Almanya'da yabancılara yemek vermeyen aşevine yeni sağlık bakanından destek

10 Mart 2018 17:46  

 

Almanya'da yabancılara yemek vermeyen aşevine yeni sağlık bakanından destek

Almanya'nın Essen kentinde faaliyet gösteren aşevinin yabancılara yemek vermeme kararı, geçtiğimiz günlerde kamuoyunda sert bir şekilde tartışılmıştı. Uzun süre siyasilerden bu karara karşı açıklama gelmezken, sessizliği yeni dönemin sağlık bakanı Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU) milletvekili Jens Spahn bozdu. Spahn, aşevinin kararını destekleyerek "Yabancı genç adamların davranışları ürkütücü" dedi.

Geçtiğimiz haftalarda Almanya'nın Essen kentindeki aşevinin yabancılara yemek vermeme kararı, Alman kamuoyunu ikiye böldü. Aşevinin müdürü "Alman vatandaşlar yemek sırasında beklerken yabancı erkeklerin davranışlarından çekiniyor. Bu yönde şikayetler çoğaldı. Ayrıca son dönemde yemeklerin yüzde 75'inin yabancılara dağıtıldığı kaydedildi. Bu rakam çok yüksek" diyerek, kararını savundu. İnsan hakları savuncularını ayaklandıran bu karara gelecek dönemin sağlık bakanı Jens Spahn'dan da destek geldi.

18-03/10/spahn-1520674672.jpg

"YABANCI ERKEKLERİN HAREKETLERİ ÜRKÜTÜCÜ"

Uzun süre siyasilerden bu konuya ilişkin bir açıklama gelmezken, gelecek dönemin sağlık bakanı Jens Spahn aşevi müdürünü desteklediğini "Yabancı erkeklerin hareketleri ürkütücü. Yaşlı insanlarımız bu sebepten dolayı çekiniyor ve günün sonunda yemek alamıyorlar. Bu duruma bir çözüm üretildiği için memnunum" sözleriyle ifade etti. Yaptığı bu açıklamayla Başbakan Merkel'in sözleriyle ters düştüğü açık. Merkel bundan birkaç gün önce kararı sert bir dille eleştirmiş, kutuplaştırma ve kategorizeleştirmeden uzak durulmasına dikkat çekmişti.

BÜŞRA SARIKAYA/karar.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0