TBMM'nin 23 Nisan'daki önyargýsýz konuklarý: TkMM

27 Nisan 2013 13:59 / 3017 kez okundu!

 


23 Nisan 2013 bizim Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gitmemiz için çok anlamlý bir gündü. Küçükler büyüklerin elini öperdi ama biz 22 þehrin hamallarý olarak sýrtýmýzdaki yükü anlatmayý tercih ettik.

 

 

23 Nisan 2013 bizim Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gitmemiz için çok anlamlý bir gündü. Küçükler büyüklerin elini öperdi ama biz 22 þehrin hamallarý olarak sýrtýmýzdaki yükü anlatmayý tercih ettik.

Ýzmir-Ankara uçaðý Anadolu Jet’e mahkumsanýz ikramýn yetersizliði ve koltuklarýn sýkýþýklýðýna da razýsýnýz demektir. Üstelik geç kalkan uçak yüzünden TBMM'ne ilk toplantýya geç gitmek de iþin tuzu biberi olmuþtu.

Baþbakan ve Genel Kurmay baþkanlarýnýn BDP ile ayný anda 23 Nisan resepsiyonunda protestosuz ilk defa bir araya geliþi bir normalleþmeyi ifade ediyordu ama kýrk yýl düþünsem benim de tanýklýk edeceðim hiç aklýma gelmezdi.

Yukarýya yürümeden önce büyük meclisin önünde hatýra fotoðrafýmý giriþteki kibar görevliler çekti. Yukarý çýkana kadar etraftaki çiçekleri, renk renk laleleri görünce onlarý da sevinçli karelerime dahil ettim. Tam partilerin genel baþkanlýk ve baþbakanlýðýn kapýsýna geldiðimde büyük bir telaþ, koþuþturmanýn ortasýnda kaldým, anladým ki Baþbakan ve Genel Kurmay baþkanlarý ile ayný aný tutturmuþtum. Tek kare çekmeden BDP grup baþkanlýðýna çýktým.




Ýki Pervin arasýnda tutulan dilek: Barýþ

Adaþým Pervin Buldan'la tanýþmak, konuþmak nedense özel isteklerimden biriydi. Ýçeriye girdiðimde Ben Ýzmir'den Türk Pervin dedim. Bu hoþluk herkesin yüzünü güldürmüþtü. TkMM'nin tarafsýz politikasý ve barýþ sürecine çözüm ve katký koymaya çalýþan Akil Ýnsanlara yaptýðý ev sahipliði, Ýzmir'in bu konuya bakýþýndaki olumlu duruþu ilk aðýzdan duymak onu da þaþýrttý ve etkiledi. TkMM’lerin yapýldýðý yerlerde doðal bir diyalog platformu oluþturmasýný bizlerden dinledi...

Baþkanlýk sisteminin barýþma sürecinde pazarlýk konusu olup olmadýðýný sorduk. Biz BDP olarak bu konudaki fikirlerimizi daha geniþ olarak açýklayacaðýz dedi ve bu bir ön þart olmayacaktýr diye ekledi.




Pervin haným iki Pervin arasýnda bir dilek tutun dediðinde aramýza Baþ aþçý Þanar Yurdatapan'ý aldýk ve bir dilek tutturttuk. En gizli emelimiz "Barýþ" olunca, eh baþka bir þey de gelmedi aklýmýza... Pervin&Pervin görüþmesi kendi adýma çok sýcak, güzel, samimi bir söyleþi idi. Güzel duygularla ayrýldýk oradan.



Bütün partilere eþit yakýnlýktayýz

2. görüþme MHP grup baþkaný Mehmet Þandýr ileydi... Harika bir adam karþýladý bizi. Olgun, bilge, sempatik, misafirperver bir ülkücü ile konuþmak beni çok etkiledi. Yumuþak ve yapýcý kiþiliði kürsüde belki biraz deðiþime uðruyordur her siyaset adamý gibi, ancak bize onun güncel konulara iliþkin barýþsever hali çok iyi geldi. Yine Þanar'dan dayak yemeði göze alarak bir küçük eleþtiride de bulunmadým deðil! Akil Ýnsanlarla barýþma sürecine iliþkin Ege bölgesindeki ev sahipliðimizde "can güvenliðimizin" sorumluluk altýna alýnmasýnýn ricasýnýn "korsan" tebligatýný yaptým.



Sadece onu desem iyi "Yeni kaleniz Ýzmir" deyince, “Gördünüz, kýrmýzýya boyadýk Kordon’u" dedi Mehmet Þandýr. Ben de sadece MHP’liler deðil CHP ve ÝP de vardý mitingde diye ekledim. Samimiliði, içtenliði ve kibarlýðý ile göz doldurdu, gönülleri fethetti.



CHP’li Levent Gök TkMM’lilere þefkatini esirgemedi

3. görüþmemiz CHP grup baþkan yardýmcýlarýndan Levent Gök ile idi. Yine çok güler yüzlü bir karþýlama ve hatta bizi kolay kolay býrakmamakla tehdit ederek o da siyaset tarihinde bir ilke daha imza attý. Vekil müvekkilleri ile aradaki en "yakýn" köprüye þefkatini esirgemedi... “Barýþma sürecinde CHP’yi baþrolde neden göremiyoruz?” sorusuna “Genel Baþkanýmýz Kýlýçdaroðlu kredi verdi ama Baþbakan alaycý bir ifade kullanarak, bu önemli tavrý aþaðýladý. Oysa Kürt meselesinin çözümü için ilk çýkýþý yapan CHP’dir, bunu kimse unutmamalý. Geçmiþte sosyal demokratlar olarak bizler bu konuyu gündeme getirerek bu konudaki samimiyetimizi ve tavrýmýzý ortaya koymuþtuk” diyen Levent Gök, þimdi bu konulara iliþkin politikalarýný Güney Afrika, Ýrlanda gibi ülkelerin çözüm süreçlerindeki deneyimlerini incelediklerini ve bir rapor hazýrlayacaklarýný belirtti.



Ýzmir küçük Millet Meclisi’ne kendi partilerinden pek çok milletvekilinin katýldýðýný (Alaattin Yüksel, Mehmet Ali Susam, Musa Çam, Mustafa Moroðlu, Hülya Güven, Erdal Aksünger, Manisa'dan Özgür Özel, Nurettin Demir, Oðuz Oyan) sadece þimdiye kadar katýlmak isteyip de gelmeyen Aytun Çýray ve Rýza Türmen'in ve Ýzmir CHP Ýl Baþkaný'nýn ÝkMM toplantýsýna gerekli ilgiyi göstermelerini istirham ettik.

CHP'ye, Ege'deki barýþma sürecine katkýda bulunan dernek ve kuruluþlarla yapýlan "amasýz barýþ" giriþimini anlattýk.




Levent Bey'in coþkulu ve hararetli, destekleyen ve bizleri motive eden konuþmalarý hepimizi çok mutlu etti. Tüm þehir hamallarý bölgelerindeki iletiþim ve çalýþma biçimlerine ait deneyimlerini aktardýktan sonra bir sonraki seneye görüþmek ve buluþmak üzere ayrýldýk. Yoðun programýna raðmen bizleri dýþarýya kadar uðurladý...

Muhalefet bahçesinde tek iktidar TkMM'nindi

Son buluþmadan önce bir yemek molasý verdik. Türkiye küçük Millet Meclisi, Büyük Meclisin sofrasýna kurulduk.

Oktay Ekþi ile Hikmet Sami Türk ve Balýkesir milletvekilleri yemek salonunda biraz sohbet ettik.




Þimdi sýra güneþe çýkmak, biraz Ankara havasý solumak ve Muhalefetin bahçesinde vekillerle çay, kahve içip biraz tanýþmak, konuþmak zamanýydý.

Ooooo kimlerle karþýlaþmadýk ki? Sýrrý Sakýk, Ahmet Türk, Gülten Kýþanak, Sýrrý Süreyya Önder, Pervin Buldan ve daha ismini bilmediðim BDP’li vekillerle CHP'li Hüseyin Aygün, hemen biraz ötede karþýlarýnda Birgül Ayman Güler ve MHP’li vekiller tam bir renk cümbüþü bahçeye uyumlu, sakin ve keyif içindeydiler.




Birgül haným benimle fotoðraf çektirdi ama yayýmlamak yok dedi. Ýzmir-Diyarbakýr köprüsü olmamdan hoþlanmadýðýný da ekledi tabii. Üzüldüm. Üzüldüm çünkü beni bir de Ýstanbul CHP milletvekiline þikayet etti. :)))



Bir baþka köþede yeþilliklerin içinde gerçekten güzeller güzeli, hepimizin aklýna ve ruhuna hayran kaldýðýmýz Þafak Pavey tüm ýþýltýsý ile güneþi kýskandýrýyordu. Sanki aklý temiz kalsýn diye ýþýk demeti içinde duruyordu... Çok tatlýydý, çok güzeldi...

Muhalefet bahçesinde Ahmet Türk'ü Ýzmir'e davet ettim. Artýk taþlamalarýn geride kaldýðýný söylemeye çalýþtým. O da zaten hiç bir zaman bütün Ýzmir'i töhmet altýnda býrakamayýz ki o zaman da ayný þeyi söylemiþtik dedi. Sýrrý Süreyya Önder'e eþimle kendisinin TV programlarýný çok sevdiðimizi, þu Kandil iþini býrakýp tekrar zevkli sohbetlerin yapýldýðý günlere dönmesini önerdim. Güldü. Bu tacizkâr, planlanmamýþ görüþmeden pek de memnun kalmýþa benzemiyordu. Ancak biz bu "dokunulmazlýklarýn" hiç farkýnda deðildik.




Ýzmir'de Ýletiþim Fakültesinde okumuþ olan ve kendini bu anlamda Ýzmir'e çok yakýn hisseden Gülten hanýmý gerçekten çok sevdim. Sýcacýk gülüþü, kucaklayýcý samimiyeti çok sahici ve takdire þayandý.

Ýzmir haberlerini coþku ve sevinçle dinledi. Bizim Ýzmir'de gri bir alan oluþturmamýzdan çok etkilendi.


Yol için köprü, köprü için yol önemlidir

Son görüþmemiz AK Parti Grup baþkan vekili Mahir Ünal ile saat 16.00’da idi. Bizim TkMM hamal ordusu masalara sýðmaz haldeydik. Ýki milletvekili bizleri aðýrladýlar. Her parti ile görüþmemizde "tarafsýzlýðýmýzýn" altýný çizerek bu kez de AK Parti’den 5 yýldýr çalýþmalarýný baþarý ile sürdürmekte olan TkMM’lere katýlýmýn en baþýndan itibaren tarihleri kesinleþmiþ olan toplantýlara katýlýmýnýn kesintisiz ve istikrar içinde olabilmesini arzu ettiðimizi kendilerine ifade ettik.



Þanar Yurdatapan'ýn bu dahiyane buluþuna baþýndan beri destek verdiklerini samimiyetle dile getiren Mahir Ünal, bu diyalog platformunun sivil toplumla vekiller arasýnda iyi bir köprü oluþturduðuna dikkat çekti. Karþýlýklý görüþ alýþveriþimiz saat 17.00’ye doðru bitti ve bizler TBMM'den güzel duygularla ayrýldýk.



Yine rengarenk çiçeklerin içinden çok renkli siyasilerin üzerimizde býraktýðý etkilerle aþaðýlara yürüdük...

Ankara'ya bahar gelmiþti. Türkiye'ye barýþ baharla birlikte geliyordu...




Bu bahar baþka bahar... Barýþ kokusu her çiçekten daha güzel kokar... En güzel gülden en keskin kokulu sümbülden, en siyah laleden, en beyaz laleden daha nadide bir görüntü sunar...



Pervin MISIRLIOÐLU E.

26.04.2013

 

 

 

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.