MUTLULUÐU SEÇÝYORUM!..

21 Mart 2010 21:17 / 1969 kez okundu!

 


Ara ara kuþkuyla bana sen hep böyle misin diye sorar bazýlarý. Hep mi mutlusun? Hep mi optimist? Hiç kýzmaz mýsýn? Hiç mi kötü bir þey olmaz senin hayatýnda??

Olmaz olur mu? Tabii ki üzülürüm, kýzarým, öfkelenirim, kendimi kötü hissederim. Ýnsaným, insan.

Ben mutlu, huzurlu olmayý seçiyorum! Bu benim ilk eylemim. Ben önce bu durumu seçiyorum. Bir þey olmasýný beklemeden. Beni mutlu edecek veya mutsuz edecek bir olay baþýma gelmeden ben seçimimi yapýyorum. Böyle olunca da her þey bu seçime göre iþliyor. Bu seçime ulaþmaya da bir anda vahiy gelerek karar vermedim. Kendimi çok üzerek geçirdiðim uzun yýllar sonunda artýk daha fazla böyle yaþamak istemediðime karar verip, bu ruh halinden çýkmanýn yollarýný aradým ve de gördüm ki çýkýlabiliyormuþ. Etrafýmda ne olursa olsun ben kendimi eðer istersem iyi hissedebiliyormuþum. Bir anda mý oluyor? Hayýr. Ne yapmam gerekiyor? Çalýþmak. Nasýl kendimi üzmek için yýllarca çalýþmýþsam (evet! seni senden baþka üzen yok), kendimi iyi hissetmek için de çalýþtým. Kendime zaman harcadým. Ve baktým ki, iyi bir þeyin olmasý gerekmiyor mutluluk için. Her þeyin çok kötü gittiðini zannettiðin zaman bile sen içsel bir mutluluk ve huzur duyabiliyorsun.

Bu halde yaþamaya baþlamak hayatýna daha çok bu halle ayný titreþimde olan olaylarý ve insanlarý çekiyor. Seninle titreþmeyen bütün olaylar ve insanlar zamanla hayatýndan çýkýyor. Sen mutluluk ve huzuru daha çok kendine çekiyorsun . Ýþte ben de bu noktada hayatýmýn iþini kendime çektim. Yaþam koçluðunu yaptýkça bu dünya için yapabileceðim, deðiþtirebileceðim bir þeyler olduðunu gördükçe, bir fark yarattýkça, yaptýðým her þey için kendimi iyi hissediyorum. Tekrar hatýrlatmak istiyorum. Bu noktaya gelmem benim kendimi iyi hissetmeyi isteme kararýmla oldu. O farký önce kendimde yaratmamla oldu. O kararý verip, uygulamaya geçip, karþýma çýkan beni kendime ulaþtýracak her çalýþma, her rehber, her kitaptan yararlanýp ve en çok da beni üzen baþkalarý ve olaylarla vakit harcamayý keserek her þeyin bende baþlayýp bende bittiðinin farkýna varýp, dýþ dünyamda yaþadýðým her þeyin benim içimin yansýmasý olduðunu görüp, deðiþimi baþlattým.

Hepimiz kendi hayatýmýzý daha iyiye götürmenin yollarýný bulabiliriz. Ya da bulunduðumuz yerde oturup birinin bizi kurtarmasýný bekleyebiliriz.

Kötü haber: O kurtarýcý hiçbir zaman gelmeyecek!

Ýyi haber: O kurtarýcý sensin!


Muhteþem bir hafta sonu olsun…


Violet Alalof
Yaþam Koçu-Ýzmir

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.