Dünyanın en hızlıları Alaçatı'da

16 Ağustos 2012 21:29  

 

Dünyanın en hızlıları Alaçatı'da

Alaçatı'da , bu yıl sekincisi düzenlenecek olan PWA Windsurf Dünya Kupası ve Surf & Sound Festivali 27 Ağustos ile 1 Eylül arasında yapılacak. Son altı yıldır Pegasus ana sponsorluğunda gerçekleştirilen festivale dünyanın en hızlılarının geleceği açıklandı.

Fulya Omaç/Çeşme

SupperClub Alaçatı'da düzenlenen toplantıya Türkiye Yelken Federasyonu Asbaşkanı Neylan Günay, Alaçatı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, Pegasus Airlines Genel Müdürü Sertaç Haybat, 2012 PWA dünya sıralamasında 3'üncü sırada yer alan Lena Aylin Erdil, 2012 IFCA Dünya Şampiyonası 3'üncüsü Çağla Kubat, 2012 IFCA Avrupa Şampiyonası 3'ünsü Bora Kozanoğlu ve Türkiye'yi 3 kez olimpiyatlarda temsil eden, Pegasus Windsurf Ligi Şampiyonu Ertuğrul İçingir katıldı.

Alaçatı Belediye Başkanı Dalgıç, 27 Ağustos ile 1 Eylül arasında hem müzik etkinlikleri, hem de yarışmalarla dolu dolu bir hafta yaşanacağını belirtip, “30 ülkeden yaklaşık 80 sporcu Alaçatı'da buluşacak. Her zamanki gibi Alaçatı kendi yapısı içerisinde dünya sörf şampiyonasının bir ayağına daha ev sahipliği yapmış olacak. Bu yıl, kıyı düzenlemesi de tamamlandı. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayarak beldemizin tanıtımını da yapmış olacağız” diye konuştu.

PEGASUS'A TEŞEKKÜR
Türkiye Yelken Federasyonu Asbaşkanı Neylan Günay, Pegasus'un yıllardır verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Günay, “Windsurfün gelişmesi için büyük bir katkı oluyor. Yelken Federasyonu olarak sporcu sayımızın artması için alt yapı çalışmalarına önem veriyoruz. Pegasus, Windsurf Ligi'ne ve Dünya Kupası'na yapılan bu uzun süreçli sponsorluklarla sporcularımızın tecrübeleri gelişiyor. Bu da bizleri mutlu ediyor. Keşke bizim diğer bütün branşlarımıza da böyle destek veren sponsorlarımız olsa” dedi.

HER YIL İLGİ ARTIYOR
Şampiyonaya 6 yıldır kesintisiz sponsor olduklarını dile getiren Pegasus Airlines Genel Müdürü Sertaç Haybat, hem İzmir'deki hava taşımacılığının gelişmesine, hem de PWA sayesinde Alaçatı'nın dünyadaki önemli surf merkezlerinden biri haline gelmesine destek olduklarının altını çizdi Haybat, “Bu yıl altıncı kez bu yarışmaya sponsor oluyoruz ve her sene biraz daha ilginin arttığını, geliştiğini görüyoruz. Bu bizi de çok mutlu ediyor. Aslında sadece yarışmalara sponsor olmakla kalmıyoruz. Aynı zamanda televizyon kanallarında ve çeşitli basın mecralarında bu yarışmaları duyuran kampanyalarımız da var. Bu yarışmaların Alaçatı'ya, Çeşme'ye ve dolayısıyla İzmir'e çok faydalı olduğuna inanıyoruz. Çünkü burası windsurf için dünyadaki sayılı yerlerden bir tanesi. Ve bunun duyulması çok önemli” dedi.

Hürriyet Ege

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0