Ulema'dan şiddet gören kadınlara 'stüdyo ev' sözü

19 Mayıs 2011 12:49  

 

Ulema'dan şiddet gören kadınlara 'stüdyo ev' sözü

AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Nesrin Ulema, çocukları ile birlikte yalnız yaşayan annelere, ‘Stüdyo Ev’ler kuracaklarını belirtti.

İZMİR - Ulema, eğitimde fırsat eşitliği, çalışan annelere kreş desteği ve kadın girişimciye yönelik yüzde 10 oranında pozitif ayrımcılık yapacaklarını söyledi.

Karşıyaka’da esnaf ziyaretleri yapan AK Parti İzmir milletvekili adayları Nesrin Ulema ve Yeşim Demirali, daha sonra Örnekköy ile Bayraklı Erenler mahallelerinde ev toplantılarına katılarak vatandaşlara AK Parti’nin kadın politikalarını anlattı, önümüzdeki seçimlerde kadınların desteğini istedi.

Kadına şiddeti kimsenin onaylamadığının altını çizen Ulema, “Bugün askerde erlere kadına şiddet ile ilgili dersler veriliyor. Önümüzdeki dönemdeki kadın ile ilgili projelerimizin arasında şiddete uğramış ve hiçbir geliri olmayan kadınlar için, çocuklarından ayrılmadan, güvenli ve sağlıklı koşullarda yaşayacakları stüdyo evler kuracağız. Bu stüdyo evlere yerleştirilen kadınlarımızın bir mesleği yoksa onları meslek edindirme kursuna göndereceğiz” dedi.

Eğitimde kadına fırsat eşitliği tanınacağını, çalışan kadına kreş desteği verileceğini, dar gelirli kadınlara çocuk bakımı ve eğitimi teşviki sağlanacağını vurgulayan Ulema, kadın girişimciye yüzde 10 pozitif ayrımcılık tanınacağını, ayrıca işsiz kadınları İŞKUR’a yönlendireceklerini açıkladı.

egedesonsöz

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0