AKÝL ÝNSANLARI GÖREVE ÇAÐIRIYORUZ!

04 Haziran 2013 01:09 / 2968 kez okundu!

 


Þu an ülkemiz, Cumhurbaþkaný, Baþbakan yardýmcýsý ve eylemcilerin safýndakilerin çoðu, bir dilemma ile karþý karþýya: Yumurta küfesi ve süt dilemmasý!

Yükümüz yumurta küfesi ve süt! Hýzlý gitsen yumurtalar kýrýlacak, yavaþ gitsen süt bozulacak; dilemmanýn aþýlmasý için Akil Ýnsanlar devreye girmelidir. Baþbakanýn þu an yurt dýþýnda olmasý kendisi dahil herkes için bir þanstýr.

Cumhurbaþkanýna, Baþbakan yardýmcýsýna çaðrý yapalým, onlar da Akil Ýnsanlarý göreve çaðýrsýnlar; Akiller de acilen bir barýþma planý sunsun; herkes emin olsun ki, çözüme en sevinecek olan Baþbakan olacaktýr. Sýrtýna aldýðý aðýr yükten kurtulacaktýr.

AKÝL ÝNSANLARDAN OLASI 5 ÖNERÝ:

Akil Ýnsanlar acilen toplanarak, oy çokluðuyla, kamuoyuna 5 maddelik bir barýþma notu sunabilir.

1. Taksim Gezi Parký düzenlemesi yeni deðerlendirmeye dek askýya alýnmalý; bu tür projelerde adým atmadan önce Akil Ýnsan desteði aranmalý, daha demokratik, daha þeffaf olunmalýdýr. Gençlerle diyalog esastýr.

2. Güvenlik güçlerinin þiddeti derhal bitmeli, gözaltýna alýnanlar serbest býrakýlmalýdýr. Polisin gaz kullanýmýnýn sýký kurallara baðlanacaðý açýklanmalýdýr. Göstericiler haklý kalmanýn, haklý olmak kadar önemli olduðunu unutmayarak, þiddete bulaþanlardan kendilerini ayýrmalýdýr.

3. Alkol düzenlemesi için getirilen son öneriler iptal edilmeli, ancak alkollü olarak trafiðe çýkmanýn cezasý arttýrýlmalýdýr.

4. Üçüncü köprü için önerilen Yavuz Sultan Selim ismi, bir bölüm yurttaþta oluþan hassasiyet nedeniyle geri çekilmelidir. Yavuz Sultan Selim dýþýndaki üç öneri, yeni köprü için isim olarak anketle Ýstanbul'da halk oyuna sunulmalýdýr.

5. Bu süreçte zarar gören tüm kiþi ve kurumlardan devlet ve hükumet adýna bir yetkili medya önünde üzüntüsünü açýkça dile getirmelidir.

Bu güvensizlik ortamýnda, Cumhurbaþkaný, Baþbakan Yardýmcýsý ve Akil Ýnsanlarýn ortak giriþimi þu anki dilemmanýn aþýlmasýnda bir umut olabilir.

Can kayýplarýna yol açacak daha kaotik bir ortama sürüklenmemek için bu giriþim belki de son bir þanstýr. Akillerle ilgili ilk baþta kimi kaygýlar duyulmuþ da olsa, süreç içinde ülkemizde üretilen özgün bir adým olarak barýþma sürecinde yararlý olabileceði görüldü. Bugün de iþleyebilir.

Bu þansýn iyi kullanýlmasý için herkesin yapacaðý þeyler var:

1. Cumhurbaþkaný ve Baþbakan yardýmcýsýna ulaþýlabilecek her yolla ulaþýp, Akil Ýnsanlarý göreve çaðýrmalarýný isteyebiliriz.

2. Akil Ýnsanlardan kimi tanýyorsak ona ulaþýp önerilerimizi ve çaðrýmýzý doðrudan onlara iletebiliriz.

3. Bu öneriyi her türlü medya ortamýnda acilen yaygýnlaþtýrabiliriz.

4. Dileyenler 5 öneriyi azaltýp ya da çoðaltabilirler.

Bu çaðrý ve öneri doðrultusunda yapýlan iþler, eleþtiri ve öneriler; www.izmirizmir.net ve www.istanbulist.net sitelerinin iletiþimine gönderilebilir.

Herkese kolay gelsin.


www.izmirizmir.net

www.istanbulist.net



Son Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2013 21:09

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.