Daha önce cinsel şiddete maruz kaldıysanız bu oyunu izlemeyin!..

07 Kasım 2012 13:23  

 

Daha önce cinsel şiddete maruz kaldıysanız bu oyunu izlemeyin!..

Ülfet Sevdi’nin yazdığı ve yönettiği "Sorgu" adlı oyun nü.kolektif tarafından 8 Kasımdan itibaren her perşembe Kolektifhane’de gösterime başlıyor

nü.kolektif'in “SORGU” adlı oyunu 8,15,22,29 Kasım 2012, her Perşembe Kolektifhane’de oynamaya başlıyor.

Oyunda bir tarafta; “Ne kadar girdi?”, “Zevk aldın mı?”, “Adamla yatmayacaksan neden buluştun?” benzeri soruları soran devletin memurları karışında bir kadın, diğer tarafta; tecavüzcülerin toplumun ahlakından ve “erkeklik”lerinden ve cinsiyetçi devletin memurlarından aldıkları güçle yaptıkları savunmalar var.

İki erkek bir kadın tecavüz sorgusundalar. Aralarında hikâyesel hiçbir organik bağ yok.



İki erkek, bir kadın, üç farklı tecavüz hikâyesi, bir erkeklik savunusu!

"Daha önce cinsel şiddete maruz kaldıysanız ya da cinsel şiddet anlatısından etkileneceğinizi düşünüyorsanız lütfen oyunu izlemeyin" uyarısının yanı sıra oyunu 18 yaşın altındakilerin izlemesinin sakıncalı olduğu belirtiliyor.

Ülfet Sevdi’nin yazdığı ve yönettiği oyunda Melike Özkarakahya, Sinan Başol, Toprak Bayraktutan oynuyor. Özgün müzik Nicolas Royer Artuso, afiş tasarım Feyza Çanaklı’ya, oyunun hukuk danışmanlığı ise Yasemin Öz'e ait.

Sorgu adlı oyun, 8,15,22,29 Kasım 2012, her Perşembe, saat 20.30’da Kolektifhane’de izlenebilir.

Kolektifhane, Kalyoncu Kulluk Cad. İnci İş Hanı 3/6 Beyoğlu (Kolektifhane açık adres: Tarlabaşı Bulvarı üzerinde bulunan Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü`nün giriş kapısının tam karşısı, bina asansörlüdür.)


nü.kolektif hakkında

nü.kolektif farklı sanat dallarından gelen sanatçıların bir araya gelerek oluşturdukları bir sanat üretim kolektifi.

Ülfet Sevdi ve Nicolas Royer-Artuso tarafından kurulan kolektif, bünyesine birçok farklı dallardan sanatçıları da katarak büyüyor.

nü.kolektif biçimle olduğu kadar içerikle de ilgili. Biçimsel ve kavramsal sanatı bir arada kullanarak disiplinler arası bir yaklaşımı benimsiyor.

nü.kolektif sanat eserleri arasındaki kesin çizgileri ortadan kaldırarak, sosyal bilimlerin, güzel sanatların ve gösteri sanatlarının, modern ve modern olmayan yaklaşımlarını kullanarak, kendi tarzlarını oluşturacak performanslarını hazırlamayı hedefliyor.

İletişim bilgileri:
Telefon: 0533 471 47 96
www.nukolektif.com
email: nukolektif@gmail.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0