CHP'li belediyenin ayýbý: Ýzmir'de Çanakkale Þehitleri Anma Parký ve Anýtý'nda tepki çeken görüntü

18 Mart 2022 15:25  

 

CHP'li belediyenin ayýbý: Ýzmir'de Çanakkale Þehitleri Anma Parký ve Anýtý'nda tepki çeken görüntü

Ýzmir'in Karþýyaka ilçesinde bulunan Çanakkale Þehitleri Anma Parký ve Anýtý'nýn bakýmsýz görüntüsüne AK Parti Karþýyaka Ýlçe Baþkanlýðý tarafýndan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107'nci yýl dönümü öncesinde tepki gösterildi. Parkta bir araya gelen AK Gençlik üyeleri anýtýn hemen önünde bulunan süs havuzundaki çöpleri topladý.

AK Parti Karþýyaka Ýlçe Baþkaný Didem Dereboylu Keseli, "Panolar yýpranmýþ, sonrasýnda bakýmsýzlýktan okunmaz hale gelmiþ, bugünse ne yazýk ki birer metal yýðýný halindeler. Parkýn havuzunun taþlarý kýrýlmýþ, içi bakteri yuvasýna dönmüþ, biriken çöpler bir utanca dönüþmüþ. Sorarsanýz, onlar cumhuriyetin bekçisi. Sorarsanýz onlar kurtuluþ ve kuruluþun partisi ama bakarsanýz hepsi sözde. Aksi halde hep birlikte bu feci manzarada bir araya geliyor olmazdýk" dedi.

'EMANET BÜYÜK VE BÝZÝM SIRTIMIZDA'

Çanakkale Zaferi'nin 107'nci yýl dönümünde anýtýn bakýmsýz görüntüsünün þehit ve gazilerin kemiklerini sýzlattýðýný ifade eden Keseli, “CHP'li Karþýyaka Belediyesi'nin 2016 yýlýnda yaptýðý Çanakkale Þehitleri Anma Parký'ndayýz. Çanakkale demek, Türk'ün namus bellediði vatanýný, düþman postallarýna teslim etmemesi demektir. Dünyaya diz çöktüren, sadece bizim deðil pek çok milletin kaderini deðiþtiren bir hürriyet mücadelesi, bir kahramanlýk destanýdýr...

Emanet büyük ve bizim sýrtýmýzda. Bugünün hatýrasý ve bu anýt; keþke böyle ýssýz ve sefalet içinde býrakýlmasaydý. Bu alaný Utanç Parký'na dönüþtürmüþler. Peki, böyle bir günde kendi yaptýðý anýtý unutan, buraya bugün bile uðramayan CHP'li Karþýyaka Belediyesi nerede? Biz söyleyelim. Dans gösterisi yapýyor. Buna karþý deðiliz. Elbette yapabilir ama kendi elleriyle yaptýðý Çanakkale Anýtý'ný böyle gözyaþlarý içinde býrakamaz" ifadelerini kullandý.

'ÝNSANIN AKLI ALMIYOR'

Karþýyaka Belediye Baþkaný Cemil Tugay'a seslenen Keseli, "Çanakkale zaferine sahip çýkmak, þehitlerimizin aziz hatýrasýný yaþatmak, içinde kendi fotoðrafýnýzýn da yer aldýðý afiþler astýrmak mýdýr, yoksa ilçemizde Çanakkale ruhunu yaþatmak için yapýlan bu anýt parka sahip çýkmak mýdýr? Halkýn inandýðý deðerlerden besleniyorlar. Ýcraat yok. Hizmet yok. Tutarlýlýk yok...

Atatürkçü ve vatansever Karþýyaka'mýzda, kendi reklamýnýzla döneminizi tamamlamaya çalýþýrken icraatta bulunmayý düþünüyor musunuz? Belediye restoranýna HDP logosunun ikizini astýrýp seçtiðiniz tarafý biliyoruz da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Þehitleri Anma Günü'nde hangi taraftasýnýz? Ýnsanýn aklý almýyor. Kimse parkýn bu hali için lütfen 'Görmedim, haberim yoktu." demesin. Çünkü bu, bir gecede olmadý. Bu anýtpark, bir daðýn baþýnda deðil. Görülmeyecek, kýyýda köþede kalmýþ bir yerde deðil...

Bunu, asla siyasi bir þov olarak algýlamayýn. Burada bir anýt deðil hakaret var. Þimdi biz, kadýnlarýmýz ve gençliðimizle CHP vurdumduymazlýðýnýn buraya reva gördüðü çöplüðü kaldýracaðýz. Onlarý da arayýp araç isteyeceðiz" diye konuþtu.

Keseli'nin konuþmasýnýn ardýndan Karþýyaka Belediyesi'ne baðlý temizlik ekipleri bölgeye gelerek temizlik çalýþmasý gerçekleþtirdi.

KARÞIYAKA BELEDÝYESÝ'NDEN AÇIKLAMA

Karþýyaka Belediyesi'nden konuya iliþkin yapýlan yazýlý açýklamada ise, "Söz konusu alan, Ýzmir Büyükþehir Belediyesi'nin özellikle Maviþehir bölgesindeki su baskýnlarýný tamamen önleyecek Kýyý Rehabilitasyon Projesi kapsamýnda bulunmaktadýr. Yaklaþýk 32 milyon 500 bin lira harcanan su baskýný önleme projesi tamamlanmýþ, devamýnda da park ve yeþil alanlarý kapsayan rehabilitasyon projesi devam etmektedir. Bu düzenleme de Ýzmir Büyükþehir Belediyesi tarafýndan Çanakkale Þehitleri Anýtý ve çevre düzenlemesi ile entegre þekilde yapýlmaktadýr...

Ýzmir'de, Çanakkale Þehitleri Anma Parký ve Anýtý'na 'bakýmsýzlýk' tepkisi

Büyükþehir Belediyesi ile yapýlan görüþmelerde proje çalýþmasýnýn hýzlý bir þekilde devam ettiði, en kýsa zamanda düzenlemenin yapýlacaðý belirtilmiþtir. Karþýyaka Belediyesi olarak Çanakkale Þehitlerimizin ve verdikleri mücadelenin kutsallýðýna olan inancýmýz tamdýr. Kamuoyuna saygýyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

AK Parti Karþýyaka Ýlçe Baþkaný Didem Dereboylu Keseli

yenisafak.com

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0