Baþkaný siyaseten eleþtirmek

12 Haziran 2013 13:56 / 1243 kez okundu!

 


Haziran ayý, Selçuk Belediyesi meclis toplantýsýnda Belediye Baþkaný, son Diyarbakýr gezisi ile ilgili verdiði demecinin sözlerinin cýmbýzla çekilerek alýndýðýný ve sözlerinin siyaseten eleþtirildiðini açýkladý.

Evet, eleþtiriyi ben yaptým. Bu eleþtiriyi de öyle laf olsun beri gelsin ve de eleþtirmek için eleþtiri yani siyaseten eleþtiri deðildi, harbi eleþtiri idi. Ayrýca eleþtiri de Baþkanýn söylediði gibi cýmbýzla alýnmýþ sözlere deðildi. Zaten Baþkanýn söz konusu Diyarbakýr gezisi üzerine söylediði iki cümle, bunun neresi cýmbýzlanacak. Baþkan ‘’Barýþ naralarý atanlar, bu bölge halkýnýn umutlarýný boþa çýkarmamalýdýr. Türkiye de Kürt sorunundan çok özgürlük ve hukuk sorunu var.’’ diyor.

Ben de diyorum ki; Baþkan, ‘’barýþ naralarý atanlar’’ kesiminde olmadýðýna göre, hangi tarafta? Bugün dünyada yedi milyar insana "Barýþ istiyor musunuz? Barýþ yanlýsý mýsýnýz?" diye sorsanýz, Esed de dâhil olmak üzere, tüm ülke liderleri, tüm insanlýk, hatta sað olsaydý büyük olasýlýkla Hitler bile evet barýþ yanlýsýyým diyecekti. Ama öyle sözle ‘’ben de barýþ yanlýsýyým’’ demekle olmuyor iþte. Düne kadar, hatta hala bizim Baþbakan da barýþ yanlýsý, Esed’e barýþ ve demokrasi dersleri veriyordu. Demek istediðim ülkedeki politikacýlarýn büyük çoðunluðunun barýþ ve özgürlük anlayýþý bu ise ‘’ülkenin Keremin arpa tarlasý gibi yanacaðýný’’ söylemiþtim. Nitekim de 10- 12 gündür olanlara bakýnýz. Bu tip politikacýlar, iktidar olasýya kadar o kadar esnek o kadar barýþ yanlýsý görünümündeler ki, sorma gitsin! Ama iktidarý hele bir ele geçirdiler mi iliþki kurmayý býrakýn, yanlarýndan geçemiyorsunuz. Herkesi azarlýyor, herkese baðýrýyor, her þeyi kendileri biliyor, her dedikleri olacak, barýþ olsa bile onlarýn dediði gibi ve çizdiði sýnýrlar içinde olacak. Ýþte bu paradoks açýða çýkmalý, herkes barýþtan yana ama dünyada bir gün dahi savaþsýz geçmiyor. Bunun için de gerçek barýþçýlarla sahte barýþçýlarýn teþhir edilmesi gerektiðine inanýyorum. Bu gezi sonrasý en azýndan þunlarý diyebiliyor musunuz? ‘’Ülkemdeki Kürt insanlarýnýn da yeni anayasada benimle eþit olarak yer almasýný, kendi dilleri ile eðitim yapmasýný, özgürce kendilerini ifade etmesini istiyorum" diye. Bir basit örnek vereyim, Pamucak’a her yýl Avrupa’dan birçok öðrenci genci getirip tatil yaptýrýyorsunuz, bu gençlerin getirilmesine de karþý deðilim. Bir günden bir güne kendi ülke insanýmýz olan doðulu Kürt gençlerini neden misafir edip, Selçuk halkýnýn dostluðunu kardeþliðini gösterme olanaðý yaratmýyorsunuz?

Asýl demek istediðim; ülkede özgürlük sorunu olduðundan yakýnan Belediye Baþkanýnýn, ilçemizde insanlarýn özgürce seçme seçilme iradesini nasýl engellediðini örneklerle yazýmda anlattým. Ama maalesef Baþkan, siyaseten eleþtirdiðimi söylerken, Ticaret Odasý, Esnaf Kooperatifi, Esnaf Odasý, sivil toplum örgütleri seçimlerinde hatta üyesi olduðu partinin yönetiminin oluþumunda var olan konumunu iyi kullanarak, seçimleri kendi isteðine göre oluþturma çabalarýna karþýlýk hiç cevap vermiyor. Ayrýca yine sözüm ona bir önceki yazýmda ‘’siyaseten eleþtirdiðim’’ ve sorduðum, Selçuk Gençlik Spor Kulübü'ne 31.346 TL spor malzemesi yardýmý yapýlmadýðý halde Selçuk Belediyesi'nin 2009 çalýþma raporunda yapýlmýþ gibi gösterilme olayýna hiç cevap vermiyor. Oysa CHP genel baþkaný Aydýn mitinginde ‘’bizim sosyal demokrat belediyelerimiz beþ kuruþun dahi hesabýný verirler’’ diyordu. Hani nerde o sosyal demokratlar? Gerçek bir sosyal demokratýn, günlük harcadýðý her kuruþu belediyenin giriþ kapýsýna her gün asmasý gerekmez mi? Ah o günlük harcamalarý bir ilan etseler de bir görsek! Yine ayný þekilde yazýlarýmda iki defa sorduðum; Belediye Baþkaný’nýn vergi memuruyla kavga olayýnda soðuk hava deposunun neden zarar ettiðini, depoda kimlerin mallarý olduðu sorusuna da cevap vermiyor.

Kimsenin kolay deðiþeceðini ve olaylardan ders çýkaracaðýný beklemiyorum. Belediye Baþkaný her zamanki gibi kanýmca bu tür sorulara ‘’siyaseten’’ cevap vermiyor. Bizim Baþkanýn barýþ, demokrasi, özgürlük ve eþitlik anlayýþý bu. Sayýn Baþbakan da Gezi Parký olaylarý öncesi, oradaki insanlarý önemsemiyor, kale almýyor, benim dediðim olur diyordu. Sonuç ne oldu?


Sabahattin ÝZCÝOÐLU

12.06.2013


 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.