Vekil seçildi diye başkanlıktan düşürülen ilk Genel Başkan EDP'ye üye oldu

20 Mayıs 2011 13:04  

 

Vekil seçildi diye başkanlıktan düşürülen ilk Genel Başkan EDP'ye üye oldu

Milletvekili seçildiği için kurucusu olduğu partinin genel başkanlığından uzaklaştırılan ilk kişi olarak siyasi tarihe geçen Ufuk Uras önceki gün, kuruluşuna katkısı olduğu Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP)'ne üye oldu.

Hatırlanacağı üzere Uras, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde İstanbul 1. Bölge’den 'solun ortak adayı' olarak Kürt özgürlük hareketinin desteği ile bağımsız Milletvekili seçilmişti. Bir süre sonra da, bağımsız aday olabilmek için ayrıldığı, kurucu genel başkanı olduğu partisi Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP)'ne yeniden üye olmuştu. ÖDP de, böylece ilk kez bir milletvekili ile mecliste temsil edilir olmuştu. Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP)'yi geçmişteki çok renkli yapısından uzaklaştırarak, bugün küçük bir grubun partisi haline getiren 'ulusalcı' kanat ise; Ufuk Uras'ı partiden tasfiye etmişti. Uras da, partiden kendisi ile birlikte ayrılan arkadaşları ile birlikte,sonradan Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) adını alacak partinin oluşturulması çalışmalarına katılmıştı.

İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Demokratik Toplum Partisi (DTP) hakkında kapatma kararı çıkması ve Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un milletvekilliklerinin düşürülmesi üzerine, yeni kurulan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin grup kurmasına katkı için BDP'ye geçmişti.

Milletvekilliği görev süresi, alınan genel seçim kararı ile sona eren İstanbul Milletvekili Ufuk Uras; geçtiğimiz günlerde kuruluşuna katkıda bulunduğu Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP)'ne üye oldu ve Genel Başkan, Ferdan Ergut tarafından yakasına partinin rozetini takıldı.

Fotoğraf: Ufuk Uras 2007'de milletvekili seçildikten sonra trenle İstanbul'dan Ankara'ya uğurlanıyor...

Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0