Güvercin Çıldırdı

17 Kasım 2020 20:28 / 3102 kez okundu!

 

 

Bir yarış güvercini Belçika’da internette birkaç yüz dolara satışa çıkartılmış ve açık arttırmada bir milyon sekiz yüz küsur bin Amerikan dolarına Çin’e satılmış. TV'ler ve İnternet bu haberle dolu.

 

 

****

 

Güvercin Çıldırdı

Belçika Yarış Güvercini

 

Bir yarış güvercini Belçika’da internette birkaç yüz dolara satışa çıkartılmış ve açık arttırmada bir milyon sekiz yüz küsur bin Amerikan dolarına Çin’e satılmış. TV'ler ve İnternet bu haberle dolu.

Daha önce de bir İngiliz güvercine 1.4 milyon dolar ödenmiş. 

Ekmek alıyorsunuz, zeytin, gömlek,  araç, ev, çiftlik çubuk  alıyorsunuz. Paranın bir anlamı var. Bu açık arttırma bazı futbolcuların transfer ücreti gibi “para” anlayışınızı alt üst ediveriyor. Anlam kalmıyor.

Eski dünya? Yeni dünya? Siber dünya?

Bidon ile Trompet iki normalde huzur evinde yer aramaya başlayacak yaşa yaklaşmış insan. Biri (Bidon) seçimi kazanıyor. Öbürü (Trompet) kabullenemiyor. Normalde çocuk yuvasında şahit olabileceğiniz bir davranış.

Beklersin ki Trompet Partisinin ileri gelenleri “yapma evladım topu Bidon’a ver” falan derler. Demiyorlar.

Komplo teorileri yeşeriyor. Alıcısı oldukça üretileceklerdir. Alıcı var diye komplo teorisi üretimi artıyor. Teori arttıkça alıcı artıyor. ABD'de yepyeni kanallar türüyorlar. Yani bu güvercin parası diyeceğimiz tür paralar el değiştirerek yepyeni kanallar kuruluyor.

ABD seçim falan derken Karabağ işine karışamadı. İşler bir şekilde yerel olarak çözüldü. Bidon ipleri eline geçirince Suriye meselesine girişeceği işaretini veriyor. Korkuyorum. Yüzüne gözüne bulaştıracaktır ve sonunda güvercin parası ile alınan roketlere varacaktır iş diye. 

Çıldırdı diyorum ama ilaç para ile alınıyor. İki ayrı para yok! Biri ekmek parası diğeri güvercin parası diye.  Güvercin ekmeğe dönüşebiliyor ama ayni şekilde komplo teorilerine. Parası olanın özgüveni artıyor. Olmayanın yürüyerek gittiği yere tahterevalli veya helikopter ile gidiyor. Şakşakcı her an bol ve hazırlar. Şakşak da şakşak, yaşa var ol. 

Trump seçimden kaç gün sonra hala tweet atıyor. I WON (ben kazandım) diye.

İşin ciddiyeti kalmadı. Zaten hiçbir zaman olmadı da biz saflar var zannediyorduk. Lay lay lom. Bahçelerde kereviz gel bize bazı bazı. 

Maymuna para vermişler poposuna sürmüş. Bu kadar para basıp binlerce yılda hala bir anlam veremiyorsak sonunda “great reset” denilen ekonomik çalkantı veya kriz gelecektir elbet. Sonunda bazıları aç yürüyecek, bazıları helikopterle gidecekler, bazıları da güvercinle hayal edecek.

Samimi bir hayret ile son güvercin satışını komşuma anlattım. Hiç şaşırmadı. Yandaki komşunun eski bahçıvanı ile karısı güvencinler nedeni ile boşanmışlar geçen yıl. Eşi “güvercinler veya ben!” diye rest çekmiş. Adam: “güvercinler!” demiş. Ayrılmışlar.

 

Mahmut TOLON

16.11.2020

 

Son Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2020 20:42

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.