AKP'li Þahin: Âkil Ýnsanlarýn baþýna bir hal gelirse sorumlusu Bahçeli

22 Nisan 2013 17:57  

 

AKP'li Þahin: Âkil Ýnsanlarýn baþýna bir hal gelirse sorumlusu Bahçeli

AKP'li Þahin, AKP'nin Türkiye'nin her tarafýna ýrk ayrýmý yapmaksýzýn kardeþlik hukukunu yayacaðýný anlattý

AKP Genel Baþkan Yardýmcýsý Mehmet Ali Þahin, "Akil insanlardan birinin baþýna bir hal gelirse sorumlusu Devlet Bahçeli'dir" dedi.

AKP Genel Baþkan Yardýmcýsý Mehmet Ali Þahin, Þanlýurfa'da bir otelde düzenlenen AKP Siyasi ve Hukuki Ýþler Baþkanlýðý 8. Bölge Toplantýsý'nda yaptýðý konuþmada, TBMM'nin 23 Nisan'da kavgaya, karþýlýklý sataþmaya mahal býrakmadan toplanmasýný diledi.

Toplantýnýn Türkiye'nin uzun yýllardýr en önemli sorunlarýnýn baþýnda gelen terör sorunundan kurtuluþla ilgili baþlatýlan çözüm sürecine destek anlamý taþýyan bir havada yapýlmasýný isteyen Þahin, "Acaba yapýlabilecek mi Arzu ediyorum ama Salý günü yine bildik konuþmalar yapýlacak. Belki eleþtiri dozunu bazý siyasi parti liderleri daha da yükseltecektir. Ancak bu ruha, birliktelik anlayýþýna, bu kardeþlik hukukuna bugün çok ihtiyacýmýz var" diye konuþtu.

Ýnsanlarýn hepsinin bir ýrk gibi kabul edilmesinin mümkün olmadýðýný dile getiren Þahin, AKP'nin Türkiye'nin her tarafýna ýrk ayrýmý yapmaksýzýn kardeþlik hukukunu yayacaðýný anlattý.

MHP Genel Baþkaný Bahçeli'nin Ýzmir'deki konuþmasýný eleþtiren Þahin, þunlarý kaydetti:

"Burada ilan ediyorum. Bu akil insanlardan birinin baþýna bir hal gelirse sorumlusu Devlet Bahçeli'dir. Dün militanlarýna Ýzmir'de akil insanlarý hedef göstermiþtir. Diyecek ki þimdi 'hayýr efendim biz onlarý kastetmedik'. Neyi kastettiniz, kimi vuracaksýnýz, kimi öldüreceksiniz Kürt vatandaþlarý mý Bölüneceðini zannettiðiniz ama bu ülkeye en az bizler kadar baðlý, bu ülkenin birliðinden, bütünlüðünden yana olan Kürt vatandaþlarýmýza mý bu tehdidiniz Yine 'hayýr terör örgütüne' diyecekler. Terör örgütü mensuplarýyla mücadele edecek devletin kendisidir. Güvenlik güçleri var, polisimiz, jandarmamýz var. Bu zamana kadar terörle mücadeleyi onlar yaptý."

Bahçeli'nin geçmiþte Devlet Bakanlýðý ve Baþbakan Yardýmcýlýðý yaptýðýný hatýrlatan Þahin, þöyle devam etti:

"Sayýn Bahçeli, adýnýz 'Devlet' diye kendinizi devlet mi sanýyorsunuz. Bu ülkede bir tane devlet var o da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Kendinizi devlet sanýp özel güvenlik görevlileriniz var bu ülkede haddini bileceklere siz mi bildireceksiniz? Böyle bir anlayýþ olabilir mi? Devlet sorumluluðu taþýyorsunuz böyle talihsiz söylemleriniz olabilir mi 'Vur de vuralým, öl de ölelim' sözlerine sizin karþý çýkmanýz lazýmdýr. Bu sizin için büyük bir talihsizliktir.

Dün Ýzmir'de "vur de vuralým, öl de ölelim" diye slogan atýldýðýný anýmsatan Þahin, "Bursa'da, 'Onun da zamaný gelecek' demiþti. Dün de diyor ki 'akil insanlar bu sözden ürpermelidir'. Bu ne demektir Sayýn Bahçeli zamaný gelince talimat verdiðinizde partinizin mensuplarý bu sloganlarý atanlar kime uyacak? Kimi öldürecekler, kimi vurmak, kimi öldürmek için talimat vereceksiniz?"

Ülkenin birlik ve bütünlüðünün teminatýnýn AK Parti olduðunu dile getiren Þahin, insanlarýn barýþ ve huzur isteði ve sorunun çözülmesinin beklendiði için böyle bir süreç baþlattýklarýný sözlerine ekledi.

T24

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0