Madalyonun diğer yüzü

20 Kasım 2012 23:09 / 2153 kez okundu!

 


İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılara neredeyse Türkiye’ye yapılmış gibi, sayın Başbakan ve AKP hükümeti tepkiler gösteriyorlar…

İsrail’e yapılan tepkileri, sadece hükümet kanadı değil, diğer muhafazakar ve solcu parti mensupları da yapıyorlar.

Geçen yıllarda da İsrail Gazze'ye saldırmıştı. Bu saldırıyı çok iyi hatılıyorum. İsrail ve Hamas arasında yapılan ateşkes antlaşmasının tarihi sona ermişti. İsrail, ateşkesin tekrar uzatılması için, Hamas’a teklifte bulundu.

Hamas lideri ve Gazze hükümeti başbakanı İsmail Hanya “Ortadoğu'da bir İsrail devleti görmek istemiyoruz” cevabıyla; İsrail’in ateşkes teklifini reddetti! Daha sonra da İsrail’in Eşkalon kentine El Kasem füzeleri atıldı ve sivil insanlar öldü. İsrail de misilleme yaparak, Gazze’yi harabeye çevirdi!

Bu olay, Türkiye Başbakanı sayın Erdoğan’nın, Davos’ta, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’e “Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz!” diye çıkışmasına ve o ünlü “One Munit” olayına sebep olmuştu!

Sayın Başbakanımız, aynı hassasiyetle yine Gazze konusunda tepkiler gösteriyor…

İsrail devletinin bugünkü kurulduğu topraklar, antik Yahudi topraklarıdır. Bunu ben değil, semavi dinlerin kutsal kitapları yazıyor. Kaynağını semavi dinlerden alan Ortadoğu mitolojileri söylüyor!

Ünlü mitolojik Sodom ve Gomore kentleri bu coğrafyadadır. Yine, ünlü Davut ve Golyat yani Callud olayı da, yine bu coğrafyada geçmiştir! Antik İsrail oğulları, kralları ve kabile başkanları, birer peygamberdir! Yusuf Peygamber ve Musa Peygamber olayları araştırıldığında; bugünkü İsrail devletinin kurulduğu toprakların, Antik Yahudi toprakları olduğu gerçeği ortaya çıkar.

İsrail oğulları, ilk çağdan geride bıraktığımız 20. yüzyılın ilk yarısına kadar sürekli mezalim görmüş, sürgün ve soykırımlara maruz kalmış bir halktır. Naziler tarafından Holokost denilen, en büyük soykırıma maruz kalmışlardır!

Elbette, kendi anavatanlarında devlet olmak, İsrail oğullarının da en doğal haklarıdır. İsrail devleti, herhangi bir Filistin devletini yıkıp, yerine kurulmamıştır! Zaten o coğrafya ilk çağlardan 20. yüzyılın ilk yarısına kadar sürekli olarak, zamanın emperyal güçlerinin işgali altında bulunmuştur.

İsrail devletini, kuruluş tarihi olan 1948’de ilk tanıyan ülkeler arasında Sovyetler Birliği vardı. Yine, İsrail’i ilk tanıyan Müslüman ülke de Türkiye’dir!

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, Siyonizm adı altında sürekli Anti Semitizm yapardı! Başbakan olunca da, İsrail’le askeri ve ticari anlaşmaları da yine Erbakan yaptı. Konya hava sahasını da, eğitim amacıyla İsrail askeri uçaklarına açmıştır!

Merhum Erbakan’nın rahle-i tedrisinden geçen başta sayın Erdoğan ve diğer AKP ileri gelenleri de; her ne kadar "one munit" olayı geçse de, 2011 yılında en çok ticari ilişkilerin İsrail’le olduğunu, değerli hemşerim ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan açıklamıştır!

Gazze olaylarından dolayı, İsrail’i protesto eden Türkiyeli Müslümanlar ve solcular etik yani ahlak açısından sınıfta kalmışlardır! Aynı hasassiyeti Halepçe'de ve Türkiye'de katledilen Kürt çocukları için göstermiyor ve de kıllarını kıpırdatmıyorlar! Halepçe'de bir günde beş bin kadın, çocuk ve sivil insan, kimyasal silahlarla katledildiler. Allah için Müslüman ve devrimci örgütler bu vahşeti kınamadılar!..

Mazlum-Der ve İHD’nin raporlarına göre, AKP’nin on yıllık iktidarları döneminde 180’in üzerinde Kürt çocuğu devlet güçlerince öldürülmüştür!

Bunlar niye gündeme gelmiyor?

Gerçek anlamda, var olma yok olma savaşını İsrail vermektedir. Önü deniz, etrafı düşman ülkelerle çevrilmiş bir konumdadır!

Türkiye daha Kürtçe anadille eğitim ve savunma sorununu çözememişken; İsrail, bu tür sorunlarını çoktan çözmüştür. İbranice yanında, Arapça ikinci bir resmi dil olarak kamusal alanda kullanılıyor!

İsrail, Filistinlilere özerklik de vermiştir! İki tane özerk Filistin devleti vardır. Acaba,Türkiye ve "Kürt Sorunu" olan diğer müslüman ülkeler, aynı hakkı Kürtlere ve diğer halklara vermiş mi ve tanımış mıdır?

Hamas’ın, İsrail’e gönderdiği füzeler de sivil halka zarar veriyor, bunlar niye konuşulmuyor? İsrail yaptı mı kötü, Hamas yaptı mı iyi mi oluyor?

Şunu belirtmek istiyorum, kim ve ne adına yapılırsa yapılsın; sivil, silahsız insanlara, çocuklara ve savaşmayan insanlara zarar veren her türlü mücadele yöntemi kınanmalıdır.

Hamas’ın İsrail’in sivil yerleşim merkezlerine attığı füzeler; İsrail’e, Gazze’ye saldırmak için meşruiyet kazandırıyor!

Sonuç olarak, İsrail’in de kendi antik ata topraklarında devlet olma en doğal hakkıdır. Araplar ve Filistinliler, İsrail’in varlığını tanımalılar, karşılıklı olarak, dostane ilişkiler geliştirmelidirler. Ortadoğu barışı ancak bu şekilde olur.



Erkan ARSLAN

20.11.2012


 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.