Türümüz ve Kibir

16 Mayıs 2018 20:25 / 1250 kez okundu!

 

 

Kudüs’ün İsrael’in başkenti olması insanı ürküten bir kibirin göstergesi. İnsanlar ölüyorlar. İran ve Kore’de aAtom bombası yasak. Kardeşim, ABD buna izin vermez! Ee, ABD İsrael’in atom bombası olduğunu bilmiyor mu?

 

*****

 

Türümüz ve Kibir

 

Kudüs’ün İsrael’in başkenti olması insanı ürküten bir kibirin göstergesi. İnsanlar ölüyorlar. İran ve Kore’de aAtom bombası yasak. Kardeşim, ABD buna izin vermez! Ee, ABD İsrael’in atom bombası olduğunu bilmiyor mu?

 

Çözüm melezlerde! Çocukların % 20'sinin evlilik dışından olduğu tahmin ediliyor. DNA araştırmacıları bu oranı tespit etmişler. Yani baba, annenin evli olduğu insan değil.

 

Pekala. Çocuk doğduğu anda bir kimlik, bir din, bir kültür ile yoğrulmaya başlıyor.

 

Filistinli anneden mi doğdun? Ülkesi olmayan Müslümansın. İsraelli anneden mi doğdun Yahudisin ve Atom bombası olan bir üstün, ırkçı devlete mensupsun.

 

Bu fikri takip edin lütfen. Etiler'de yaşıyorsun veya Gaziosmanpaşa’da veya Kartal'da, Van’da, Arapgir’de, Bangladeş’de, Kanada’da!

 

Çocuk doğduğu anda bir kimlik, bir din, bir kültür ile yoğrulmaya başlıyor.

 

Ve yaşamını bu kimliğe ait olduğunu sandığı  değerleri korumak için çabalayarak geçiriyor. Bu değerler adına bombalar imal ediliyor ve insanlar birbirlerini öldürüyorlar.

 

Birbirlerini eziyorlar.

 

Bu yüzde yirmiye ilaveten bir de farklı kültürlerden olanların evliliği var. Alman ile Türk. Siyah ile beyaz. Budist ile Hristiyan, Yahudi ile Müslüman.

 

Bizim türümüze ait olan bu kültürel prangalardan kurtulmamızın yolunu açıyorlar esasen. Bir bu seçim ve veliliklerden doğan çocuklar, ikincisi de din eğitiminin 16 yaşından sonraya ertelenmesi ve ondan önce genel felsefi yaklaşımların ve bilim tarihinin çocuklara öğretilmesi.

 

Şu anki gerçek bundan uzak. Küçük çocuklara yoğun dini eğitim ve kimlik bilgisi aşılanıyor ve bu “kimlik” ister istemez diğerini dışlamayı beraberinde getiriyor.

 

Bu satırları toplum olarak bir gün anlayacağız ve uygulayacağız. Önümüz daha ferah yolumuz daha açık olacak. Veya aynen devam. İnsanlar ölmeye devam edecekler.

 

Semt pazarı

 

Semtten semte kurulan pazarlarda farklı fiyatlar görülür. Eh, Bağdat caddesinde alım gücü Yozgat’tan daha yüksek! Bilgisayarla alış verişte de ayni şey uygulanıyor. Örneğin internetten satış yapan birçok firma bilgisayarınızın markasına göre fiyat sunuyor size. Apple olunca – eh, biraz daha pahalı bir bilgisayar- aldığınız terlik veya merdiven’e biraz daha fazla ödüyorsunuz. Hangi ülkeden aldığınıza göre de. VPN sunucuları var. Edinin bir tane ve İstanbul’da kalacağınız otelin fiyatına bir ABD den girip bakın, birkaç saniye sonra da Hindistan üzerinden. Farkı kendiniz göreceksiniz. Google sizin hangi filmi seyrettiğinizi biliyor. Ve bunu ticareten kullanıyor. İsterse farklı olarak da kullanabilir- mi? Metager.de diye bir arama motorunu öneririm.

 

Mahmut TOLON

15.05.2018

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.