FETÖ ‘parlatmasý' CHP'li Özgür Özel - Nedim ÞENER

18 Ocak 2023 16:56  

 

FETÖ ‘parlatmasý' CHP'li Özgür Özel - Nedim ÞENER

Taþlar aðýr aðýr yerine oturuyor: CHP’li Özgür Özel, TBMM’de 28-29-30 Eylül 2022 günlerinde düzenlediði basýn toplantýsýyla; bugüne kadar bana FETÖ’cülerin bile atmadýðý bir iftirayý atmýþtý.

9 Aðustos 2011’de ziyaretime geldiðinde yazmasý için; “Benim cemaatle, Fetullah Gülen’le bir problemim yok, özellikle yurtdýþýndaki eðitim çalýþmalarýný önemsiyorum hatta kendi çocuðumu bile okullarýna verebilirim” dediðim yalanýný söylemiþti. Yüzlerce ziyaretçim oldu, ne ona ne baþkasýna böyle bir þey söylemedim. FETÖ’cülerden beklerdim ama bir CHP’linin bu kadar basit bir yalana sýðýnacaðý aklýma gelmezdi.

Ama bu kiþi Özgür Özel olunca bir kez daha düþünmek gerekirmiþ...

Atatürk’ün kurduðu partinin TBMM’deki Grup Baþkanvekilini seçmenlerinin yakýndan tanýmasý için, 5 Ekim 2022 tarihinde bu köþede, 2015’te FETÖ’nün MÝT Mahrem Yapýlanmasý üyelerinin ByLock yazýþmalarýnda Özgür Özel ile ilgili bölümleri yazmýþtým.

GÖZALTINDAKÝ FETÖ’CÜLERE KOÞTU

12 Kasým 2015 günü Manisa’da yapýlan FETÖ operasyonunda gözaltýna alýnanlarý ziyaret eden CHP Milletvekili Özgür Özel, Emniyet’in kapýsýnda þunlarý söylemiþti:

“Kamuoyunda çeþitli isimlerle anýlan, FETÖ terör örgütü diye yetkililerin ifade ettikleri Manisa’daki bir inanç grubuna, bir cemaate, kendilerine ‘Hizmet Hareketi’ olarak ifade eden kiþilere yapýlmýþ operasyondan sonra bugün Emniyet Müdürlüðü’nde gözaltýnda olanlarý ziyaret ediyoruz, dört tanesiyle görüþtüm yukarýda...”

Ýlk anda Özgür Özel’in insani duygularla yaptýðý bir ziyaret gibi görünse de, bu, FETÖ’cülerin organize ettiði bir çalýþmanýn sonucuydu. Belgesi de Adliye, MÝT ve Emniyet’teki ByLock yazýþmalarýnda.

BYLOCK’TA ÖZGÜR ÖZEL

FETÖ’nün Manisa yapýlanmasýna yönelik operasyon günü olan 12 Kasým 2015’te FETÖ’nün “Gazete Mesulü” Murat Þimþek ile ED-Eðitim danýþmaný Seyit Ahmet Akçalý arasýnda, Manisa’daki FETÖ operasyonu sonrasýnda Özgür Özel’in yaptýðý çalýþmalar þöyle anlatýlmýþ:

“- Abi bugün daha çok Özgür Özel’le çalýþýldý.

- 5 ayrý haber yapýldý.

- Abi yarýn ‘Halil Hoca’yla görüþelim’ diyorlar.

- Hepsini teker teker gezdi.

- 0 53.. 423 .. .. (Ö. Özel’in telefon numarasý)

- Abi, bütün abiler ve ablalarý ziyaret etti.”

Ayný gün, 12 Kasým 2015 günü Büyük Bölge Talebe Mesulü (BBTM) Tahsin Gündüz ile FETÖ mensubu Ýsmail Muslu arasýndaki ByLock görüþmesi ise þöyle:

- CHP Milletvekili Özel bugün gözaltýna alýnan 5 bayaný tek tek ziyaret ederek destek olmuþtur. Kendilerini arayarak teþekkür edelim, destek olalým. 0 53.. 423 .. ..(Ö. Özel’in telefonu).

MÝT MAHREM YAPILANMASI

FETÖ’cülerin Özgür Özel’e ilgisinin öncesi de var. Mesela, FETÖ’nün MÝT Mahrem Yapýlanmasý altýnda, 2013 yýlýnda oluþturduðu “Siyaset Yapýlanmasý”nýn baþýnda olan “Cafer” kod adlý Ahmet Hamdi Parlak ile Askeri Mahrem Yapý’dan Ali Topdað, ByLock yazýþmalarýnda Özgür Özel’den þöyle bahsediyor:

(Tarih: 27 Aðustos 2015)

- Manisa CHP Milletvekili Özgür Özel ile diyaloðumuz nasýl?

- Soma maden kazasý ile ilgili bilgi notlarý var.

- Versek kullanýr ve iyi de olur.

- Problemli bir ifade varsa çýkarýp verelim.

(Tarih 3 Eylül 2015)

- Kahvaltý bugün olmaz.

- ABD’den geldiðinizi söyledim, sizi görmek ister.

- O zaman akþam olur.

- Ona göre tekrar sor.

- Akþam saat kaç civarý diyeyim?

- ‘21’den sonra’ dersin.”

FETÖ’NÜN MANÝSA YAPILANMASI

Manisa’daki FETÖ soruþturmasý dosyalarýna göre; meðer FETÖ’cülerle Özgür Özel’in iliþkisi 2015’e deðil, 2007 yýlýna kadar gidiyormuþ.

Geçen hafta basýna yansýyan Enis Ulueren isimli FETÖ mensubunun, 15 Temmuz darbe giriþiminden sonra kendiliðinden; önce Manisa Cumhuriyet Baþsavcýlýðý’nda, sonrasýnda Turgutlu Cumhuriyet Savcýlýðý’nda “tanýk” sýfatýyla verdiði ifadeler, FETÖ ile Özgür Özel’in iliþkisini gözler önüne seriyor.

Manisa Cumhuriyet Baþsavcýlýðý’na daha önce ildeki FETÖ’nün iþadamý yapýlanmasý hakkýnda bildiklerini anlatan Enis Uludemir, 31 Ekim 2016 günü de kendiliðinden Turgutlu Cumhuriyet Savcýlýðý’na gelerek FETÖ’nün Turgutlu ilçesindeki iþadamý örgütlenmesi ve siyasetçilerle iliþkisiyle ilgili ayrýntýlarý itiraf etti.

ENÝÞTESÝ KARAKOÇ FETÖ YÖNETÝCÝSÝ

2007-2009 yýllarý arasýnda MASÝAD Yönetim Kurulu Üyesi olan lojistik þirketi sahibi Uludemir, 2009’dan sonra örgütle baðýný kopardýðýný söyledi. Ailesinin FETÖ’nün kuruluþundan itibaren örgüt ile iliþkili olduðunu söyleyen Uludemir, FETÖ elebaþý Gülen’in en yakýnýnda olan ve örgütün kurucularýndan Halil Karakoç’un da teyzesinin eþi olduðunu söyledi.

MASÝAD’a üye olmasýnýn da Halil Karakoç’un önerisiyle gerçekleþtiðini söyleyen Uludemir, örgütün özel önem verdiði Turgutlu’nun, ilçe olmasýna raðmen FETÖ içinde il yapýlanmasý statüsünde olduðunu söyledi.

Uludemir’in CHP’li Özgür Özel ile ilgili anlattýklarý ise þöyle: “FETÖ/PDY örgütü her alanda olduðu gibi siyasi alanda da faaliyet göstermektedir. Özellikle Salihli bölgesinde AK Parti’ye sempati az olduðu için CHP içinde örgüt yapýlanmasý vardý. Bu kapsamda Salihli Ýlçesi’nde eczacýlýk yapan Özgür Özel’e maddi ve manevi destekte bulunulmuþtur. Bu destek, aracý vasýtasýyla Özgür Özel’e ulaþtýrýlmaktaydý. Örgüt içerisinde bu destekleme, ‘parlatma’ olarak tabir edilmekteydi.

FETÖ’DEN ÖZEL’Ý ‘PARLATMA’ TAKTÝÐÝ

FETÖ/PDY 2007’den itibaren Özgür Özel’e maddi ve manevi destekte bulunmuþtur. Bu destek, aracý vasýtasýyla Özgür Özel’e ulaþtýrýlmaktaydý.

Salihli Sanayi ve Ticaret Odasý Baþkaný Talat Zurnacý, MASÝAD veya baþkaca bir derneðe üye deðildi. FETÖ/PDY Manisa örgütü Talat Zurnacý ile irtibata geçti ve CHP adýna çýkarýlacak adayýn kim olacaðý konusunda istiþare yapýldý. Talat Zurnacý’nýn bu iþ için Özgür Özel’in uygun olduðunu söylemesi üzerine FETÖ/PDY Özgür Özel üzerine çalýþmaya baþladý.

Cemaat içerisinde “Parlatma” tabir edilen þekilde Özgür Özel’in halk nezdindeki itibarý artýrýldý. Bu çalýþmalar ile Özgür Özel CHP içerisinde yükseliþe geçti. 2011 seçimlerinde Manisa Milletvekili oldu. 2007 sürecinden sonra FETÖ/PDY örgütü Özgür Özel’e maddi ve manevi destek saðladý. Bu destek üzerine MASÝAD Genel Sekreteri Hakan Yörükoðlu ile birlikte Salihli’deki CHP faaliyetlerine giderek Özgür Özel’e olan ilgi ve sempatiyi kontrol etmekteydik. Bizzat Hakan Yörükoðlu bu hususu bana birebirde, Özgür Özel’in desteklendiðini, parlatýldýðýný ve bu ismi Talat Zurnacý’nýn önerdiðini söylemiþti.”

Meðer bana iftiralarý atan sýradan bir CHP’li deðil, FETÖ parlatmasý Özgür Özel’miþ.

Manisa Cumhuriyet Baþsavcýlýðý ve Turgutlu Cumhuriyet Savcýlýklarý bu ifadelerle ilgili bir iþlem yaptý mý, bilmiyorum. Ama ben artýk karþýmda kimin olduðunu biliyorum. Dokunulmazlýk arkasýna saklanmazsa ben Özgür Özel’le yargý önünde hesaplaþacaðým. Ama, asýl bunlarýn peþine takýlanlarý uyarmak isterim.

Nedim ÞENER

hurriyet.com.tr

16.01.2023

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0