Darbelerin Sonuçlarý (9)

18 Mayýs 2018 01:42 / 1156 kez okundu!

 

Darbelerin Sonuçlarý (9)

 

15 Temmuz 2016 Darbe Giriþimi

Sokakta yaþananlarýn canlý þahidi biri olarak, vatanýna ve demokrasiye sahip çýkmanýn olaðanüstü fotoðraflarýyla gözlerim doluyordu. Solcularýn burun kývýrdýðý dinin, bazý sembollerin o gece nasýl bir tutkal vazifesi gördüðünü, büyük bir çoðunluðun bu ülkeyi sahiden sevdiðini anlayabiliyordunuz. Evet, ATM’lere koþanlar da yok deðildi ama ülkesine sahip çýkanlarýn yanýnda devede kulaktý. Ülkenin her yerinde, baþka baþka kahramanlar bu darbeci görünümlü iþgalci maþalarýna ders veriyor, umduklarýný bulamýyorlardý. Darbenin seyrini deðiþtiriyordu Ömer Halisdemirler…

 

*****

 

Darbelerin Sonuçlarý (9) 

 

15 Temmuz 2016 Darbe Giriþimi

Baþbakan Binali Yýldýrým 23.02'de bir televizyon kanalýna baðlanarak, "Milleti temsil eden hükümet iþ baþýndadýr. Bu kalkýþmayý yapanlar, bu çýlgýnlýðý yapanlar, bu kanunsuz eylemin içerisinde olanlar en aðýr þekilde bedelini ödeyeceklerdir" diyordu.

Yaklaþýk 45 dakika önce ise Ýstanbul Boðaz Köprüsü’nü bir grup asker trafiðe kapatmýþtý. Ayný saatlerde Ankara Balgat’ta F16 lar uçuyor, Genelkurmay Karargâhýndan da silah sesleri yükseliyordu.

Saat 23.02’ de Hulusi Akar, rehin alýnmýþ ve Akýncýlar Üssü’ne götürülmüþtü.

Bu sýrada, Ýstanbul ve Ankara’da halkýn bir kýsmý askerlerin olduðu yere toplanmýþ, diþe diþ mücadele baþlamýþtý.

Daha sonra kameralara yansýdýðýnda Hollywood yönetmenlerini bile þaþýrtacak kadar, enteresandý görüntüler. Nefes nefese, gözyaþý ve kan revan içinde bir can pazarýydý baþta köprü olmak üzere þehrin meydanlarý.

Yine ayný saatlerde Ankara Cumhuriyet Baþsavcýlýðý, darbeye teþebbüsle ilgili soruþturma baþlattýðýný duyurdu.

TSK içinde örgütlenmiþ FETÖ’cülerin, gözü dönmüþ bir þekilde sivillerin üzerine ateþ açtýðý, tanklarla önüne geleni ezdiði, araçlarý biçtiði o gece, bir darbeden çok iþgal giriþimi gibiydi. Görünürde yerli / Türkiyeli ve bizim askerimiz olan bu teröristlerin hipnoz olmuþ bir þekilde, kendi halkýna saldýrmasý kolay kolay unutulmayacak.

Ankara Gölbaþý Özel Harekât Daire Baþkanlýðýný, havadan bombaladýktan sonra, TRT binasýný da ele geçiren teröristler, silah zoruyla “Yurtta Sulh Konseyi” imzalý darbe bildirisi okutturdular.

TRT’de okunan bildiriden 10 dakika sonra Erdoðan, CNN Türk’e baðlanarak þunlarý söylüyordu: "Milli iradeye yönelik bu ayaklanma hareketine karþý tabii ki hukuk, yasalarýmýz, anayasamýz neyi gerektiriyorsa bunun bir defa cevabýný bu yapý ister Silahlý Kuvvetler içinde olsun, bir grup azýnlýk da olsa ister baþka kurumlarýmýzýn içerisinde olsun, gereken cevabý alacaklardýr"

Erdoðan’ýn çaðrýsý ve camilerde selâ okunmasýyla millet akýn akýn sokaklara doluþuyor veya araçlarýyla kent meydanlarýna gidiyorlardý.

Vatan Caddesi’ndeki tanklarýn üstüne çýkan gençlerin görüntüleri, sosyal medyanýn fenomeni oluyor; eþofmanýyla, terliðiyle ve birbirleriyle helalleþip adeta cepheye koþuyordu halk.

Sokakta yaþananlarýn canlý þahidi biri olarak, vatanýna ve demokrasiye sahip çýkmanýn olaðanüstü fotoðraflarýyla gözlerim doluyordu.

Solcularýn burun kývýrdýðý dinin, bazý sembollerin o gece nasýl bir tutkal vazifesi gördüðünü, büyük bir çoðunluðun bu ülkeyi sahiden sevdiðini anlayabiliyordunuz.

Evet, ATM’lere koþanlar da yok deðildi ama ülkesine sahip çýkanlarýn yanýnda devede kulaktý.

Ülkenin her yerinde, baþka baþka kahramanlar bu darbeci görünümlü iþgalci maþalarýna ders veriyor, umduklarýný bulamýyorlardý.

Darbenin seyrini deðiþtiriyordu Ömer Halisdemirler…

Kazanlý çiftçiler, tarlalarýný yakýyordu, uçaklarýn görüþ alaný daralsýn diye.

Hafriyat ve çöp kamyonlarý, Askeri üslerdeki tanklarýn çýkýþýna engel olmak için yolu kapatýyordu.

Çatýlardan levye fýrlatýlýyor niþancýlara, tankýn egzozuna gömlekler týkanýyordu.

Hayýr hayýr bir film deðildi…

Bir savaþtý; gerçek bir savaþtý.

Beynini kiraya veren, insan görünümlü robotlaþmýþ müritlere karþý verilen bir savaþtý.

Ýncirlik Üssü ve büyükelçiliðinin o gece oldukça faaliyette olduðu örtülü bir ABD iþgaline karþý çýkýþtý, 15 Temmuz.

TBMM’yi bombalayacak kadar, ülkesine düþmanlaþmýþ mankurtlara karþý verilen bir savaþtý 15 Temmuz.

15 Temmuz, kolay unutulacak bir gün deðildi ve olmayacak.

Üzerine, sayfalarca tezler ve kitaplarýn yazýlacaðý, sosyal, siyasi ve ekonomik olarak zararlarý hakkýnda epey çalýþmalar gerektiren bir gün…

Bize bunu yaþatan emperyalizmin kuklalarý ile onlara yarenlik edenleri, ne bu millet ne de tarih affedecektir.

Þehit ve gazilerimize saygýyla…

 

Güldalý COÞKUN

muzakerat.com

15.05.2018

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.