Trump'ın ek vergisi Avrupa piyasalarını etkilemedi

23 Ağustos 2018 12:37  

 

Trump'ın ek vergisi Avrupa piyasalarını etkilemedi

ABD ve Çin arasındaki ticari gerilimleri nedeniyle güne düşüşle başlayan Avrupa borsalarında gün içi işlemlerde artış yaşandı. ABD’nin Avrupa’dan gelen otomobillere yüzde 25 ek gümrük vergisi uygulaması endeksleri toparladı.

Avrupa-ABD-Çin arasındaki ticari gerilimler sürerken, ABD Başkanı Donald Trump’ın Avrupa Birliği’nden ABD’ye gelen bütün otomobillere yüzde 25 ek gümrük vergisi getireceğini duyurmasının ardından güne düşüşle başlayan Avrupa endeksleri toparlanmaya başladı. Avrupa borsalarında; Wall Street-S&P 500 endeksinin önceki gün tarihini rekorunu kırmasının ardından yatırımcıların, Trump’ın politikaları kapsamında güçlenen ekonomi ve artan kurumsal kârların etkisiyle endekslerde görülen boğa piyasasının süreceği iddialarına ek olarak, Minneapolis merkezli perakende şirketi Target’ın hisselerinin 4.0 yükselmesinin de etkisiyle, ABD borsalarında artış görüldü. ABD’de Mortgage Bankers Association’ın (MBA) yayınladığı raporda ise haftalık mortgage başvurularının geçen haftaya göre yüzde 4.2 arttığı fakat geçen yılın aynı haftasına göre ise yüzde 15 daha düşük olduğu belirtildi. Küresel petrol piyasalarında, Türkiye’nin de akaryakıt fiyatlarını belirmede ölçüt olarak kullandığı Brent ham petrolü günlük yüzde 2.02 artışla varil başına 74.10 dolardan, ABD hafif petrolü de günlük yüzde 2.05 artışla 67.19 dolardan işlem gördü.

AVRUPALI OTOMOBİLLERE ABD’DEN MİSİLLEME

Batı Virginia’da katıldığı bir seçim kampanyasında ABD Başkanı Donald Trump “AB’den ABD’ye gelen tüm otomobillere yüzde 25 ek gümrük vergisi uygulayacağız” dedi. Trump’ın açıklamaları, ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross’un otomobil vergilerine ilişkin raporun ertelendiğine ilişkin iddiaların ardından gelirken, The Wall Street Journal’da yer alan habere göre Ross raporun Avrupa Komisyonu, Meksika ve Kanada ile süren görüşmeler sebebiyle ertelendiğini ve yayınlanması için henüz bir tarih belirlenmediğini belirtti.

karar.com

Son Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2018 12:41

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0