Tanrý ülkemizi yavþaklardan korusun

22 Aralýk 2014 15:38 / 1898 kez okundu!

 

 

Yavþaklar en rahat yaþayan canlýlardýr. Çünkü yavþaklýk, emek vermeden, yorulmadan baþkasýnýn sýrtýndan geçinme sanatýdýr. Sanatýdýr diyorum nedeni yavþaklýk maharet ister. Yavþaklar kelime anlamý bit ise de yavþak kene gibidirler, bir yere yapýþýrlar ve kan emmeðe baþlarlar.

 

Herkesin bir ya da bir kaç yavþaðý vardýr. Hepimiz yavþaklarýmýza sahip çýkar, korur kollarýz, hiçbir fedakârlýktan kaçýnmayýz. Ama insan yavþaklarýn namussuzu, namuslusu, merhametlisi merhametsizi, þereflisi þerefsizleri vardýr. Dediðim gibi yavþaklar kene gibiler, bir yere yapýþýrlar kan emmeðe baþlarlar. Tehlikeli olanlarý da var. Kýrým Kongo kenesi gibi, hem kaný emerler, hem de öldürücü olabiliyorlar. Yavþaklar hayatý emeksiz yaþarlar, kaygýsýzca ve umursamazlýkla. Durum böyle keyifli ve rahat olunca hayatýn öteki yüzünü göremezler. Emdikleri kanýn bedelini bir gün ödeyeceklerini unuturlar. Çoðu yavþaklar gün gelir canlarýyla bedel öderler. Zahmetsiz hayata alýþtýklarý için kolay vazgeçmezler ve hatta direnirler. Yavþaðý sýrtýnda taþýyan her neyse eþek saatine denk geliver dimi yavþaðýn canýna okur. Tuzu kuru hali vakti yerinde gereðinden çok kanlý canlý olanlarýn birden fazla yavþaðý vardýr. Kalabalýk yavþak gurubuyla gururlanýrlar. Yavþaklar kansýz ve güçsüzlerle ilgilenmezler. Yavþaklar zavallý, güçsüz varlýklardýr ama doyduklarý zaman kudurmaya baþlarlar.


Yavþaklar emdikleri kanýn azaldýðýný fark ettikleri zaman sýrtlarýný dönüp giderler. Daha güçlü birinin peþinde koþarlar. Yavþaklar ayný zamanda itaatkâr olurlar fakat kanaatkâr deðiller.


Yavþaklar boy boydur. Büyük boy yavþaklar orta boy yavþaklar, küçük yavþaklar. Yavþaklarýn diktatörleri vardýr ki bunlar en tehlikeli, guruba girerler. Nasýl olur demeyin bal gibi olur. Kýrým Kongo kenesi gibi. Örneðin devletin bir yerinde makam sahibi bir kiþi yan gelip yan yatarak maaþýný alýyorsa bu yavþaktýr. Emek vermeden aldýðý maaþ onun yavþak olduðunun kanýtýdýr. Keneden baþladýk insanýn yavþaðýna geldik, burasý çok önemlidir. Diyelim ki devletin kaynaklarý size teslim edilmiþ siz bu kaynaklarý istediðiniz gibi keyfinize göre harcýyorsunuz. Hem halkýn sýrtýndan geçiniyor hem de devletin malýný çalýyorsunuz. Hakkýnýzdan fazla maaþ alýyorsanýz yavþaksýnýz. Halkýn yavþaðýsýnýz. Devletin yavþaðýsýnýz. Bu sýnýf yavþaklar, hem otoriter hem büyük yavþaklardýr. Büyük yavþaklar halkýn üzerinde korku ve sindirme yaratarak devamlýlýk saðlarlar.


Büyük yavþaklarýn da yavþaklarý var. Onlar büyük yavþaklardan arta kalan kanlarý emerler. Büyük yavþaða zarar gelmesin diye küçük yavþaklar kendini siper ederler.


Tanrý ülkemizi ve halkýmýzý yavþaklardan korusun.


Þakir KADAN

16.12.2014

 

Son Güncelleme Tarihi: 23 Aralýk 2014 22:04

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
25 Aralýk 2014 11:40

Kocero

Ülkemizi de Tanrýlardan korusun. Hep tanrýlarý kullanarak sömürüp semiriyorlar da.
Eðer gercekten inancýnýz tam ise, o zaman da KADER ile kandýrýlýyorsunuz. Her olaya  KADER ile baðlanýp, soyuluyorsunuz. Hem de tanrýnýn izni ile.

Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.