NUH'UN GEMİSİ MANİFESTOSU - 5

01 Mart 2016 17:26 / 1924 kez okundu!

 

 

"O zaman neden medet umacağız?

Kanıksanmış, yıpranmış, inanılırlığını ve meşruiyetini yitirmiş, "hiçbir şey yapmamaktan iyidir"e sıkışmış "aydın" bildirilerinden mi?

Kendi hatalarının surlarına sıkışmışlığın umutsuz huruç çağrılarından mı?

Yoksa yanlış "zafer" beklentisine kapıldığı için onun "Pirus"luğuna aldırmayacak kadar gözü dönmüşlüğün çift taraflı açgözlülüğünden mi?

Belki de hiçbirinden!

Eksik bilgiyle beslenen vicdanlar da yanılıyor olabilir. Zaman belki de "kategorik şiddet karşıtlığı" için ses çıkarma zamanıdır!

Nuhun Gemisi Kardeşliği için, aşure yapma zamanı!"

***

 

NUH'UN GEMİSİ MANİFESTOSU - 5 (1 Mart 2016)

"Demonstration par l'absurde" Yanlış olan birşeyi ispat için onun doğru olduğunu varsayıp, denemeye alıp, sonra da "aa yanlışmış" sonucuna varmak gibi ise;

"Olmayana ergi metodu" politik alanda mı deneniyor acaba?

Bu konuda yazdık, çizdik, yalvardık, manifesto yayınladık ama nafile mi oldu? Tüm ahlak dışı, saçma, insanlık karşıtı yollar denenmeden barış olmayacak mı yani? Deneyim, öngörü, vicdan nerede kaldı acaba? Ak Parti - HDP ortaklığı ihtimali, kan davasına mı kurban gidecek? Araya kama sokmaya çalışanlar sonradan utanacaklar mı?

"Kategorik şiddet karşıtlığı"nın; politik amaçlı şiddet kullanıcılarından, canlı bombacılardan, "fedakarlık tümeni" sahiplerinden, "Kürt ya da Türk Davasının Yüce Çıkarlarını Savunma"cılardan farkı üstüne kafa yormaya ne zaman başlayacağız? Mart'ın ilk Çarşambasından sonra mı?

Meraklanmayın, şiddete tapanlar ya da şiddete göz yumanlar için çıkmaz ayın Çarşambaları hiç bitmez. Tükenen sadece insanlık idealleri, vicdan soloları ve kaybolmuş ütopyaların kırıntılarıdır.

O zaman neden medet umacağız?

Kanıksanmış, yıpranmış, inanılırlığını ve meşruiyetini yitirmiş, "hiçbir şey yapmamaktan iyidir"e sıkışmış "aydın" çağrılarından mı?

Kendi hatalarının surlarına sıkışmışlığın umutsuz huruç çağrılarından mı?

Yoksa yanlış "zafer" beklentisine kapıldığı için onun "Pirus"luğuna aldırmayacak kadar gözü dönmüşlüğün çift taraflı açgözlülüğünden mi?

Belki de hiçbirinden!

Eksik bilgiyle beslenen vicdanlar da yanılıyor olabilir. Zaman belki de "kategorik şiddet karşıtlığı" için ses çıkarma zamanıdır!

Nuhun Gemisi Kardeşliği için, aşure yapma zamanı!

Medet belki de buradadır!

Anadolu halklarının ortak ziyafetini; hem kendimiz kalabildiğimiz hem de kendimiz, coğrafyamız ve insanlık için ortak bir kimliğe sahip olabildiğimiz AŞURE'den başka en iyi ne anlatabilir?

Aşureyi yapmak için mutlaka herşeyin tükenmesini beklemek bir efsanedir; zaman, efsanelerin de değişme zamanı belki...

Nuh'un Gemisi yola mı çıkıyor, yoksa karaya mı yanaşıyor, karar bizim!

Bu gemiden çıkacak aşuremizin tarifi, coğrafyamızın anayasası da olabilir. Bunu yapabilecek iki gücü kavgası artık durmalıdır. İki tarafda da bu kavgayı besleyenlerin kenara çekilmesi sağlanmalıdır.

Rakiple aynı politik ahlaka sahip olduktan sonra, bulunduğun tarafın ne önemi kalır?

Ey ütopyası ölmüş, yenisini henüz bulamamış olanlar!

Yeni ütopyanın kaynağı belki de buralarda aranmalı!

Biz bulamasak da çocuklarımız bulur.

Bizim de arayışımızın yönü belli olur hiç olmazsa...

Sırtında yükün yumurta küfesi ve süt; hızlı gitsen yumurta kırılacak, yavaş gitsen süt bozulur; alengirli zamanın, gri alanların açmazındasın;

Nuhun Gemisi Kardeşliği, belki de yönümüz olmalıdır...

din, dil, etnisite, mezhep, tarikat ayrılıklarının her daim üstünde kal; bizdeki laikliği laiklik sanma; devletin dinler, mezhepler ve tarikatlar arasında tarafsız olduğu, hakem kaldığı gerçek laikliği savun;

Marksist, feminist, yeşil, dindar çerçevede yeni ütopya için çalış ama başarı için tümüne eleştiri getir;

özgür, demokrat ve adaletli bir ülke istemeye devam et;

durmaksızın En Büyük Ortak Bölenlerimizi kurcalamaktansa, En Küçük Ortak Katımızın yükseltilmesine odaklan! Türkiye'deki tüm siyasi yapılanmaları enine kesen Nuh'un Gemisi fraksiyonunu oluştur.

Yaklaşan Küresel Felaket, mevcut siyasi çalkalanma ve iç dünyamızdaki girdaplar nedeniyle bir gün herkes Nuh'un Gemisi'ne gelecek, bunu biliyorsun zaten! Bunu bilmenin rehavetine de, kibrine de kapılma! Sakin ol, sabırlı ol, dikkatli ol, adil ol!

En kolay olanlardan şüphelen, doğru yolların zorluklarını bil! İronik takıl, kendini koru tamam ama bir yolun sonunda bizi aydınlığın beklediği masallarına da inanma!

Çünkü yol aslında her şeydir, ne var ne yoksa, yolun ta kendisidir! O yolun adına da demokrasi diyoruz; demokrasi hayattır; hayatını ıskalama!

Nuhun Gemisi Kardeşliğinin anayasası, anayasamız olsun!  01-03-2016

 

İzmirizmir.Net Ailesi

 

Son Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2016 00:02

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.