Hak ettiler

13 Haziran 2015 15:43 / 1363 kez okundu!

 

 

Akþam yürüyüþünden eve dönerken bir grup kadýn çoluk çocuklarýyla pazaryerine doðru hýzlý hýzlý gitmesi dikkatimi çekti. Onlarýn gittikleri yöne yöneldiðimde zannedersem akþam alýþ veriþene o yöne doðru giden eskiden öðrencim olan biriyle karþýlaþtým. Doðal olarak günün konusu seçimler üzerine konuþmaya baþladýk. Konuþmanýn bir yerine geldiðinde ‘’ya hocam, söylemek ne kadar doðru ama ilginçliðe bakýn ki düþündüðümde içimden geçen CUMHURÝYETÝ KÜRTLER KURTARDI’’ dedi. Müthiþ bir tespit.

Ülke öyle bir duruma gelmiþti ki, neredeyse beðenmediðimiz eleþtirdiðimiz, otoriter cumhuriyet  de elden gidiyordu, gerçektende HDP’nin % 13 oy almasý ile þimdilik otoriter CUMHURÝYET de kurtuldu. Ama ne yazýk ki böyle bir ortamý da yýllardýr, gözleri ýrkçýlýk, þovenlik, dincilik, perdesi çekilmiþ, politikacýlarýn, iktidarlarýn, askeri vesayetçilerin oluþturduðunu, bunlarýn kan, intikam duygularý ile de hala da varlýklarýný sürdürdüklerini unutmamak gerekir. Evet doðrudur otuz yýl bu ülkede bir savaþ vardý, bu insanlarýn etnik kimlikleri tanýnmadý, köyleri yakýldý, faili meçhul cinayetler iþlendi, iþkenceler yapýldý, iþsiz, yoksul býrakýldý, bunlarda yapýlanlara karþýlýk verdi. Sonunda daðdan inin siyaset yapýn denildi. Bu ülkede býrakýn daðdan inenleri siyasete girmesine müsaade etmeyi hiçbir yasal engeli olmayanlarý bile siyasete girmesini hazmedemeyen sözde, demokrat, barýþçý özde ýrkçýlara, faþistlere karþý HDP’nin taktiksel baþarýsý teslim edilmeli. Ve ben þuna da inanýyorum ki bu taktiksel baþarý giderek süreç içinde ete kemiðe bürünerek, tüm ülkede ki Türklerin, Kürtlerin, Ermenilerin, Çerkezlerin, Arnavutlarýn, Rumlarýn daha açýkçasý tüm halklarýn barýþ ve kardeþlik içinde yaþayacaðý ortamý baþta Türkler olmak üzere tüm halklarla birlikte  oluþturacaktýr, en önemlisi de özellikle baþta ülkede ki tüm kadýnlarýn özgürleþmesini, eþitliðini, adaleti, hukukun üstünlüðünü yaþama geçirecektir.

Kadýnlarýn peþinden pazaryeri meydanýna yaklaþtýðýmda HDP’liler müzik eþliðinde halay çekmeye baþlamýþlardý, içimden, ülkeyi siyasal Ýslamcý vesayetten kurtaran, hýrsýzlardan, yolsuzluklardan, rüþvetçilerden hesap sorulabilecek fýrsatý verdiðinden, ülkenin tüm bankalarýný, fabrikalarýný, yok pahasýna satanlarý durdurduklarýndan, dað, bayýr, orman demeyip her yeri betonlaþtýran, dereleri kurutan doðayý mahveden yönetimleri engellediðinden ülkede ne adalet ne hukuk býrakan anlayýþa karþý bu seçimde tavýr koyan herkes ve partiler kutlamayý hak ettiðini düþündüm, ama özelliklede, ‘’Kürt siyasi hareketini meclis dýþýna itecek  ve ona þiddet dýþýnda bir mücadele yöntemi býrakmayacak utanç verici bir seçim barajýný gümbür gümbür’’ büyük bedeller ödeyerek verdikleri için öncelikle HDP’lilerin hakký. Ama ne yazýk ki akþam gördüðüm kadarý ile insanlar  o kadar büyük acýlar yaþamýþlar ki, halay çekerken bile içlerindeki sevinci coþkuyu ne kadar zorlasalar ya dýþa vuramýyorlar yada sevinmeyi unutmuþlar. Ey ýrkçýlar, ey vesayetçiler, bu insanlara siyasete girin dediniz girdiler, bayrak dediniz astýlar, resmi dil Türkçe dediniz kabul ettiler daha ne yapsýnlar ille daða çýksýnlar sonra çocuklarýmýz birbirini  mi öldürsünler, 100 yýldýr akan kana doymadýnýz mý? Söyleyin ne yapsýnlar? Sizleri kutlarým HDP’liler, sizler, sadece kendinizin önünü açmadýnýz, sizler sosyal demokratlarýn, cumhuriyetçilerin hatta Kemalistlerin bile önünü açtýnýz, geleceðimizin, torunlarýmýzýn kanýnýn akmasýný önlediniz barýþý, dostluðu kardeþliði insanlýðýn önüne koydunuz kutlu olsun.     

 

Sabahatin ÝZCÝOÐLU

09.06.2015

 

Son Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2015 17:36

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.