İslam ve Kürtler

19 Mart 2014 00:46 / 1858 kez okundu!

 

 

Din adamlarına göre dinlerin amacı, insanlar arasında kardeşliği sağlamakmış! Bu tamamen yalandır. Çünkü dinler insanlar arasında kardeşliği sağlasaydı, bu kirli savaşlar ve insanın insana zulmü olmazdı. Bazı dindarlar "efendim hata dinlerde değil, insanlardadır" diye savunmaya geçiyorlar. Halbuki dinler kendi aralarında barışı sağlayamazken; insanlar arasında barışı nasıl sağlayabilir? 

Semavi dinlere bakalım; Musevilik, Hıristiyanlık ve İslamiyet sürekli birbirine kin kusan dinlerdir. Tarihi süreç içersinde hesaplanamayacak kadar birbirleriyle savaşıp; en az yüz milyonun üzerinde insanların katledilmesine, yağma ve talana sebep olmuştur. Günümüzdeki savaşlarda bile dinlerin etkisi inkar edilemez!

Semavi dinler kendi içersinde bile barışı sağlamış değildir. Mezhep ve tarikatlara bölünmüştür ve bu mezhep tarikatlar birbirleriyle savaşmaktadır. Tarih aynı dini paylaşan farklı mezheplerin savaşlarıyla doludur! İdeolojilerin de dinlerden farkı yoktur, ideolojiler de kendi arasında fraksiyonlara ayrılıp kendi aralarında savaşırlar...

Eğer, dinler kardeşliği sağlasaydı, zavallı Kürtler kendi din kardeşlerinden soykırım ve asimilasyon politikaları görmezdi. Kürtlerin sözde Laik Müslüman Kemalist din kardeşleri, Kürtlere; Koçgiri, Zilan Deresi ve Dersim Soykırımlarını yaptılar. Asimilasyon ve inkar politikaları uyguladılar; bu inkarcı ve ırkçı politikalar, günümüzde bile etkisini sürdürüyor!...

Kürtlerin diğer Müslüman kardeşleri olan Araplar da Kemalist zihniyeti hiç aratmadı. Irak Baas Partisi de tıpkı Kemalistler gibi ırkçı ve inkarcı bir yaklaşımla, Kürt sorununa baktı. Enfal Soykırımında 180 binden fazla çoğu kadınlar, çocuklar ve silahsız masum Kürtlerden oluşan insan katledilmiştir! Bir insanlık utancı ve trajedisi olan HALEPÇE Katliamı, 26. yılına girdi. Bu vahşette insanlık sınıfta kalmıştır. 16 Mart 1988'de bu vahşet olduğunda; Irak'ın Kuveyt'i işgal tarihi olan 1990 yazına kadar bu vahşete dünya seyirci kalıp, tek kelime bile etmemiştir! Irak'ın Kuveyt'i işgalinden sonra Halepçe vahşeti temcit pilavı gibi ısıtılıp, gündeme iki yıl geç gelmiştir! Bu iki yıl süresince insanlık neredeydi?

Suriye de yıllarca Kürtlere kan kusturdu ve vatandaşlık bile vermedi. Günümüzde de din adına savaştıklarını öne süren, selefi katil yobazlar Kürtlere saldırıyorlar. Bu katil yobazlara her türlü desteği de Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar gibi Kürtlerin din kardeşi olan ülkeler veriyor!

Devletinin isminin başına İslam sıfatını kullanan İran da, Kürtlere zulüm ve katliam yapan bir Müslüman ülkedir. İran, Kürtlerle ilgili soykırım politikasını geniş bir zamana yayarak yapıyor. Saddam gibi bir günde beş binin üzerinde insan katletseler, dünyanın dikkatini çekerlerdi; günde ya da ayda bir kaç tane Kürt gencini çeşitli bahanelerle idam ederek, insanlıktan soykırım politikalarını sinsice saklamaya çalışıyorlar!

İşte Kürtlerin din kardeşleri bu katillerdir! Acaba, başka dinlere mensup olanlar, Kürtlere bu vahşetleri yaşattı mı? Hayır! Kürtlere her türlü insanlık dışı vahşetleri, kendi Müslüman din kardeşleri yaşatmıştır!

26. yılında, Enfal soykırımı ve Halepçe katliamında yaşamlarını kaybedenlere; yüce Allah'tan rahmet diliyorum, katliamcıları da lanetle kınıyorum...

 

Erkan ARSLAN

18.03.2014

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.