Oyalý takke düþtü, kel göründü

15 Ocak 2014 14:50 / 1829 kez okundu!

 

 

Þanslýyýz ki oyalý takke düþtü kel göründü. Cemaat ailesine düþen ateþ iyice alevlendi. Beddualar çoðu zaman sahibine dönermiþ. Artýk nifak yeniden ittifaka dönmeyecektir inþallah... Ülkeyi bölmek için beddualar kendilerini vurdu ve kendi içlerinde bölünmeye baþladýlar. Ak kalpler kara olunca beddualar yerini bulmaz. Eðer dua ya da bedduayla bu iþler haledilebilseydi, hocalarýn efendisine; Irak’ýn talan edildiði yýllarda ABD ve diðer emperyalist güçlere neden beddua etmediðini sormak lazým.

Din iman ya vardýr ya yoktur, Ýslam bir dindir, ýlýmlýsý serti olamaz, yumuþak huylusu da neyin nesiydi? Orta doðuya ýlýmlý Ýslam getirme bahanesiyle Irakta milyonlarca insan öldürüldü, çocuklar yetim kaldý, kadýnlarýn ýrzýna geçildi, vatan topraklarý bölündü, Irak halký bir birine düþman hale getirildi. O zaman Amerikan emperyalistlerine neden beddua edilmedi? Etmez tabi ki. Ýnsan yediði çanaða pisler mi? Pislemez. Ekmeðini yediði ülkeye beddua eder mi? Etmez.

Bu ülkenin evlatlarý arasýnda otuz yýl devam eden kardeþ kavgasýnda elli bin genç öldüðünde, 17.152 faili meçhul cinayet iþlendiðinde, dört bin köy yakýlýp yýkýldýðýnda, Kürtlerin yurtlarý viraneye çevrildiðinde, bir kere olsun neden þifalý dualar edilmedi. Neden zalimlere beddua yerine destek verildi. Üstelik Kürtlere gözyaþlarý içinde beddualar yaðdýrdý. Eli kanlý katillerin ülkesinde oturarak, haram çanaktan beslenip söylenen dua da bedduada tutar mý hiç, bilmez misin ey efendi.

Bu ülke çok darbeler gördü, ama bütün darbeler delikanlýcaydý. Bizim darbeciler silahlarýný kuþanýp bir gece yarýsý halkýn tepesine inerlerdi. Delikanlýca dövüþmeyi seven milletiz.  Birbirimizi döveriz ama kendimizi baþkasýna dövdürtmeyiz. Sinsice, sýzmaca darbe planlarýyla öyle paralelden devlet içine girmek de neyin nesi? Uzaktan kumandalý Kovboyca darbe yapmak da neyin nesi? Caddeleri karalara büründürme hayallerin suya düþtü. Evet, oyalý takke nihayet düþtü kel göründü.  Ýman ile þeytanýn ayný kalpte barýndýðý, para ile vicdanýn ayný zihniyette yer aldýðý, þiddetin, cinayetlerin, haksýzlýklarýn, hýrsýzlýklarýn günahsýzlýk fetvasýyla meþrulaþtýrýlabildiðini sizlerden öðrendik.

Yolsuzluk varmýþ, paralar yer deðiþtirmiþ varsýn olsun. “bal tutan parmaðýný yalar” öz atasözümüzdür.  Gel gelelim mesele ehem ile mühim arasýnda tercih etme meselesidir. Yetimin hakkýný çalan hýrsýz elbette hesabýný vermeli. Fakat Eðer Vatan tehlikedeyse dikkatleri daðýtýp bir parmak bala takýlmamalý. Cumhuriyetin cemaate dönüþtürülme tehlikesi göz ardý edilmemeli.

Ana muhalefet partisi kafayý yolsuzluða hýrsýzlýða takmýþ. Cumhuriyet ve laikliði unutmuþ. Kýrmýzýçizgileri yeþile dönmüþ. iktidar olma hýrsýyla cemaate gülümseme vaziyetinde. Ak’ýn nasýl karaya dönüþtüðünü gördük, esas korkum Cumhuriyetin Cemaate dönüþme tehlikesidir. CHP’nin Cemaat halk partisine dönüþme endiþesidir. Ýktidara muhalefet edilmeli muhalefete ise þimdiden tedbir olsun diye muhalif olunmalý. Ýktidara giden her yol mubah görüldüðü için Dizginler þimdiden çekilmeli. Bana göre al birini vur ötekine…

Kasýmpaþalý saðlý sollu darbeler altýnda ve yinede yýkýlmadým ayaktayým diyorsa Kendi ürünü baþ belasýndan kurtulabileceðinin umudunu veriyor. Hocasýna One minut demiþtir bir kere. Darbecidir, bölücüdür demiþtir. Bölücülerin inlerine kadar gireceðinin sözünü vermiþtir. Gerekirse okyanus ötesi için teskere çýkaracak kadar gözü kararmýþtýr. Roboski’de 34 Kürt çocuðunun tepesine bombalar yaðdýracak kadar vicdansýzdýr. Çalýp çýrpmayý bildiði gibi vurup kýrmayý da iyi bilir. Hocanýn ve cemaatinin belini kýrmayý da bilir. Bu nedenle ülkenin menfaatlerini göz önünde bulundurarak ben derim ki eðer bu delikanlý kendi pisliðini temizleyecekse bir kerelik þans verilmeli. Çünkü uzaklardan ülkemize parmak sallayanlarý görüyorum.

 

Þakir Kadan

14.01.2014

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.