Elon Musk, Falcon Heavy ile Tesla otomobili uzaya gönderdi

08 Şubat 2018 09:03  

 

Elon Musk, Falcon Heavy ile Tesla otomobili uzaya gönderdi

ABD merkezli uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX şirketinin kurucusu Elon Musk'ın girişimiyle yapılan dünyanın en güçlü roketi Falcon Heavy, Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Üssü'nden uzaya fırlatıldı. Rekor fırlatılışın en ilginç yanı ise uzaya gönderilen Tesla model otomobildi.

İnsanoğlunun Mars hayali için dev bir adım atıldı. Elon Musk'ın şirketi SpaceX'in Falcon Heavy roketi Mars yolculuğu için uzaya fırlatıldı.

Tesla'nin üst düzey yöneticisi ve SpaceX’in kurucusu milyarder iş adamı Elon Musk'a ait Falcon Heavy füzesi, Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden sorunsuz bir şekilde fırlatıldı. Rekor fırlatılışın en ilginç yanı ise uzaya gönderilen Tesla model otomobildi.

Zira SpaceX şirketinin ürettiği Falcon Heavy isimli roket, ayrıca Musk'ın Tesla spor arabasını da uzaya taşıdı.

OTOMOBİLİ 'SPACE MAN' SÜRDÜ

Kırmızı spor arabanın sürücü koltuğuna astronot giysileri giyen cansız bir manken oturdu. 'Space man' adı verilen bu manken kısa sürede sosyal medyanın en çok konuşulan konusu oldu.

ELON MUSK UZAYA GÖNDERDİĞİ MESAJI AÇIKLADI

 

Elon Musk Tesla ile uzaya gönderdiği mesajı da kişisel Instagram hesabından yayınladığı fotoğraf ile açıkladı. Musk, Tesla'nın içine 'Made on Earth by Humans' (İnsanlar tarafından Dünya'da yapıldı) notu düştü.

SpaceX'in CEO'su Musk bu planını geçtiğimiz aylarda duyurmuş ve bunun gerçekleştirilip gerçekleştirilemeyeceğine dair bir tartışma yaşanmıştı.

ntv.com.tr

07.02.2018

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0