Hafif sorular!..

03 Ağustos 2009 01:14 / 1704 kez okundu!

 


Yazı yazamıyorum uzun zamandır! Yazmaya kalkıyorum, yarım kalıyor. Not defterim başlamış ve yarım bırakılmış pek çok yazıyla dolu. Başlıyorum, sonu gelmiyor. Tekrar dönüyorum, bitiremiyorum. Sıra bana geldiğinde yazmam gereken e-bültenlere bile zar zor yazı gönderiyorum.

Sanki çok hızlı akan bir zamanda yazının başıyla ortası arasında olan çok şey varmış ve baştakinin ortaya gelene kadar hükmü kalmamış gibi bir durum bu!! Söylemek istediklerim ortaya gelene kadar hükmünü kaybediyormuş, artık söylenmese de olur gibi oluyormuş!!

Evet ama öbür tarafta alışkanlıklarım! Her yazı sonrası gelen mesajlar, telefonlar, paylaşma zevki, pohpohlanma!!! (size yalan söyleyemeyeceğim) ve bundan çok zevk alma, motive edici sözler, yazılarımın doğru yere ve tam zamanında ulaştığını gösteren paylaşımlarınız ve sorumluluk duygum yazmam gerektiğini söylüyor bana.

Yani anlayacağınız tatilde değilim. Deniz, güneş, kum yüzünden ara vermedim. Sadece çıkmıyor! Çıkmayınca da bir bildiği var diyorum!! Umarım geçici bir durumdur bu. Yoksa da bu kadarmış demek lazım.

Yine de ben koçluğu elden bırakmayayım ve size aşağıda bir demet yazlık, hafif soru sorayım. Siz de bunları cevaplayın ama olur mu??

1) Bir dağın tepesine çıkıp hayatınızı oluşturan manzaranın tümüne bakın. Nasıl bir manzara bu?
2) Sizi ne mutlu ve eksiksiz hissettirir?
3) Bundan 5 yıl sonra ve 10 yıl sonra nerede olmak istersiniz?
4) Hangi faaliyetler kendinizi biraz olsun kontrolünüzü kaybetmiş hissettirir? Birini seçin ve yapın.
5) Geçmişten gelen veya şimdiye ait olan ve düşüncelerinizi meşgul eden 3 şey nedir? Bu şeyleri düşünmeyi bırakır zaman, enerji ve duygularınızı başka yerlere harcarsanız bu size olumlu olarak nasıl yansır?
6) Geçen hafta hangi küçük "beyaz yalanları" söylediniz?
7) Hayatınızın en önemli değerleri nelerdir?
8) En büyük 3 başarınızı ve bunları başarmak için ne yaptığınızı yazın.
9) Geçen ay çevrenizdekilerin hayatına katkıda bulundunuz mu? Nasıl?
10) İdeal iş gününüzü tanımlayın. İşinizi daha iyi bir noktaya taşımak için yönetim tarzınız ve/veya kendinizde ne eklemeli, neyi değiştirmeli veya iyileştirmelisiniz?
11) İşinizin size keyif veren yanları nelerdir?
12) İşiniz şu sıra size nasıl yarar sağlıyor veya neye mal oluyor?
13) Eğer "para" ile bir lokantada karşılaşıp yemek yeseydiniz, o nasıl biri olurdu; ona karşı tavrınız nasıl olurdu? O size nasıl davranırdı? 


Sevgilerimle, 

Violet

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
12 Ağustos 2009 10:44

Teşekkür ederim. Kalpten geldiği sürece yazılarıma devam edeceğim.
10 Ağustos 2009 23:30

deepblueeagle

sizi okumanın bizi mutlu ettiğini, moral verdiğini, sakinleştirdiğini unutmayın. o nedenle, söylemek istediklerinizi, yazmak istediklerinizi yazın. söylenmese olmuyor yani.
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.