DOÐRUSU FENA PLAN DEÐÝLDÝ

03 Kasým 2020 17:13 / 1220 kez okundu!

 

 

Türkiye çantada keklik, kafeste bir kuþ idi. Baktýlar Erdoðan Türkiye'yi sýrtlamýþ uçurmaya hazýrlanýyor, buna müsaade edemezlerdi. Artýk eski usül darbeler de tutacak gibi görünmüyordu. Ayýþýðý, Sarýkýz falan gibi bir kaç tane denediler; Iýýh... Tutmuyordu. Partisini kapatmaya kalkýp Erbakan'a yaptýklarý gibi postmodernini yapalým dediler, o da olmadý. Bunun üzerine ince ince oya gibi FETÖ’yü devlet içinde iþlemeye hýz verdiler. Yeni gladyo, FETÖ idi.

 

****

 

DOÐRUSU FENA PLAN DEÐÝLDÝ

 

Türkiye çantada keklik, kafeste bir kuþ idi. Baktýlar Erdoðan Türkiye'yi sýrtlamýþ uçurmaya hazýrlanýyor, buna müsaade edemezlerdi. Artýk eski usül darbeler de tutacak gibi görünmüyordu. Ayýþýðý, Sarýkýz falan gibi bir kaç tane denediler; Iýýh... Tutmuyordu. Partisini kapatmaya kalkýp Erbakan'a yaptýklarý gibi postmodernini yapalým dediler, o da olmadý. Bunun üzerine ince ince oya gibi FETÖ’yü devlet içinde iþlemeye hýz verdiler. Yeni gladyo, FETÖ idi.

 

Planlar FETÖ üzerinden yapýldý. 7 Þubat'ta Hakan Fidan üzerinden (Fidan ifadeye gitseydi tutuklanacak, ondan 'aldýk' diyecekleri ifade ile Erdoðan da hasta yataðýnda narkozluyken kelepçelenecekti), 17-25 Aralýk'ta 'temiz eller’ yutturmasý üzerinden Brezilya'da olduðu gibi yargý eliyle düþürmeyi denediler. Ardýndan Gezi ile 'halk devrim yapýyor'a (turuncu mu, pembe mi artýk ne ise) getirmeyi denediler. 6 Haziran seçimlerinden sonra bütün muhalefeti ayný sepete doldurup kantarýn kendilerinden yana aðýr basmasýný saðlamak istediler. Allah'tan Devlet Bahçeli uyandý da, oyuna gelmedi. Hendek olaylarý ile gözü iyice açýldý. Sen misin uyanan; bu kez onun partisine operasyon çekmeye çalýþtýlar. Çok çaresiz kalýnca 15 Temmuz'la tüy dikmeye kalktýlar ama o tüyü de halk, bir yerlerine soktu.

 

CHP'yi daha önceden kaset operasyonu ile ele geçirmiþlerdi. 2012'den itibaren de marjinal  'sol'u PKK’ya katarak HDP’yi oluþturmuþlar, Ekrem Dumanlý'yý Diyarbakýr'a gönderip o ittifaký da saðlamlaþtýrmýþlar, AK Parti’ye destek veren kimi liberalleri de 'fabrika ayarlarýndan çýktý, Erdoðan diktatörlüðe gidiyor' diye bu kervana katmýþlardý.

 

Sýra Kürtlerin büyük bölümünü ele geçirmeye gelmiþti. HDP ve PKK aracýlýðýyla önemli bir kesimi etkileyebiliyorlardý ama hala AK Parti ve Erdoðan'a inanan ve güvenen büyük bir kitle vardý. Oyunun bu kýsmý Suriye'de oynandý. Birdenbire eski Saddam ordusu kalýntýlarýndan bir DEAÞ peydahladýlar. Bu DEAÞ, aniden geniþ bir bölümü ve Musul'u kolayca ele geçiriverdi. Ardýndan PYD de ortaya çýkan otorite boþluðundan yararlanarak kantonlar ilan etti. Sonra boðaz kesme ayinleri ve kadýnlarý köleleþtirmeler ile falan iyice þeytanlaþtýrýlmýþ DEAÞ, durup dururken bu kantonlara saldýrdý. Bunun üzerine Türkiye DEAÞ'a yardým ediyor (MÝT TIR'larý operasyonu da bu amaçla yapýldý) yalaný ile Erdoðan ve AK Parti nefreti pompalanýp, Türkiye Kürt düþmaný olarak gösterilmeye çalýþýlarak 6-8 Ekim vandallýðý tezgahlandý. Oysa bu olaylarda da katledilenler Kürttü. Bu arada Amerika PYD üzerinden PKK'ya silah ve mühimmat yaðdýrýyor, para gönderiyordu. Ama Kürtlerin büyük çoðunluðu oyuna gelmedi ve tercihini Amerika'dan ve onun saðlayacaðý kukla devletten yana deðil, uzun yýllardýr yaþadýðý ve artýk o eski baskýcý anlayýþý terk etmiþ Türkiye'den yana yaptý.

 

Bütün bunlar 15 Temmuz'un ön hazýrlýklarý idi. Ne var ki planlar tutmadý. 15 Temmuz'da karþýlarýnda bir baþýna Erdoðan'ý deðil Türkiye halkýnýn büyük çoðunluðunu buldular ve boka basmýþ gibi oldular. FETÖ’cü hainler operasyonu yöneten CIA þefini Yunanistan'a zor bela kaçýrabildi. Amerika'nýn o zamanki büyük elçisi ve darbenin koordinatörü John Bass punduna getirilip Afganistan'a gönderildi. Yine CIA ajaný rahip Brunson Türkiye'nin elinden güçlükle alýnabildi.

 

Plan fena plan deðildi, Ýyi de gidiyordu ama onlarýn planý varsa Allah'ýn da bir planý vardý ve planlarýný ayaklarýna dolaþtýrmýþ, baþlarýna geçirmiþti. Bu akþam Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn kabine toplantýsý sonrasý açýklamalarýný dinlerken bütün bunlar bir film þeridi gibi geçti gözümün önünden. 2053 hedefleri vurgusu yaptý. Baktým yaþlanmýþ, aðýrlaþmýþ ama daha olgunlaþmýþ geldi bana. Kolay deðil, bütün bunlar onun baþýndan geçti. Her þeye raðmen o milletine kol kanat gerdi, milleti de onu yalnýz býrakmadý. Þimdi çekinilen bir Türkiye var. Asla yalnýz yürümeyeceksin Sayýn Erdoðan; dik durmaya devam... Açtýðýn bu yol, yeni neslin ümit ýþýðýdýr.

 

Firuz TÜRKER

26.10.2020

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.