Yeþil Sayfa

31 Mart 2010 18:12 / 1678 kez okundu!

 


Neden yeni baþlangýçlarý beyaz sayfalar olarak düþünürüz bilmiyorum. Ýçinde beyaz geçen her þey saflýðý ve temizliði taþýdýðýndan olsa gerek. Oysa baþlarken geçmiþin öðretilerini koyamamýþsak heybemize, yine çekilecek sancýlar var demektir önümüzde.

Ben yeþil baþlangýçlardan yanayým. Ehlileþtirilmiþ egolar, derinleþmiþ duyular ve sadece gerektiði kadar almasý vardýr yeþilin; doðasýnda ise daha çok vermek…

Çöplük müyüz, kara kutu mu, tohum muyuz, talaþ mý? Yükümüz pahada hafif sýrtta aðýr mý?

Dolaplarýmýzda bir daha asla sýðamayacaðýmýz aný giysiler, kitaplýðýmýzda baþkalarý ile paylaþmadýðýmýz “benim” “bana ait” “kendimin” onlarca kitabý; anlam yüklediðimiz onlarca örtü, dosya, eþya… püsür.

Kalbimizde etiketlenmiþ ve soðukluðu sabitlenmiþ “asla unutmam” kinlerimiz, küslerimiz, aðýr sapan sözlerimiz, en favori “önce o özür dilesin” repliklerimiz…

Beynimizi kemiren “ya”larýmýz, sormadan cevap bulmalarýmýz, her ana uygun endiþelerimiz, salmaktan ayrý bir haz aldýðýmýz korkularýmýz…

Belimizi itina ile gizleyen yaðlar, rehberimizde alanýnýn en iyisi doktorlar, baþlanýp gerisi gelmeyen detokslar, rejimler yeni yaþam reçeteleri, çekmece dolusu haplarýmýz, herkesin ayný anda hemoroid, fýtýk, tansiyon, þeker ve evrenin cömertçe sunduðu bilimum dertlerini ortaya kustuðu toplantýlar, sabah toplumun bacýlarý tarafýndan büyük fedakarlýklarla toplumdan toplum için sunulan iç kemirici, karýn deþen programlar; oradan ertesi sabaha kadar günlük rutine taþýnan cüruf.

Beyaz sayfalarý bu nedenle tehlikeli bulurum. Evinize yeni bir oda eklendiðini düþünün en fazla 3 ay sonra yer kalmayacaktýr. Hemen dolap koymak için yer tespit edilir. Herkesin içinde sakladýðý yayýlma stratejisi devreye girer. En çok döküntüsü olan kazanýr ya da þirretlik gücü. Özdemir Asaf’ýn dediði gibi; kime sorsan evinde bir odasý eksik.

Yeþil sabah; erkenden, kendine yetecek kadar ýþýðýný süzer, çiðini alýr. Yaþamýn ritmine sade, verimli, estetik ve anlamlý bir katkýsý vardýr.

Geçmiþinden geleni geliþtirir, geleni saygý ile karþýlar, tutunmak için daha fazla direnir, almayý öðrenmek, vermeyi bilgelik bilir.

Sadelik yeterince deðerli ve güçlü bir þeydir.


Yonca Buðdaycý M.
31.03.2010

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
06 Nisan 2010 00:43

msakaryalý

Bir yaþam düsturunu yeniden hatýrlattýðýn için teþekkürler Yonca haným.
"Sadelikte derinlik vardýr."
Aklýnýza, ellerinize saðlýk.

Devamýný dilerim.



Muammer
01 Nisan 2010 15:01

sultan

"eksik oda" sendromu bu þimdi anladým. 50 odan olsa ne yazar. Yayýldýkça, kendine kalan yer azalýyor. Odan çoðalýyor sen azalýyorsun belki de. Odan büyüdükçe sen küçülüyorsun. Bu borsacý mutsuzluðu gibi. Her kazanýþýndan sonra bir puan daha kazanabilirdim "coþkusu" :))) Sadeleþtikçe zenginleþmek gibi ya da Einstein'ýn hem saçýna hem kafasýna hem traþýna hem eline, yüzüne, banyosuna ayný sabunu kullanmasý gibi... iþ azaltmak, çok üretmek... Ýþte ters köþeye yattýk düþünüyoruz walla! Hiç sade olamadýðýmý düþündürdün bana, telaþ ettim:(
01 Nisan 2010 14:25

hurkus

Ne kadar güzel yazmýþsýn Yonca!..

Þiir gibi her cümle...
Ayný zamanda tokat gibi; bir anda kendine getiriveren...
Ne bir eksik ne bir fazla... her bir sözcük damýtýlmýþ da yazýlmýþ sanki...
sapsade ama çok deðerli.. bir yazýt gibi adeta!

Çok teþekkürler paylaþtýðýn için.


Hürriyet
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.