Artýk, tarih tüm katý, tutucu ideolojilerle alay ediyor

04 Nisan 2015 20:24 / 1255 kez okundu!

 

 

“Tarih” üzerine o kadar söz edilir ki bunu irdelemeye, dile getirmeye ömür yetmez. Ama tarih yalnýz, tek ve bilinçli olarak insanlýða bakýyor ve de diyor ki; Ey insanoðlu  milyarca yýldýr toprak uðruna, mal uðruna birbirinizi öldürdünüz, katlettiniz, birbirinizi esir aldýnýz, köle yaptýnýz bu yetmedi kendi aranýzda din savaþlarý çýkardýnýz, bu da yetmedi mezhep savaþlarý çýkardýnýz, bu da yetmedi, dil, kültür savaþlarý çýkardýnýz hep savaþtýnýz hep öldürdünüz, öldünüz. Daha da ileri gittiniz birbirinizin rengi, cinsi için bile katliamlar yaptýnýz, en sonunda da etnik olarak birbirinizi ayrýþtýrarak, tanýmayarak birbirinize savaþ açtýnýz.

Irkçý, milliyetçi, þoven ideolojiler oluþturdunuz. Darbeler, komplolar kurarak yaratýcýlýðýnýzý, yeteneklerinizi birbirinizi yok etmek için kullandýnýz. Bu ideolojilerin ayakta kalmasýný saðlayan, bunlarý birbiri ile savaþtýrarak çýkar saðlayan kuruluþlarýn, tekellerin, þirketlerin oyunlarýna geldiniz, daha bir savaþtýnýz, daha bir birbirinizi öldürdünüz. Tüm bunlarý yaparken yaþamýnýzda organik hiçbir þey býrakmadýnýz, her þeyi sentetik yaptýnýz, hayvanlarý, ormanlarý, bitkileri velhasýl doðayý da öldürdünüz, dünyanýn dengesini bile bozdunuz.

Hani, tüm dünya insanlýðýný bir tek Tanrýnýn yarattýðýna inanýyordunuz, Tanrýnýn verdiði caný Tanrýnýn alacaðýný söylüyordunuz? Peki öyle mi yaptýnýz? Hem de Tanrý adýna, insanlýk adýna kitle katliamlarý yaptýnýz, çýkar için birbirinizi katlettiniz. Öyle gözünüz döndü, öyle hýrçýnlaþtýnýz ki Tanrýlarýn uyarýlarýný dinliyor, kitaplarýna inanýyor gözüktünüz ama bildiðinizden þaþmayarak ikiyüzlülük yaptýnýz, dine hizmet yapar gözüküp kendinize hizmet yaptýnýz, her þey vatan için millet için, insanlýk için dediniz ama suyun baþýný kendinizin zenginleþmesine çevirdiniz.  Sözde her þeyi iyilik, güzellik, gelecek için yaptýðýnýzý söylediniz, sevgi, barýþ, kardeþlik, dostluk dediniz ama bunlarýn hiçbirini gerçek anlamda hayata geçiremediniz. Sanatý, düþünceyi düþünmeyi bile yasakladýnýz. Bazý zamanlar da o kadar acizleþtiniz ki, tek adamlara taptýnýz, onlarý putlaþtýrdýnýz, sizleri assa da, kesse de, köleleþtirse de, sömürse de beyninizi uyuþtursa da yeni bir tekleþme yakalayasýya kadar ona karþý olma cesareti koyamadýnýz. Þöyle tüm dünya insanlýðý olarak dünya nimetlerinden herkesin çalýþtýðý yeteneðini, kabiliyetini özgürce geliþtirdiði, her alanda her konuda en küçük bir ayrýmýn, yoksulluðun, yolsuzluðun savaþýn, sömürünün olmadýðý evrenin tüm olanaklarýndan faydalandýðý bir insanlýk tarihi yaratamadýnýz.

Tarih diyor ki; Ey insanoðlu, baþýný kuma sokup da hiçbir þey görmeyen canlý gibi, tüm bu yapýlanlarýn, olanlarýn bilinmeyeceðini duyulmayacaðýný zannettiniz. Her ne kadar hala tek adama inanan, her þeyin kader olduðunu düþünen, olaný biteni kavrayamayan düþüncelerine ket vurulan milyonlarca insan olsa da  bu çaðda her þey ortaya çýktý. Hem de siz insanlar kendin aranýzdaki çýkar çatýþmalar nedeni ile birbirinizi suçlarken tüm bu haksýzlýklarý, yolsuzluklarý, katliamlarý ifþa ettiniz. Ýktidar hýrsýnýz, muktedir olma arzunuz, birbirinizin ayaðýný kaydýrma istekleriniz, birbirinizin sucunu günahýný açýða çýkardý, gizli kapýlar arkasýnda aldýðýnýz kararlar gün yüzüne çýkýyor, dün doðru dediðinize bugün yanlýþ diyor, verdiðiniz söylediðiniz hiçbir sözün arkasýnda durmadýðýnýz açýkça görülüyor, Ýþte tarih bu durum karþýsýnda insanlýkla alay ediyor ve insanlýðý yüzleþmeye davet ediyor. Eðer insanlýk bu anlayýþýna, bu duyarsýzlýðýna, bu vahþiliðine devam ederse tarih de karþýlýðýný sonsuza kadar yok olacak þekilde sönümleneceðinin belirtilerini açýkça veriyor. Þimdi düþünme sýrasý aklýmýzý baþýmýza alma sýrasý, insanca, özgürce, barýþ içinde yaþama için karar verme sýrasý biz insanlarda, tarih diyeceðini dedi.

 

Sabahattin ÝZCÝOÐLU

31.03.2015

 

Son Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2015 16:11

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.