Bornova CHP'de Efkan Muhtar “Bensiz Olmaz” diyor! - Bünyamin Kütük

03 Aralık 2018 11:26  

 

Bornova CHP'de Efkan Muhtar “Bensiz Olmaz” diyor! - Bünyamin Kütük

Değerli okuyucularım, bu günkü köşe yazımda Bornova’daki sahada gözüken ve çalışmalarıyla dikkat çeken aday adaylarından bahsederken “niçin ve neden aday olması” ya da olmaması durumunda doğurabileceği sonuçlara değineceğim. Ben aylardır aday adaylarının sahada çalışması gerektiğini, Genel Merkez koridorlarında yatıp kalkmamasını yazmama rağmen maalesef bu hastalık devam ediyor. Sakalımız bıyığımızda var ama bazı aday adaylarına laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zor. Bereket ki CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Oğuz Kaan Salıcı geçtiğimiz günlerde CHP İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği yemekte, benim aylardır yazdıklarımı teyit etti ki şükür bazı adaylar bunlardan ders çıkararak saha çalışmalarına yöneldiler.

Bornova’yı CHP açısından mercek altına alıp incelersek; karşımıza ikili bir yapı çıkar. Dikeyde yani merkezde CHP çok güçlüdür. Partinin kurumsal kimliği ön plandadır. Bu yapı içinden bir aday çıkmaz ise kızarlar, bağırırlar, eleştirirler, protesto ederler ama seçim zamanı bunları tamamen unutup firesiz şekilde partisine oy verirler. Dikeyde belirleyici olan adayın özgül ağırlığı değil partinin kurumsal kimliğidir. 

Yataya gelirsek; yani Çamdibi, Altındağ, Yeşilova burası HER NE KADAR CHP’NİN OY DEPOSU OLARAK GÖRÜLSEDE, ZEMİN HER AN KAYABİLİR. YANLIŞ BİR ADAY DEĞERLENDİRMESİ YAPILIRSA, CHP’Yİ ÇOK KÖTÜ BİR SÜPRİZ BEKLEYEBİLİR. Bu konuyu biraz açalım; yatayda ne kadar doğrudur, doğruluk derecesi tartışmaya açık olan, yıllardır oluşan “Çamdibi üvey evlat. Un, şeker, yağ bizde, helvayı biz yaparız ama Bornovalılar yer” algısını iyi analiz etmek gerekir. Çamdibi, Altındağ göçmenlerin çok ağırlıklı olduğu bir yerdir. Burada yaşayanlar önce ATATÜRKÇÜ sonra CHP’lidir. Bunu yazarken CHP’nin ATATÜRK’çülüğünü sorgulamıyorum. Bu insanlar ATATÜRK ve Cumhuriyet değerleriyle çatışmayan bir partiye rahatlık ile oy verirler. Geçmişte bunun örneklerini gördük. Sayın Galip Çukurlu kardeşimiz geçmişte MHP’den Belediye Başkan Adayı olduğunda, yataydan çok ama çok ciddi bir oy almıştı. Yine Sayın Cengiz Bulut Genç Parti’den belediye başkan adayı olduğunda yatay da birinci parti oldu. Bunları niçin hatırlattık; neden buna ihtiyaç duyduk, bunların gerekçesini yazalım.

Sayın Efkan Muhtar Çamdibi, Altındağ’daki göçmen kitlesini temsil eden adaylardan birisidir. Efkan Muhtar yıllardır CHP için özverili çalışma yapmış, makam mevki beklentisine kapılmadan partinin verdiği her görevi sorgulamadan yerine getirmiş, gerçek bir CHP’lidir. DEVŞİRME değildir. Yıllarca muhtarlık yapmış, yaşantısının büyük bölümünü amatör spora ayırmış bir kardeşimizdir. Bornova’da MATÖR KULÜPLER DERNEĞİ’ni kuranlardandır. Bornova Amatör Kulüpler Derneği Başkanlığı sırasında, amatörlere yaptığı yardım, kendi öz kaynakları ile açtığı dernek binası, onun spor sevgisini de ortaya koyuyor. Düzgün bir aile yaşantısı olan örnek bir baba, örnek bir ağabey ve örnek bir kardeş yani iyi bir dosttur. 

Efkan kardeşimiz; ya benim yazdığım yazılardan esinlendi, ya da Sayın Oğuz Kaan Salıcı’nın CHP İl Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu yemekte söylemiş olduğu sözlerden etkilendi ki Genel Merkez koridorlarında yatıp kalkan şaşkınlardan olmadı. Genel Merkez’de yatıp kalkmak, birileri ile poz vererek fotoğraf yayınlamak yerine, Bornova’yı karış karış geziyor. Maşallah bir gün EVKA-3’te az sonra EVKA-4’te birde bakıyorsun ki Çamkule’de. Gezmediği pazar, gitmediği dernek, ziyaret etmediği spor kulübü yok. Maşallah civa gibi koştur babam koştur. Broşürler dağıtarak yerleri kirletmiyor, tam bir çevre dostu. Kendini ifade edebilmek için her kesime girip çıkan, onlarla diyalog kuran, adaylık sürecinde diğer adaylardan farklı olarak (özellikle sosyal medyayı iyi kullanan ve ekip çalışması yapan, sahada bulunan isimlerini yazamadığım 5 aday hariç. Bu 5 aday da gerçekten sahada varlar) dakika saat mefhumu olmadan 24 saat maşaaaallahhhh civa gibi, ele avuca sığmıyor. 

Değerli okuyucularım, yukarıda belirtiğim gibi, Bornova’da 17 aday adayı varken maalesef biz bunlardan 5 tanesini sahada görüyoruz. Diğerleri ne yapıyor ne ediyor vallahi takip edemiyoruz. Efkan kardeşimle birlikte burada isimlerini yazmadığım 5 aday adayı kardeşime de selamlarımızı gönderiyoruz. Ben bundan sonraki köşe yazılarımda adayların kendisini tanıtmaktan ziyade, halkla olan diyaloglarını ve dokunuşlarını yazmaya çalışacağım. Bu köşe yazımdan sonra ikinci bir aday adayımızdan da bu ölçüler içerisinde söz edeceğim. İşin özüne gelirsek şayet Efkan Muhtar olur ya rumuz almazsa, yani Belediye Başkan Adayı olamazsa, belediye başkan adayı rumuzunu alan arkadaşımız, partilimiz yatayda sorun yaşamayacaksa ya da sorun yaşamak istemiyorsa, yatayın temsilcisi konumundaki göçmenleri temsil eden Efkan Muhtar ile kol kola girmesi gerekir diye düşünüyorum. Böylece Çamdibi’ndeki doğruluk derecesini bilemediğim dışlanmışlık, hizmet alamama fobisi de ortadan kalkmış olur. Bence Sayın Efkan Muhttar’ı nasıl kabul ederseniz edin, bir şekilde ihtiyaç vardır. Takdir adaylık rumuzunu alanlarındır. Sayın Efkan Muhtar’a da adaylık konusunda başarılar diliyorum. Genel Merkez’in verdiği her karara da ben saygı duyuyorum. Sayın Muhtar’ın bir tarafta da çok akıllıca yaptığı iş vardır ki bazı aday adaylarının yaptığı ve tuzağa düştüğü anket manipülasyonlarına kendini kaptırmaması. Anket manipülasyonu yapan soytarılardan da uzak durması.

Hoşça kalın… Sevgiyle kalın…

Bünyamin Kütük

izmirserbestfirka.com

01.12.2018

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0