DSİP; Kürt, Yahudi, Yunanlı ve Batı Trakyalı konuşmacılara saldırıyı kınadı

11 Aralık 2010 22:37  

 

DSİP; Kürt, Yahudi, Yunanlı ve Batı Trakyalı konuşmacılara saldırıyı kınadı

'10 Aralık İnsan hakları Günü' nedeniyle İnsan hakları Derneği (İHD) tarafından Çanakkale'de düzenlenen 'Çok kültürlülük perspektifinde barışın dilini kurmak' temalı panele konuşmacı olarak katılan Diyarbakır, Sur Belediye Başkanı Abdulah Demirtaş, İnsan hakları savunucusu Kostas Argalitois, Yunanistan (Batı Trakya)eski milletvekili Mustafa Mustafa ve Taraf yazarı Roni Margulies’e Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve Halkevleri Öğrenci kolektifleri üyesi olduklarını ifade eden kişilerce yağlı boya ve yumurta atılmasına tepkiler sürüyor.

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) saldırıyı 'ırkçı' olarak niteleyerek kınadı. Açıklamasında, "azınlıklara, çok dilliliğe, çok kültürlülüğe kimlerin düşman olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu türden yumurtalı ilk saldırı Ermeni Konferansı'na karşı gerçekleştirilmişti. Şimdi de çok dillilik için yapılan, konuşmacıları Rum, Kürt, Yahudi ve Batı Trakyalı Türk olan ve İHD tarafından düzenlenen bir toplantıya saldırılmıştır" diyen DSİP Genel Sekreteri Özden Dönmez şunları ifade etti:

"11 Aralık 2010 günü Çanakkale'de İHD şubesi tarafından düzenlenen "Çok kültürlülük perspektifinde barışın dilini kurmak" paneline küçük bir grup saldırdı.

Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirtaş, DSİP GK üyesi Roni Margulies, Yunan insan hakları aktivisti Kostas Argalitois, Batı Trakya eski milletvekili Mustafa Mustafa'nın konuşmacı olarak katıldığı panele saldıran ÖDP ve Öğrenci Kolektifi üyesi ulusalcı sosyalistler konuşmacılara yumurta ve yağlı boya attı.

Azınlıklara, çok dilliliğe, çok kültürlülüğe kimlerin düşman olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu türden yumurtalı ilk saldırı Ermeni Konferansı'na karşı gerçekleştirilmişti. Şimdi de çok dillilik için yapılan, konuşmacıları , Kürt, Yahudi ve Batı Trakyalı Türk olan ve İHD tarafından düzenlenen bir toplantıya saldırılmıştır.

Hiçbir saldırı demokrasi, özgürlük ve halkların kardeşliği mücadelesini engelleyemeyecektir."


Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0