yaþýnda iken hayata veda etti. Eve gireli yarým saat olmuþtu. Haber geldi, beyaz bir kediye araba çarptý diye. Oysa az önce kapýya geldiðinde onu sevmiþ, sað gözündeki çapaðý silmiþ, 'sen ne güzel kýzsýn' demiþtim. Yolun karþýsýndan kýskanç Tarçýn bizi görüp gelince onu da mýncýklayýp girmiþtim içeriye.

Bir telefonla kötü haberi alýp kapýya çýkýnca, hemen yan tarafta kaldýrýmda buldum Kelebeðimi. Karþý komþu, onu yolda yatarken görünce kýzý ile birlikte kaldýrýma koymuþlar. Onu box'ýn içine alýrken, baþ kýsmýndan darbe aldýðýný fark ettim. Vücudunda bir þey yoktu. Kendinde deðildi ve ne yazýk ki can çekiþiyordu. Hayvan ambulansýný aradým, kýsa sürede geleceklerini söylediler. Hava kararmýþtý. Yaklaþýk 45 dakika bekledim yanýnda, canýný acýtmamaya özen göstererek okþamaya çalýþtým. Kendinde deðildi, ambulans gelmeden bir 10 dk. önce de öldü güzelim.

Geçen sene 3 tane bebeði olmuþtu ve evimizin yan tarafýndaki inþaatýn giriþinde bir yerde onlarý ikimiz birlikte büyütmeye çalýþtýk. Bir ara bir hafta ortadan kayboldu, yavrulara süt ve mama desteði saðladým ancak bir tanesi hastalandý, kuvöze falan kondu ama kurtarýlamadý. Diðer 2'si inþaatýn bahçesi temizlenirken korkup kaçmýþ. Ertesi gün sadece birini bulabildim, diðeri ise kayboldu (benim favorim). Kalan 1 tanenin adýný Balým koydum. Bin bir güçlükle ve endiþe ile 3. ayýna gelebildi. Balým diye seslenince hemen bulunduðu yerden yanýma koþup geliyordu ama kendini elletmiyordu. Yaðmurlar yaðmaya baþlayýnca Balým'ý yakalamak için günlerce uðraþtým ve sonunda yakalayýp, alt katýmýzdaki kedi evine koydum. Ona oyuncaklar aldým, orada mutlu ve güvende olduðu nasýl da belli oluyordu. Çýlgýnlar gibi koþturup oynuyordu.

Bizim sokakta, kedi seven ve birden fazla kediye evinde bakan genç bir çift vardý. Koca, kedilerinden bir tanesi öldüðü için çok üzgün olan karýsýna almak üzere yavru kedi var mý Hürriyet abla, diye sordu bana. Var ama ne gerek var ki, zaten 3 tane kediniz var, dedim. Almak için ýsrar etti, istemeye istemeye verdim Balým'ý onlara. 1-2 gün sonra içim rahat etmedi, ne durumda olduðunu merak ettim ve telefonla aradým ama ulaþamadým. Bir hafta olmamýþtý ki, akþamüstü acý acý miyavlayan bir kedi sesi duydum ama hava karardýðý için de sesin sahibini bulamadým. Ertesi sabah tekrar duydum ayný sesi, yavru bir kedi sesi olduðunu anladým ve sokaða fýrladým. Onu kedi evine almadan önce saklandýðý yere baktým, kanlar içinde orada yatýyor ve sanýrým bana sesleniyordu. Belli ki araba çarpmýþtý ona da. Kaptýðým gibi veterinere götürdüm bebeciði. Ertesi sabah gittiðimde öldüðünü söylediler. Kelebeðin çocuklarýnýn ömürleri de kelebekler gibi kýsacýk olmuþtu.

Balým'ý sözde sahiplenen çift, bir kez olsun bile beni arayýp, yarým aðýzla bile olsa üzüldüklerini belirten bir þey söylemediler. Geri zekalýlar, balkon kapýsýný açýk býraktýklarý için, Balým 1. kattan atlayýp kaçmýþ, haberleri bile olmamýþtý. Keþke hiç vermeseydim düþüncesiyle vicdan azabýndan kývrandým günlerce.

Bari Kelebek bir daha doðurmasýn, yavrularý ortalýklarda ziyan olmasýn diye, Hayvan Saðlýðý Merkezi'ne götürüp rica ettim kýsýrlaþtýrma yapýlmasý için. (Kýsýrlaþtýrma Merkezi çok yoðun olduklarý için 2-3 ay sonrasýna randevu verdi çünkü!?? Þaka gibi!!!) Veteriner Hekim tamam dedi, Kelebeði býraktým, 1 haftaya yakýn orada kaldý. Bu defa da hekim, ben yalnýzým bu hafta, tek baþýma ameliyat edemem, siz þimdi kediyi alýn, daha sonra yapalým ameliyatýný dedi. Benim de iþlerim olduðu için ancak önümüzdeki günlerde ameliyat ettirmeyi planlamýþtým ve yine hamileydi sanýrým.

Kaza geçirdiði günün sabahý konserve mama (gün aþýrý konserve mama günleri) vermiþtim ona da. Yaþ mama delisiydi pek çok kedi gibi.

Ancak sokakta geçirdikleri, yaþadýklarý her gün bir mucize sanýrým. Çocuklarýnýn ömrü kadar kýsacýk olmasa bile o da adý gibi bu dünyaya erkenden veda etti. Ýyi huylu, terbiyeli, komik bir kediydi. Çok iyi bir anne idi. 16 Mart akþamý özgürlüðe kanat çýrptý, bebekleri gibi o da melek oldu.

Hürriyet MISIRLIOÐLU

 18.03.2019

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2019 11:39

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.