CORONA GÜNLERİNDE EVDEN NOTLAR/4

31 Ekim 2020 14:04 / 2259 kez okundu!

 

 

Terör, Corona, deprem... derken hayat geçip gidiyor. Müzmin muhalifler ise ne yazık ki İzmir'de etkin ama bir ucu da Londra'da... O halde evden notlara devam..

 

CORONA GÜNLERİNDE EVDEN NOTLAR - 4

Hayret bir şey: Londra'da yaşayan bir arkadaşım var. Kendisi bildiğiniz, ezberleriyle konuşma rahatlığının tadını çıkaranlardan müzmin muhalif. Sohbet gündelik siyasete geldi. Ben de iç ve dış siyasete ilişkin görüşlerimi kısaca özetledim. Ona kocaman bir hayal kırıklığı yaşatmışım. Son 18 yıldaki alt yapı hizmetlerinden söz ettim: köprüler, geçitler, hastaneler, derslikler, savunma sanayinde yüzde seksene varan bağımsızlık üretkenlikleri, raylı sistemler, metro hizmetleri, barajlar, elektrik santralleri vb. Bunların hepsine hayal ürünü dedi. Sonra söz 15 Temmuz'a geldi. "Aaa sen inanıyor musun 15 Temmuz olayının gerçekliğine?" dedi. En son lafı nereye kadar vardırdı biliyor musunuz, bana dedi ki "Ya sen Türkiye'de yaşadığından emin misin?" Evet böyle dedi. Kendisi bu arada Londra'da yaşıyor. Ve bana da küstü. Ne diyelim?

***

Türkiye'de, Savaş ve Barış ikileminde gerçeklik algısını yitirip yolunu kaybetmiş ve konformizmin çürüttüğü kimliksiz bir kitle var. Sorsalar ona "Rakı sofrası mı istersin yoksa Türkiye'nin batmasını mı?", "Batsın Türkiye, yeter ki ben rakımı içeyim" der. Senin canın sağ olsun, demeyeceğim...

***

Tanı bunları tanı da büyü: Neptun Soyer'in Charlie Hepdo dergisinin kapağını, inançlara saygı bakımından, skandal paylaşımının öncesindeki skandal paylaşımı 15 Temmuz 2016 gecesi tweeti: "Böyle bir günde de halkı sokağa döktün, ölün dedin...Sen nerdesin?"

Kimliksizlik böyle bir şey olmalı...

Hasan BASRİ

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.