Dinolarýn Geliþimi

24 Aralýk 2010 18:18 / 1941 kez okundu!

 


"Uzun zamandýr çalýþýyorsunuz, sisteminizi, tarzýnýzý oturtmuþ, benzeri olaylarý defalarca yaþamýþ olmaktan gelen “cool” duruþunuzu üzerinize rahat bir elbise gibi geçirmiþsiniz. Sizi bundan sonra ne bozar?" Yonca Buðdaycý M. yine ironik-educatif tavrýyla ezberimizi bozuyor, kafamýzý karýþtýrýyor...


--------------------------------------

Çalýþma düzeninde deneyim- taze beyin çatýþmasý hep vardýr. Teknoloji geliþtikçe, bilgi hýz kazandýkça gençlerin donanýmý deneyimle kazanýlacaklarýn aðýrlýðýný hafifletmeye baþladý. Yine de bu iki kuþak arasýndaki en önemli farký; bilgiyi, insaný, krizi yönetme ve bütünü algýlama becerisi olarak tanýmlayabiliriz. Bilginin her iki tarafta da ulaþýlabilir, edinilebilir olduðunu düþündüðümüzde, deneyim neleri yapar neleri yýkar?

Uzun zamandýr çalýþýyorsunuz, sisteminizi, tarzýnýzý oturtmuþ, benzeri olaylarý defalarca yaþamýþ olmaktan gelen “cool” duruþunuzu üzerinize rahat bir elbise gibi geçirmiþsiniz. Sizi bundan sonra ne bozar?

Yenilik yeteneksizi
Deðiþmeyen tek þey deðiþimdir. Deðiþmeden durabildinizse aslýnda deðiþmiþsinizdir. Ne kadar önemsediðiniz ve önemsettiðiniz, sýnýrlarý örümcek kafalý ile öncü olan bir ölçekteki yerinizi belirler.
Yenilik bu sistemin deðiþmezi; beyninizi, fikrinizi, kendinizi zorladýðýnýz sürece genç kalýr, gençleri kucaklarsýnýz. Yenilik; yeteneksizi öncelikle gülünç düþürür; usta-çýrak iliþkisinin o “ne olursa olsun ustam haklýdýr” niteliði çoktan tarihin dili geçmiþlerine katýlmýþtýr. Þimdi “yöneticimin liderliðinde, yeniliklerde payým var, motiveyim, sonuçlarýný beraber oluþturduk” tavrý var. Tavrý tavýnda dövmek, iþte mesele bu.

Dil, akýl, yürek
Teknoloji dili ilk akla gelen olsa da daha önemlisi anlarla deðiþen, çok çabuk tüketilen duygulara tercüman olmak. Bir yýlý baþarý ile kapatýp ýþýltýlý bir tebrik alamadan aylar önce gelecek 5 yýlýn sözünü vermek; elindeki onlarca dosya ile ilgili aferin ve kahretsin arasýnda gidip gelmek, ayný gün kutlamak, kurtlanmak, “geliþtirici” geribildirim almak, vermek. Ne kadar his – iþ sizsiniz? Sýhhatli mi IQ-EQ dengeniz? Denge sizseniz denginizle mi muhabbetiniz?

Benimsin benim kalacaksýn
Masanýzýn çekmecesinde, adýný yalnýz sizin bildiðiniz veya þifreli dosyalarda, sadece hard diskinizde konumlandýrdýðýnýz bilgiler kafa karýþtýrmamak için mi, gücünüzün gizli kaynaðý mý? Bilginin paylaþýlmamasý dolayýsýyla altýnýzýn yüzeyde konumlandýrýlmasý geminizi daha saðlam mý yüzdürüyor? Emin misiniz? Bir gün size raðmen her an sýfýrdan baþlanabilir bir merkezi bilgi bankasý kurulmasý kocaman sandýðýnýzý batýrabilir. Ýyi kaptan, mürettebatýnýn ustalýðý kadardýr.

Alma mazlumun ahýný çýkar aheste aheste
“Daha küçüðün daha küçük olur sorunlarý” bir ezberdir. Çünkü his ve boyuta göre sorun izafidir. Burada adalet ve eþitlik sizi ya diktatör ya lider haline getirir. Ezilenler ya bir gün toplu halde hareketi öðrenir ya da içlerinden biri baþ kaldýracak cesareti gösterir. Her sertlik kendisiyle çýkar. Temizlik güzeldir.

Liderin cücüðü ile büyüðü
Ben sadece cücük yerim diyenlere bir tavsiye; soðanýn asýl vitamini en dýþtaki yerinde. Neden mi? Ýlk önce küçükmüþ sonra büyümüþ de ondan. Peki, sizin yeriniz nerede? En üstteki olmak mümkün deðilse bile kendi katmanýnýzýn lideri olmak sizde; hemen merak seviyenizi maksimuma alýnýz, daha fazla sorgulayýnýz, pozitif proaktif olunuz. Liderin cücüðü büyüðü olmaz güdüðü büyüðü olur.

Fark yaratan farký karartan
Fark dediðiniz çok küçük þeyler. Görmek için çaba ister, daha iyi gözlem, daha çok istek, biraz daha fazla risk. Korkarsanýz küser, korkutursanýz kaçar bir daha gelmez. Gelmezse üzülürsünüz.

Dinolar... Geliþip gidiyoruz iþte...



Yonca Buðdaycý M.

24.12.2010



Son Güncelleme Tarihi: 28 Aralýk 2010 01:36

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.