Kendisini aydınlara anlatamadan öldü

03 Nisan 2009 13:25  

 

Kendisini aydınlara anlatamadan öldü

Helikopter kazasında ölen BBP lideri Yazıcıoğlu, kısa süre önce çoğu liberal 15 aydınla buluşmak istemiş

Kahramanmaraş'taki helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 2006 yılında Prof. Dr. Baskın Oran ve Av. Kezban Hatemi'ye bir liste sunarak, aralarında Ahmet Altan, Mehmet Altan, Cengiz Çandar, Fehmi Koru, Nuray Mert ve Hasan Cemal'in de bulunduğu bir grup yazar ve aydınla görüşmek istediği ortaya çıktı.

Yazıcıoğılu'nun görüşme nedeni olarak "Ülkemin bir kez daha 12 Eylül sürecini yaşamasını istemiyorum" dediği belirtildi.

NTV'de dün akşam yayınlanan 'Canlı Gaste'ye konuk olan Baskın Oran ve Kezban Hatemi, 2006'da gerçekleşen ve daha sonra devam eden Yazıcıoğlu görüşmelerine ilişkin önemli ayrıntılar verdi.

Oran, Yazıcıoğlu'nun kendisini telefonla arayıp evinde görüşme talebinde bulunduğunu, gerçekleşmeyince bu kez İzmir Şirinyer'deki Butik Otel'de görüştüklerini aktardı.

Oran, Yazıcıoğlu'nun kendisine Ahmet Altan, Mehmet Altan, Cengiz Çandar, Fehmi Koru, Murat Belge, Rıza Türmen, Nuray Mert, Hasan Cemal, Ali Bulaç, Eser Karakaş, Oral Çalışlar, Etyen Mahçupyan, Şahin Alpay ve Ali Bayramoğlu'nun isimlerinin yer aldığı bir liste sunduğunu ve bunlarla görüşmeyi planladığını aktardı. Oran, görüşmeye ilişkin şu bilgileri verdi:

"Bana bu listedeki isimlerle buluşturabilirmisiniz dedi. Neden böyle bir şeye ihtiyaç duyduğunu sorunca 'Ülkenin üzerinde 12 eylül benzeri oyunlar oynanmak isteniyor bunlara engel olmak istiyorum. Ülkemin yeniden bir karanlığa çekilmesini istemiyorum' dedi." Kezban Hatemi, Yazıcıoğlu'nun aynı talebi kendisine de aktardığını söyledi. 

Taraf
03.04.2009

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0