Anlaþýldý

22 Aðustos 2012 16:10 / 1247 kez okundu!

 


Anlaþýldý bu iþi, politikacýlar, politikacýlarýn oluþturduðu siyasi partiler, partilerin iktidarlar olanlarý, muhalefet olanlarý çözemeyecekler. Çünkü hepsi soruna, olaylara kendi meþrebinden bakýyor. Kimi dini kökenden, kimi dil kökeninden, kimi etnik kökenden, kimi, ekonomik kökenden. Bu amaçlarý içinde her türlü aracý kullanmayý mubah görüyorlar, meþru görüyorlar. Bu nedenle de bir araya gelmek istemiyorlar. Hele de bu savaþ, politikacýlarýn kendi elleri ile yarattýðý savaþ ise, terör ise hiç çözemeyecekler gibi görünüyor.

Oysa amaca ulaþmakta, araç için kullanýlan, din, dil, etnik köken aradan kaldýrýlýp insani ve toplumsal deðerlerden hareket edilirse ancak barýþ, özgürlük ve eþitlik için amacýna ulaþmada bir araya gelinebilinir. Görüldüðü üzere savaþ ve terör olan her yerde ölüm, farklý dil, din, etnik köken ayýrmýyor. Sadece sayýlarda deðiþiklik oluyor. Silah ve ekonomik gücü daha çok olan daha çok insan öldürüyor, ama kendisinden de kaybediyor. Dünya tarihinde savaþýn kazananý olmamýþtýr. En kesin zafer kazananlar dahi aslýnda çok büyük bedeller ödemiþ, yüzyýllarca kendi insanýný da maðdur etmiþtir.

Ülkemizdeki terör ve etnik sorun dünkü sorun deðil ki, yýllarýn biriken, bastýrýlan ötelenen sorunudur. Hele de buna darbelerle katmerli baský uygulanmasý sonucu olacaðý bu. Bir de buna derin devletin ayak oyunlarýný, kurnazlýklarýný eklerseniz böyle acýlar içinde düðünü de bayramý da zehir eden, bütün deðerleri alt üst eden bir tablo çýkar.

Ülkemizde söz konusu terör örgütünü 32- 35 yýl önce, Doðu ve Güneydoðu Anadolu’da geliþen büyüyen sol harekete karsý derin devletin kurdurduðu iddialarýna karþý, bu zamane dek bir yalanlama ne yakalanan terör örgütü baþý tarafýndan nede derin devlet tarafýndan bir açýklama gelmedi. PKK Ýlk kurulduðu yýllar Kürtlerin oluþturduðu demokratik kitle örgütlerinden ve partilerden, (CHP’li, TÝP’li, TSÝP’li, TKP’li, DDKD’lý TÖB-DER’li öðretmenler) yüzlerce insaný katletti ve bu politik hareketlerin hepsini sindirdi. Ýçlerinde tanýþtýðým öðretmenlerden öldürülenleri bizzat biliyorum. Büyüyen bu PKK hareketine karþý bu sefer derin devletin Hizbullah'ý kurdurttuðu iddialarý geldi. Ýki örgüt kapýþtýrýldý söylentileri yýllarca konuþuldu. Otuz yýldýr da kurnazlýk üzerine kurulan bu politika bizi bu noktaya getirdi. Aslýnda bizi bu noktaya kim getirdi ise onlarýn bu sorunu çözmesi gerekiyor. Maalesef sorun yaratanlar çözmek yerine ellerini ovuþturarak içlerinden sinsi sinsi gülüyorlar. Gözlerini o kadar iktidar hýrsý, muktedir olma hýrsý bürümüþ ki, gözleri baþka hiçbir þey görmüyor.

Bazý politikacýlarda hamasi nutuklar atarak, halka ‘’birlik beraberlik’’ çaðrýlarý yapýyor. Halk zaten birlik beraberlik içinde. Birlik beraberlik için de olmasa bugün ülke Suriye’den beter olur. Bir takým güçlerin yapmak istediði de bu halký birbirine düþürmek. Birlik beraberlik içinde olmayan politikacýlar, siyasi partiler sizlersiniz. Ýktidar ve muhalefet ve bu konuda taraflar sudan bahanelerle ve topu birbirine atarak, (o gelirse ben de gelirim gibi) bir araya gelemiyorlar. Belki cenaze törenlerinde bir araya gelebilirler.

Oysa bu halk tarihin hiçbir döneminde birbirine politikacýlar gibi, ýrkçý, kaba milliyetçi, þöven duygularla bakmamýþtýr. Zaman zaman politikacýlarýn kýþkýrtmasý ile o da sadece çok küçük bir azýnlýk gruplarýnca münferit saldýrýlar olmuþtur. Bunun dýþýnda yüzyýllardýr hiçbir sorun çýkmadan kardeþçe birlikte yaþamýþlardýr.

Anlaþýlan o ki politikacýlarýn çözemeyeceði bu terör sorununu halk çözecek. Nasýl çözüleceði konusunda bizim somut önerilerimizden ziyade halkýn yaratýcý gücü ve inancý mutlaka bu sorunu çözecektir. Öncelikle de politikacýlara, siyasi partilere tavýr koyarak çözecektir. Dünyanýn bu evresinde bu gün doðan çocuklarýn terör belasýyla yaþayýp ölümlerini bekleyeceði bir otuz yýl daha bu sorunla hiç kimsenin yaþayacaðýna inanmýyorum.



Sabahattin ÝZCÝOÐLU

22.08.2012


Son Güncelleme Tarihi: 27 Aðustos 2012 14:12

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.