İsrail ateşle oynuyor

30 Temmuz 2017 17:32 / 1319 kez okundu!

 

 

İsrail'in yaptığı 'terörle mücadele' midir? Şahıs kendisine 'solcu' 'demokrat' falan gibi yakıştırmalar yapmış. İsrail'in Filistinlilere yaptıklarını 'terör´olarak görmüyor. Daha da ötesi Filistinlilerin 'kaşındığını' düşünüyor. Asıl terörist Filistinliler. İsrail'in yaptıklarını hak ediyorlar.

Çünkü onlar İsrail bir devlet olsun diye topraklarından edildiler. Ama hala hayatta olduklarından o topraklar için bir tehdit oluşturuyorlar. Bu nedenle ortadan kaldırılmalılar. Ya da köleliğe razı olmalılar. Otur otur; kalk kalk... Ben istersem namaz kılabilirsin. İstemezsem Mescidi Aksa'ya bile giremezsin. Ben ne dersem o olur.

Bu Filistinli 'teröristleri' İsrail yumsun kırpsın gözü görmesin. Sürdü olmadı, ezdi olmadı, katletti olmadı... Ablukaya aldı; açlığa, hastalıklara mahkum etti olmadı. Hala canlılar yahu...! Hala isyankarlar...! Üstelik onlara 'DAEŞ'e karşı savaşın' bahanesiyle silah veren bir Amerikaları da yok. Nerden buluyorlar bu direnme gücünü?

Bizim şahıs evinden insan kaçırıp kurşuna dizen, kentleri bombalı çukurlarla donatan PKK ya karşı demokrat. Ah! Devlet onlara ne kadar 'haşin' davranıyor. İnsan haklarını ihlal ediyor. Darbe yapmaya kalkan FETÖ'ye karşı demokrat. Tabi... Onların da hakları var. Mağdur ediliyorlar. Üstelik bu işte pek suçları günahları yok. Kullanıldılar. 'Kontrollü' bir biçimde darbe yapmaya sevk edildiler. Sırf devlet 'demokratları' ezebilsin diye.

Ama Filistinlilerin hakları yok. Onlar terörist. Üstelik namaz kılıyor, provokasyon yapıyorlar. İsrail askerini 'tekme at bana' diye tahrik ediyorlar. İsrail bir Yahudi devleti gibi görünse de aslında sadece bu değildir. İsrail Ortadoğu'ya Amerika tarafından sokulmuş Batı'nın emperyalist çıkarlarını korumakla görevli bir koç başıdır. Bir Amerikan projesidir. İsrail'de pek çok Yahudi, İsrail hükümetinin politikalarını onaylamamaktadır. Hatta dünya üzerindeki pek çok Yahudi de İsrail'in bu politikalarına karşı. Ama onlar azınlık.

Gel gör ki bizim 'demokrat' Filistinlilere değil, İsrail'e hak veriyor. Ama utandığından (çünkü yaptığı utanılacak bir şeydir gerçekten) bunu açıkça söyleyemiyor. Onun yerine 'İsrail'in yaptığı kabul edilemez' diyor. O kadar.

Bu Filistinliler topraklarını ekip biçen kendi halinde 'saf' köylülerdi. Bunlar neden 'terörist' oldu?

Bakın ben bir örnek anlatayım. 1982 senesiydi. İsrail Güney Lübnan'ı işgal etti. Orada İsrail'in zulmünden kaçmış Filistinlilerin yaşadığı iki kamp vardı; Sabra ve Şatilla kampları. Filistinliler bu kamplarda teneke ve tahta parçalarıyla yaptıkları barınaklarda yaşıyorlardı. İsrail Lübnanlı falanjistleri teçhiz etti. Ellerine silah ve cephane verdi. Sonra bu kampları topa tuttu. Ardından da bu falanjist köpekleri o kamplara saldı. Çoluk çocuk denmeden binlerce Filistinli tavuk gibi boğazlandı. Yaklaşık on bin savunmasız Filistinli öldürüldü. Tıpkı Srebrenitza'da Sırpların ve Hollandalıların yaptığı gibi.

Bizim 'demokrat' bunları bilir. 1982 de akıl baliğ idi. Srebrenitza'yı da bilir. Ama bilmezden gelir. 'Bunların yaptıklarını kabul edemez' o kadar... Çünkü o 'demokrat'. Kendisine sorunca öyle söylüyor.

Vicdansız 'demokrat'. Sümüğümün 'demokratı'.... !

 

Firuz TÜRKER

24.07.2017

 

Son Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2017 17:33

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.