Sokak kedileri Yargıtay yolunda

22 Eylül 2009 18:25  

 

Sokak kedileri Yargıtay yolunda

İzmir’de, mahkeme tarafından icra yoluyla tahliyesine karar verilen sokak kedilerine bakan Anıl çifti Yargıtay’a başvurdu.

İzmir’in Balçova Semti’nde sokak kedilerini sepetle birinci kattaki evlerine taşıyarak baktıkları için apartman sakinleri tarafından mahkemeye verilen, İzmir 8. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde yapılan yargılama sonucunda da besledikleri sokak kedilerinin “icra yoluyla” tahliye edilmesine karar verilen Gönül ve Mesut Anıl çifti, İzmir 8. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararını temyiz etmek için Yargıtay’a başvurdu.

İyi davranıyorlar

Karara çok şaşırdıklarını dile getiren Gönül- Mesut Anıl Çifti mahkemenin kararının Yargıtay tarafından iptal edileceğine inandıklarını söyledi. Başlarından geçen olay nedeniyle sürekli olarak hayvanseverlerin desteğini aldıklarını belirten Mesut Anıl, “Kedilerle ilgili haber yayınlandıktan sonra apartman sakinlerinin bize karşı tutumları değişti, yumuşadılar. Ancak biz yine de mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz, çünkü kimseye zarar vermiyoruz. Ayrıca Balçova Belediyesi’nden de kedilerin kısırlaştırılarak yine buraya getirileceğine ilişkin bir yazı aldık ancak henüz kısırlaştırma işlemi yapılmadı” diye konuştu.

15 sayfalık dilekçe

Gönül ve Mesut Anıl çiftinin karşılaştığı olayı hayvanlarla ilgili bir internet sitesinde okuyup avukatlıklarını üstlenmeye karar veren Avukat Senem Avcı itiraz dilekçesini hazırlayarak Yargıtay’a gönderilmek üzere 8. Sulh Hukuk Hakimliği’ne teslim ettiğini söyledi. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu hakkında Yargıtay’da bir içtihad bulunmadığını belirten Avcı, “Bu kanuna dayanarak açılmış henüz bir dava yok biz de Yargıtay’da bir içtihad oluşturmak istiyoruz” dedi. 

Hürriyet.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0