Ayý Teddy - Ted

26 Eylül 2012 13:21 / 1509 kez okundu!

 


Küfürbaz Ayýcýk

“Ayý Teddy-Ted” bir masal gibi baþlýyor. Küçük John’un arkadaþsýzlýktan kurtulmak için yaptýðý yakarýþlar bir Noel gecesi kabul olur ve sevgili oyuncak ayýsý canlanýr. O günden sonra hiç ayrýlmazlar, ayný evi, ayný yaþamý paylaþýrlar. Bu durum ayýcýk Teddy sosyal yaþamda fýrlama bir tip olmuþ, John’u (Mark Wahlberg) sollamýþtýr. Medyatik, çapkýn, otçu, hazýr cevap…


AYI TEDDY-TED

YÖNETMEN: Seth Macfarlane

OYUNCULAR: Mark Wahlberg, Mina Kunis, Seth Macfarlane

Muhabbetleri aralarýna John’un kýz arkadaþý girinceye kadar sorunsuz ve sorumsuz devam eder. Lori (Mina Kunis) John’a böyle devam edemeyeceðini, artýk iki ayaðý üzerinde durmasý gerektiðini hatýrlatýr. Böylesine naif bir hikaye Ayý Teddy. Ancak Amerika’da R kategorisinde, yani 18 yaþ altý seyircinin ancak ebeveyn ve yetiþkin eþliðinde seyredebileceði film olarak deðerlendirildi. Bu sýnýflamaya giren filmlerde seks, þiddet, uyuþturucu kullanýmý olmasý gerekiyor. Bunlar da Ayý Teddy’de aþýrýya kaçmasa da mevcut. Belden aþaðý her türlü espri, popüler kültüre göndermeler, farklý etnik kökenleri aþaðýlama, dini inanýþ ile dalgasýný geçen sözler…..Masal gibi baþlayýp son dönem Amerikan komedilerinin çocuksu, otçu türüne kancayý atýyor Ted.

Tabu tanýmayan, sosyal yaþam ikonlarýna, tüketim toplumuna yaptýðý muzýr göndermeler ile ünlü animasyon serisi Family Guy TV’lerde düþmeyen bir rating ile on yýlý aþan bir süredir izleniyor. Family Guy’ýn yaratýcýsý Seth MacFarlane’ýn ilk uzun metrajý Teddy ile ayný minvalde muzýr senaryolarýna devam ediyor. Çocuklarýn sevgili pelüþü Teddy Bear yaþamda sokak raconu ile konuþan, uyuþturucu çeken, hayat kadýnlarý ile samimi iliþkiler kuran bir karaktere dönüþmüþ Mac Farlane’ýn yaratýcýlýðýnda. Bu anarþist yaklaþýmla çocuklarýn sevgili ayýcýðýnýn masumiyetini ustaca yýkýyor. Bir ikonu daha kýrýyor. Gerçekte bu yaratýcýlýðý Family Guy serisini seyredenler için yeni bir þey deðil. Seride olduðu gibi sivri dilli, pervasýzca yaklaþýmý tekrarlýyor. Öykü temelinde otuz beþ yaþýnda büyümek istemeyen bir ergeni anlatýyor. Onun sorumluluktan kaçmasý, sürekli içindeki çocuða, dolayýsýyla ayýcýðýna sýðýnmasý, yaþamýnda ciddi kararlar almasýný engelliyor.



Her þey bir yana Teddy güldürüyor. hem de tüm kaba saba, kakalý, gaz çýkartmalý, þoven esprilere raðmen. Göndermelerden nasibini alan þov dünyasýndan politikaya spora kadar çok kiþi var Saturday Night Fever ve Travolta, Woody Harrelson, Lance Armstrong… Seksenlerin sevilen TV serisi ve filminde Flash Gordon’u canlandýran Sam J. Jones filmin iki kahramanýnýn idolü olarak önemli bir rol üstleniyor.



Emin YEÐÝNBOY

23.09.2012



 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.