ELLA FITZGERALD GECESÝ

19 Þubat 2024 20:12 / 312 kez okundu!

 

 

"Yirminci yüzyýlýn en önemli Amerikalý caz vokalistlerinden biri olan Ella Fitzgerald, 7 Mart 2024 Perþembe günü 20.30’da AASSM Büyük Salonda yapýlacak 31. Ýzmir Avrupa Caz Festivali açýlýþ konserinde yeniden can bulacak.

Entonasyonunun ve yorumunun kusursuzluðu, doðaçlamalarda bir trompet gibi kullanabildiði üç oktav aralýðýný aþan sesiyle anýlan Fitzgerald’ýn ölümsüz þarkýlarýný, günümüzün en önemli caz sanatçýlarýndan  Ayþegül Yeþilnil yorumlayacak."

 

***

ELLA FITZGERALD GECESÝ

Yirminci yüzyýlýn en önemli Amerikalý caz vokalistlerinden biri olan Ella Fitzgerald, 7 Mart 2024 Perþembe günü 20.30’da AASSM Büyük Salonda yapýlacak 31. Ýzmir Avrupa Caz Festivali açýlýþ konserinde yeniden can bulacak.

Entonasyonunun ve yorumunun kusursuzluðu, doðaçlamalarda bir trompet gibi kullanabildiði üç oktav aralýðýný aþan sesiyle anýlan Fitzgerald’ýn ölümsüz þarkýlarýný, günümüzün en önemli caz sanatçýlarýndan  Ayþegül Yeþilnil yorumlayacak. 

Caz ustasý Erol Pekcan Yeþilnil 'i, "Kendisi gibi söyleyen ve sýra dýþý doðaçlama yeteneðine sahip, çok güçlü bir caz sanatçýsýdýr" tarifiyle taçlandýrmýþtýr.  Caz þarkýlarý söyleyen ve caz resimleri yapan "Tek sanatçý" olan Ayþegül Yeþilnil, bu konserini Ella Fitzgerald 'a saygý duruþu olarak nitelendirmektedir. 

Düzenlemelerini 55. Sanat yýlýný kutlayan, "ÝKSV Yaþam Boyu Baþarý Ödülü" sahibi duayen caz müzisyeni  Nezih Yeþilnil’in yaptýðý konsere,  Ümit Tunçað anlatýmýyla renk katacak. 
Ayþegül Yeþilnil’e piyanoda Zafer Çebi, basta Nezih Yeþilnil, saksafonda Erdoðan Turanlý ve davulda Ferruh Arýç eþlik edecek.

(Teþekkürler Posta Gazetesi) 
                    ❤🙏

Ayþegül YEÞÝLNÝL

#aysegulyesilnil #aysegulyesilnilart #ellafitzgerald #caz #jazz #iksev #jazzfestival #jazzconcert  #31.izmiravrupacazfestivali #jazzlovers #dedicatedtoella #izmirjazz #postagazetesi

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.