İthal aday eleştirisine ‘Kocaoğlu' örneği ile yanıt!

03 Aralık 2018 11:17  

 

İthal aday eleştirisine ‘Kocaoğlu' örneği ile yanıt!

“Kocaoğlu İzmir’de mi doğdu?” diye soran Şengül, “CHP vekillerinden kaçı İzmir’de yaşıyor? Nihat Bey, hem belediye başkanlığında tecrübeli, hem de bürokrasi ve devleti iyi tanıyor” dedi

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Nihat Zeybekci'nin İzmir adaylığı ile ilgili olarak CHP'den gelen 'ithal aday' eleştirilerine tepki gösterdi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 15 yıl belediye başkanlığı yaptığını söyleyen Şengül, "Kocaoğlu, İzmir'de mi doğup büyüdü? İzmir'e gelen herkes İzmirlidir. CHP'nin İzmir vekillerinden kaçı İzmir'de oturuyor? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu nerede? Belediye başkan adayının bilgisi, birikimi, tecrübesi olmalı. Belediye başkanlığını öğrenene kadar 5 yıl kaybetmemeli. Zaten bir sürü sorun var, gelen kişi öğrenene kadar sorunlara yenileri eklenecek. Nihat Bey'in en büyük şansı, belediye deneyimi olması. Ayrıca hem bürokrasiyi hem de devleti iyi tanıyor. İzmir'in birikmiş sorunlarına ciddi katkı sunacak bilgi ve yeteneğe sahip. Bir de bu açıdan fotoğrafın bütününe bakmak lazım. İzmirli olmuş ama yönetememiş, ne anlamı var? O kadar çok İzmirli var ki, burada doğup büyüdüğü halde İzmir'in arka sokağını bilmiyor. Nihat Beyle İzmir'i almaya değil, kente birikimlerimizi vermeye geliyoruz" dedi.

VERİLERİMİZ HAZIR AK

Parti'nin ilçe belediye başkan adaylarının belirlerken birikim ve vasıflarına göre karar verdiklerini de anlatan Şengül, İzmir'de mevcut belediye başkanlarının yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği soruna da, "Onların da durumuna bakıyoruz. Oy oranları partinin altında olanlar ile yolumuzu ayıracağız ama partinin oyunun altına oyu düşmeyenler ile yolumuza devam edeceğiz. Onlarla ilgili elimizde kamuoyu yoklamaları, anketler var" diye cevap verdi.

izmirserbestfirka.com

01.12.2018

Son Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2018 11:26

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0