Gazeteciler basın özgürlüğü için yürüdü...

14 Mart 2011 01:41  

 

Gazeteciler basın özgürlüğü için yürüdü...

İSTANBUL- 'Gazetecilere Özgürlük Platformu', cezaevlerindeki gazetecilerin en kısa sürede özgürlüğüne kavuşması; ceza kanunlarında, ceza muhakemesi usul kanunlarında, Terörle Mücadele Kanununda, iletişim özgürlüğünü engelleyen diğer kanunlarda değişiklik yapılması talebiyle, kararlaştırdığı bir dizi etkinlik çerçevesinde Galatasaray Meydanı'ndan Taksim Meydanı'na yürüdü.

Uğur dündar, Tufan Türenç, Yılmaz Özdil, Ahmet Hakan Coşkun, Sedat Ergin gibi yaygın medyanın önde gelen isimlerinin ön saflarda yer aldığı yürüyüşte CHP, TKP ve İşçi Partisi'nin parti bayrakları ile yer almak istemesi tartışma yarattı.

Gazeteciler adına ana akım medyanın önde gelen simalarından Uğur Dündar burada yaptığı açıklamada, “Biz batı devletlerindekine benzer bir basın özgürlüğü talep ediyoruz hepsi bu” dedi.

Grubun Taksim Meydanı'na ulaşmasının ardından, 92 meslek örgütünün oluşturduğu 'Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) dönem söcüsü TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi bir açıklama yaparak, "Hiçbir fikir ayrılığı gözetmeden tüm yayın kuruluşları ve gazeteciler için toplandıklarını ifade eden İpekçi, gazetecilerin kendi özlük hakları için değil, halkın haber alma hakkını kullanabilmesi için burada olduklarını" söyledi.

İpekçi, "gazetecilerin yargılanmaktan ve tutuklanmaktan korkmadıklarını vurgulayarak, gazetecilerin halkın sesinin kısılmasından, bilgi edinme hakkının engellenmesinden derin endişe duydukları için sokaklarda haykırdıklarını" belirtti.

Halka gerçekleri anlatan, araştıran, soran, eleştiren, meslek ilkelerine uygun nitelikli yayıncılığın önündeki engellerin kaldırılmasını istediklerini vurgulayan İpekçi, ''Yargısız infazlara, hakaretlere, yalan ve iftiralarla değil, doğrulara, gerçeklere, bağımsız ve tarafsız yayıncılığa özgürlük istiyoruz'' dedi.

İpekçi, "gazetecilerin görevlerinin özelliği itibarıyla her zaman devlet baskısına muhatap olduklarını ifade ederek, ''O nedenle gazeteciler, mesleki faaliyetlerini özgürce yapabilmeleri için, halkı gerçekleri korkmadan anlatabilmeleri için yasalarla özel olarak korunmalıdır. Gazeteciler, yalnız devlet güçlerinin müdahalesine karşı değil, diğer silahlı örgütlerin ya da çıkar gruplarının tehditlerine karşı da koruma altında olmalıdır'' şeklinde konuştu.

Gazeteciler, 20 Mart'ta ise Ankara'da bir gösteri düzenleyeceklerini, 13-20 Mart tarihleri arasında da gazeteci cemiyetleri tarafından her gün farklı illerde açıklamalar yapılacağını duyurdu.

Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0