İzmir'de de yurttaşlar YSK'yı protesto etti: 'Hatip Dicle vekilimizdir!'

24 Haziran 2011 02:25  

 

İzmir'de de yurttaşlar YSK'yı protesto etti: 'Hatip Dicle vekilimizdir!'

İZMİR- Vesayet yargısı ve YSK protestoları artarak sürüyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bodrum'da eş zamanlı eylemler gerçekleşti. İzmir'de Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nun düzenlediği eylemde, Hatip Dicle'nin vekilliğinin YSK tarafından engellenmesi protesto edildi. Konak eski Sümerbank önünde yapılan eyleme, blok bileşenleri dışında, KESK, ESP gibi kuruluşlar da destek verdi. “Hatip Dicle onurumuzdur”, “Meclisteki sesime, vekilime dokunma”, “Darbeci YSK onuruma dokunma” şeklinde sloganların atıldığı eylemde, blok adına Semra Uzunok tarafından yapılan ortak açıklamada şu görüşler dile getirildi:

"Yüksek seçim kurulu yine iş başında. Onbinlerce insanın oyuyla seçilen BDP’nin de desteklediği Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku Bağımsız Diyarbakır Milletvekili Hatip Dicle’nin milletvekilliğini düşürdü. YSK seçim öncesi aralarında Hatip Dicle’nin de bulunduğu adayların adaylıklarını veto etmiş ancak gelen tepkiler sonucu vetoyu kaldırmak zorunda kalmıştı. 12 Haziran’da gerçekleşen seçimde, tüm baskı ve engellemelere rağmen 36 adayımız meclise girmeye hak kazanmıştır..."

“Barışın konuşulabilmesi için YSK’nın aldığı bu kararın derhal geri çekilmesi gerektiğini” de vurgulayan Uzunok, “Halkın iradesiyle meclise giden vekillerimizin önündeki tüm engeller kaldırılmalı, KCK ve siyasi tutuklular serbest bırakılmalı, siyasi ve askeri operasyonlar durdurulmalı, emek ve demokrasi güçlerine karşı uygulanan gözaltı ve tutuklama furyasına son verilmelidir” şeklinde konuştu.

Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0