Rojava ve Kürdlerin din kardeşleri

22 Temmuz 2013 14:04 / 1794 kez okundu!

 


El Kaide'ye bağlı El Nusra Cephesi'nin ırkçı yobaz din adamı, Rojava Kürdlerin malları ve kadınları helaldir diye fetva veriyor!

Ben de diyorum ki; İslam adı altında Müslüman Kürdlere saldıranlara, hak ettikleri şekil ceza vermek de en büyük bir ibadettir! Kim ki bu adi, ırkçı yobazlardan bir kaç tane temizlerse direkt Cennetlik olur!

Benim fetvam mı daha insancıldır; yoksa, kendisini din adamı sanan ve katilleri teşvik eden, sakallı şeytanların mı fetvası daha insancıldır?

Bunlar, her şeyi İslam'da görmeye çalışan, Kürd dindarlarına örnek olsun! Sizler ne kadar halis duygularınızla, İslam için mücadele ederseniz edin, bu ırkçı yobazlar sizleri Müslüman olarak görmüyorlar. Ancak, kendi sefil amaçları gündeme geldiklerinde Müslüman görüp, Cennet hurafeleriyle kandırıp Çeçenistan, Filistin ve Suriye'de savaştırmak için onların gözünde Müslüman olabilirsiniz!

Yoksa, bu amacın dışında Kürdleri kimse Müslüman olarak görmüyorlar. Eğer görselerdi, bu insanlık ayıbı fetva verilmezdi!

Zaten asırlar öncesinden günümüze kadar baktığımızda; Kürdler, en büyük zulüm ve insanlık dışı baskıları, kendi din kardeşlerinden görmüşlerdir. Acaba, hangi Hıristiyan ya da Yahudi devletleri; Kürdlere, kendi din kardeşlerinin zerresi kadar zulüm etmişlerdir?

Kürdler, Zilan Deresi, Dersim, Enfal, Halepçe, faili meçhuller ve Roboski gibi soykırımları, ana dilleri ve kültürlerine getirilen yasaklarla yok sayılan ve vatandaş bile kabul edilmeyen uygulamaları, hep kendi din kardeşlerinden gördüler!

Bunlar yalan mı?

İşin ilginç tarafı da, Kürdlere zulüm eden kendi din kardeşleri, sıkıştıklarında da hemen dine sarılıp, dini referans olarak da kullanırlar. Saddam pisliğinin yaptığı Kürd Soykırımı'na, Kuran'daki "Enfal" Suresi'nin ismini vermesi gibi!

Türk - İslam Sentezi adlı ırkçı ideoloji ve İran yobazlarının "Allah'a karşı suç işledi" iddiaları, hep dini referanslardır!

Kısacası, Kürdlerin Müslüman kardeşleri, kendi milli çıkarları söz konusu olunca, ümmet kardeşliği ve enternasyonalist dayanışmaları unuturlar. Kürdlerin, insani hakları ve talepleri gündeme geldi mi; hemen, ümmet kardeşliği ve enternasyonalist dayanışma hatırlanıp gündeme getirilir!

Bütün bunlara rağmen, ümmet kardeşliği ve enternasyonalist dayanışmanın yükünü, halen Müslüman Kürdler ve sosyalist Kürdler çekmektedirler!

Ünlü Evrim Teorisine göre, insan ve maymun ortak atanın torunlarıdırlar. İnsan evrimini tamamlamıştır; maymunlar daha tamamlamamıştır!...

Ben de bir antropolog olarak şunu rahatlıkla iddia edebilirim ki; Kürdlerle de eşek ortak bir atanın torunlarıdır ve her ikisi de evrim sürecini tamamlamamıştır.

Eğer, Kürdler eşek olmasalar, dünyanın en zengin toraklarına sahipken; devletleşmeye ve bağımsızlığa karşı çıkmazlardı. Ağızlarında sakız gibi çiğnedikleri Filistin; bağımsız ve ulusal devlet için mücadele ederken, bizimkiler de, devlete ve bağımsızlığa karşı çıkarlar!

Eğer, Kürdler devletleşme ve ulusal birlik duygusuyla hareket etselerdi; bu kadar, zulümlere maruz kalmazlardı.

Kürdlerin onda bir kadar nüfusu olmayan Danimarka devleti, kendi şirketlerinin ihale alması amacıyla; Kürd televizyonlarını kapatıyor!

Bu karardan sonra takip edilirse, Danimarkalılara ait firmaların, Türkiye'den nasıl imtiyazlar elde ettikleri ortaya çıkacaktır!

Kürdlerler de, en az kendilerini ezenler kadar, kendi ulusal çıkarlarını düşündükleri zaman; işte o zaman Kürdler dünyada insan yerine konulur ve insani adımlar atılmaya başlanır!

Bir zamanlar Güney Kürdistan'a da aynı gözle bakılıyordu! Günümüzde ise batılı emperyal ülkeler, Kürd gerçeğini görüp; Güney Kürdistanla ekonomik ve ticari ilişkilere girmek için bir birbirleriyle rekabet ediyorlar!

Kürdleri ancak birleşik devlet ideali kurtarır ve Kürdlerin dünyada statü sahibi olmasının tek yolu; bağımsız ve birleşik bir devletleşmekten başka bir alternatifi olamaz!


Erkan ARSLAN

22.07.2013


 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.