Süper Savcı Gök ‘gereğini yapıyor’

12 Şubat 2009 18:48  

 

Süper Savcı Gök ‘gereğini yapıyor’

Başarılı çalışmalarla dikkat çeken ve 2006’da ‘1. Sınıf Savcılık Beratı’ alarak özel yetki verilen Murat Gök’ün görev alanı İzmir dışına da taşarak Antalya’ya kadar genişletildi

Devlete karşı işlenen suçlarla, çete ve uyuşturucu kaçakçılığı davalarına bakma ve operasyon yapma yetkisine sahip olan Murat Gök, 12 belediyeye düzenlediği operasyonlarda beş belediye başkanı, 67 meclis üyesinin de aralarında olduğu bini aşkın iş adamı ve çete üyesi tutuklandı. Savcı Gök’ün talimatıyla yaklaşık 15 ay önce Kaynaklar beldesinde başlatılan operasyonlarda, Urla, Buca, Güzelbahçe, Menderes Değirmendere, Altınoluk Belediyesi başkanları gözaltına alındı ve daha sonra cezaevine gönderildi.

Tüm illerden ihbar mektubu yağıyor 

Ege ve Akdeniz’de çetelerin korkulu rüyası haline gelen ve kendisine ülkenin dört bir yanından yüzlerce ihbar mektubu yağdığını anlatan Gök, şunları söylüyor: “Çeşitli operasyonlarla ilgili basındaki haberler sonrası, hakkının aranmadığını ve savunulmadığını düşünen kişilerden yüzlerce mektup yağıyor. Bunların hepsini teker teker okuyor ve ilgileniyorum. İçinde gerçekten önemli bilgiler varsa arkadaşlarla birlikte değerlendirerek gereğini yapıyoruz. Özellikle cezaevlerinde deki hükümlü ve tutuklulardan ciddi ihbar mektupları geliyor” diyor ve ekliyor: “Kanunlar gerektiği gibi uygulandığı sürece hiçbir sorun olmaz. Her kanun adamı bunu yapmak için çaba sarf ediyor.” 

Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0