TANJU OKAN'I HATIRLAMAK

28 Mayýs 2023 00:47 / 217 kez okundu!

 

 

"Neyse ki yaþarken onunla Ýstanbul Kadýköy'de kýsacýk ta olsa tanýþmýþtým. O haþmetli sesiyle "Karaoðlan"! diye baðýrarak  sýmsýký sarýlmýþtý Nezih'e. Çok güzel bakan , güleryüzlü , babacan ve muhteþem mavi gözlere sahip bir insandý. Sonra AKM de yaptýðý son konserine gitmiþtim. Unutulmaz bir gece idi.. Sonrasýnda onu kaybettik zaten. Keþke bu hayatta daha fazla kalabilse idi..."

 

***

TANJU OKAN'I HATIRLAMAK

23 Mayýs 2023 ..


Büyük sanatçý, Tanju Okan 'ýn veda ediþinin 27. Yýldönümü..
Aniden ziyaretine gitmek istedim . Ve evimize çok yakýn olan Urla Ýskele'deki Kabristan'a hem onu hem de caným anneciðimi ziyarete gittik. Ne ilginçtir ki 2 harika sesli insan birbirlerine yakýn uyuyorlar. Dua ettikten sonra her ikisinin de baþýnda da en güzel seslendirdikleri þarkýlarýný mýrýldandým..

Sensiz yalnýz, sensiz hiçim 
Ýlahimsin sevgilimsin, sen benim herþeyimsin..

Ve....

Bugün yine gönlümün bahçesinde gezindim
Sana baktým ay kadar bahar kadar güzeldin..

Etrafa baktým kimsecikler yoktu. Ama herkes oradaydý ..Binalar, inþaat vinçleri, yabancý isimli tabelalar karmaþasý da  yoktu..Ülkemizde uzun zamandýr olan ve ne yazýk ki üzüntü dolu karmaþa da yoktu..Sadece ve sadece  yemyeþil aðaçlar, rengarenk çiçekler  ve kuþ sesleri vardý. Huzurlu bir sessizlik hakimdi. 

Kuþlar þarkýlarýma eþlik etti hatta ses taklidi yapan bir kuþ var ya? o Tanju Okan'ýn kabrinde mýrýldanýrken tekrar etti sesimi sanki.. Nezih duygulandý çok .. 

Tanju Okan'ýn  özel orkestrasý olan Grup Doðuþ'ta  bas gitarý Nezih  çalýyormuþ. O zamanlar üniversitede okuyormuþ ve ona "Karaoðlan" diye hitab edermiþ Tanju Okan. Yine Urla'da Denizaltý kafenin duvarýnda büyütülmüþ gazete haberindeki fotoðrafta  kendini gencecik gördüðünde de çok duygulanmýþtý...

Neyse ki yaþarken onunla Ýstanbul Kadýköy'de kýsacýk ta olsa tanýþmýþtým. O haþmetli sesiyle "Karaoðlan"! diye baðýrarak  sýmsýký sarýlmýþtý Nezih'e. Çok güzel bakan , güleryüzlü , babacan ve muhteþem mavi gözlere sahip bir insandý. Sonra AKM de yaptýðý son konserine gitmiþtim. Unutulmaz bir gece idi.. Sonrasýnda onu kaybettik zaten. Keþke bu hayatta daha fazla kalabilse idi...

Nur içinde uyusun bu güzelim yüzlü, güzel sesli insanlar... Bizlere öylesine güzel sesler ve anýlar býraktýlar ki ...

Denilir ki; "Ýnsan son nefesini verdiði gün deðil, yeryüzünde isminin son kez söylendiði gün ölürmüþ." 
Her zaman kalbimizde yaþayacaklar... Kýymetlilerimizin isimlerini her zaman söyleyeceðiz...
Allah rahmet eylesin Tanju Okan ve Sermin Albayrak ... 🙏❤
Sonsuz saygý, sevgi ve özlemle...

🙏
Ayþegül YEÞÝLNÝL

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.