Taksim Meydanı'nda canlı bomba: 1 ölü 22 yaralı...

31 Ekim 2010 14:32  

 

Taksim Meydanı'nda canlı bomba: 1 ölü 22 yaralı...

İstanbul Taksim'de Atatürk Anıtı'nın çevresinde sürekli görev yapan polisleri hedef alan bombalı saldırı düzenlendi. İntihar saldırısı olduğundan şüphelenilen patlama saat 10.35 sularında gerçekleşti. Saldırıda 12'si sivil, 10'u polis memuru 22 kişi yaralandı ve yaralılar hastanelere kaldırıldı. Cesedin yanında bir bomba daha bulundu. İki canlı bombanın olduğu, birinin kaçtığı da alınan bilgiler arasında. Özel yetkili Savcı Zekeriya Öz de olay yerine gelerek incelemelerde bulunuyor...

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) tarafından düzenlenen 'Marksizm 2010' toplantılarının gerçekleştiği otelin bulunduğu alan Taksim'deki patlama sonrası polis tarafından kapatıldı. Patlamanın meydana geldiği noktanın 200 metre uzağında bulunan Taxim Hill Oteli salonlarında 'Marksizm 2010' toplantıları gerçekleşiyordu. Bugün de Saat: 11.00'de başlayacak toplantıya gelenlerden, bombalı saldırı nedeniyle otelde mahsur kalanlar az önce otelden çıktı. Marksizm 2010 düzenleme kurulu yaptığı açıklamada son gün toplantılarının iptal edildiğini duyurdu.

Taksim'den yansıyan ilk görüntülerde bir cesedin üzerinin gazeteyle örtüldüğü görüldü.

Saldırıda 12'si sivil, 10'u polis memuru 22 kişi yaralandı ve yaralılar hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 2'si ağır. Bombanın patlamasıyla çevre binaların camları da kırıldı.

Patlamanın ardından Taksim Meydanı trafiğe kapatıldı ve gazeteciler patlamanın olduğu yere yaklaştırılmıyor. Patlama sonrası polisin düzenlediği operasyonlara 6 polis helikopteri de havadan destek veriyor.

CESEDİN YANINDA BİR BOMBA DAHA BULUNDU

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da incelemelerde bulunuyor. Çapkın basın mensuplarına şunları söyledi: ''Canlı bomba olduğu görünüyor. Şu anda 6'sı vatandaş 9'u polis olmak üzere 15 yaralı var. Şehidimiz yok. Ağır yaralı 2 kişi var. Kimin yaptığı ile ilgili söylenebilecek bir şey yok. Yapanın erkek olduğu görünüyor. Hedefin polis olduğunu söyleyebiliriz. Cesedin yanında bir bomba daha bulundu...''

Bombalı eylemcinin polis aracına girmeye çalıştığı düşünülüyor. Patlamanın ardından olay yerinde bir ceset bulundu. Olay yerinde bulunan cesedin üzeri gazeteyle örtülürken, çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Cesedin vatandaşlara mı yoksa saldırıyı gerçekleştiren kişiye mi ait olduğu araştırılıyor.

Saldırının pazar sabahı erken saatlerde gerçekleşmesi can kaybı ve yaralı sayısını azalttı.


Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0