BDP'yle yeniden 'sine-i Meclis'e

18 Aralık 2009 15:41  

 

BDP'yle yeniden 'sine-i Meclis'e

Kapatılan DTP’nin 19 milletvekili, "sine-i millet"e dönmekten vazgeçti. Son kararı açıklayan partinin eski lideri Ahmet Türk, Öcalan’ın da siyasete devam etmelerini istediğini belirterek “19 arkadaşımız BDP’ye geçecek” dedi.

ANKARA - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Parti Meclisi (PM) toplantısı, kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk ve PM üyelerinin de katılımıyla yapıldı.

Kapatılan DTP’nin Genel Başkanı Ahmet Türk, toplantının ardından bir konuşma yaptı.

Türk, özetle şunları söyledi:

"DTP, 12 Eylül darbesi hukukuyla kapatıldı. Bu karar çok düşündürücüdür. Statükocu anlayışın devamlıığın gösteren bir karardır. Demokrasiyi istemeyenlerin kararıdır. Bu kararı hukuku görmüyoruz. Uzun siyasetin içindeyim. Kapatılan partilerin sanığı oldum.

Türkiye'deki demokrasi güçleri, aydınlar, yazarlar, akademik çevreler bu süreçte parlamentoda bulunmanın önemini ortaya koydular.

Çarşamba günü İmralı'da sayın Öcalan ile avukatları bir görüşme yaptılar. Bu görüşme sonucunda, sayın Öcalan da parlamento zemininin terk edilmesinin doğru olmadığını ve bu mücadelenin devam edilmesi gerektiği şeklinde, avukatlarıyla bunu paylaştı.

BDP’yle siyasete sürdürme kararı aldık. Çabamız, ısrarımız demokrasiyi ne kadar önemsediğimizin göstergesidir. Biz, barışı savunuyoruz. BDP’yi güçlü hale getirmek istiyoruz."

TÜRK AÇIKLAMIŞTI
Anayasa Mahkemesi, 11 Aralık'ta DTP'nin kapatılmasına, Genel Başkan Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un milletvekilliğinin düşürülmesine karar vermişti.

Bir gün sonra açıklama yapan Ahmet Türk, milletvekillerin istifa edeceklerini duyurmuştu.

Türk, daha önce aldıkları "sine-i millet" kararına uyacaklarını söylemişti.


ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0