Yalnızlık ile Popülizm Dalgasında Gelecek

19 Ocak 2018 20:50 / 1247 kez okundu!

 

 

Yazacak o kadar şey var. En başta belki yalnızlık. Sadece yaşlılıkta görülen şekli de değil gençken de insanlar yalnız ve yalnızlıktan korkuyorlar. İlk aklıma gelen ise: yalnızlık yaratıcılıktır! Ve toplum olarak yalnızlığın farkına varıyoruz ve bir bakanlık kuruyoruz! Çok önemli bir aşama.

Populizm veya elitizmin sonu veya pideleşme. Bir büyük dalga ve insanlığın bunu nasıl aşacağı başlı başına bir kitap yazacak kadar önemli. Bu iki güçlü akım birbiri ile dans ederken geleceğimiz nasıl olacak? Bu konuyu yazmak istiyorum önümüzdeki günlerde. Herhalde daha önümüzdeki yılarda da epeyce yazılıp çizilecek bu konuda.

 

Bir başka konu ise Kayseri ve Erciyes Dağı. Elli beş yıl aradan sonra tekrar Kayseri’ye gittim. Rüya gibi bir gezi oldu. Erciyes’te muhteşem tesisler yapmışlar. Ölçümler faydalı. İlk gün 15bin adım attım ikinci gün 22bin ve son gün tipi vardı; 11bin adım ve döndüm. Benim ortalamam on bin beş yüz gibi. Bu konuyu bir yazıda toparlarım diye düşünüyorum. Yalnızlık ve pideleşme ise herhalde insanlığı daha epeyce meşgul edecek bir konu. Birbirimize sen veya siz diye hitap etmemize kadar varan bir konu. Önce günlük işler.

 

Mahmut TOLON

18.01.2018

 

 

Son Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2018 21:06

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.