İzmir Kadın Platformu: Siirt davasında adalet istiyoruz!

08 Ekim 2010 15:01  

 

İzmir Kadın Platformu: Siirt davasında adalet istiyoruz!

Geçen yıl Siirt'te 7 kız çocuğuna yapılan taciz ve tecavüzün protestosunu bugün İzmir'de bir basın açıklamasıyla, İzmir Kadın Platformu gerçekleştirdi. Platform bileşeni kadınlar siyah giyinerek bir süre sessiz oturma eylemi yaptı.

Konak eski Sümerbank önünde yapılan basın açıklamasında Özlem Aydemir şunları söyledi:

"Siirt'te 7 ilköğretim okulu öğrencisi kıza yapılan taciz ve tecavüz, mahkeme tarafından alınan gizlilik kararı ile gizlenmeye çalışılmıştır. Aralarında Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdür Yardımcısı, Hacı Dede, Bakkal, Tuhafiyeci, Asker ve Polisinde bulunduğu yaşları 14-70 arasında değişen 100 erkek, 7 ilköğretim okulu öğrencisi kıza tecavüz etmiştir. Mahkeme bütün erkek tavırlarıyla tecavüze uğrayanları cezalandırmak istiyor.

Her gün her yerde cinsel, ulusal, sınıfsal sömürünün yaşandığı bu topraklarda bir çok tecavüz haberleri düşüyor gazete sayfalarına, yaşları 7-70 arasında, adları D.K, N.Ç. gibi değişiyor bu mağdurların. Değişmeyen tek şey mahkeme kararları.

Siirt davasının N.Ç. davasına benzememesi için, Temmuz ayında yapılan mahkeme sonrası mağdur avukatların yaptıkları çağrılara kulak verelim; bu davaya sahip çıkılmazsa çocuklara yapılanlar cezasız kalacak, demişlerdi. Bu tür davaları devlet mahkemeleri, kamuoyundan gizliyor. Bizler İzmir Kadın Platformu olarak, Siirt davasında adalet istiyoruz"

Eylem, basın açıklamasıyla sona erdi.


Sinan Canbay

08.10.2010

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0